Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Inspirație: tapete și fototapete de țară

Mobilați un apartament nou sau renovați unul existent? Inspirați-vă de stilul de viață la țară, care se bazează pe tradiții, materiale naturale și muncă cinstită. Vă întrebați cum să-l introduceți în casa dvs.? Există multe opțiuni – mobilier solid, modele clasice sau tapet rustic. 

Stilul de țară

Viața în stil rustic poate lua multe forme diferite. Se îmbină parțial cu stilul rustic, iar dacă încorporați elemente moderne în el, ajungeți la designul scandinav. În același timp, toate stilurile menționate mai sus au în comun revenirea la valorile tradiționale, motivele atemporale și utilizarea materialelor oneste. Ce puteți încorpora într-un interior de țară? Vă aducem o bună doză de inspirație!

Oferiți confort apartamentului cu ajutorul tapetelor

Materialele naturale, motivele romantice, culorile pastelate și decorațiunile țesute joacă un rol în interiorul rural. Își vor găsi locul aici tapetele decorative, care oferă spațiului confort. Dar țineți în minte faptul că puțin înseamnă mai mult și instalați tapetul pe un perete sau pe o parte a acestuia. 

Puteți folosi de asemenea fototapete de design. Acestea sunt fotografii de format mare sau modele grafice imprimate pe hârtie sau vlies, care adaugă profunzime interiorului. 

Vă interesează mai mult? Citiți de asemenea următoarele articole:

Când alegem tapete vlies?

Tapetele vlies pe perete sunt un material nețesut din celuloză presată și fibre sintetice. Datorită proprietăților sale, care includ rezistența mecanică și lavabilitatea, sunt recomandate pentru majoritatea încăperilor din apartament și pot fi folosite și în spații comerciale. Dar ar trebui să le evitați dacă dorițitapet pentru bucătărie sau baie. Umiditatea ridicată și contactul cu apa nu sunt de bun augur. 

Proprietăți ale tapetelor vlies:

  • Sunt rezistente la deteriorări mecanice, așa că vă vor rezista mulți ani.
  • Sunt lavabile, așa că dacă se murdăresc, doar ștergeți-le cu o cârpă umedă sau un burete.
  • Sunt respirabile, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mucegai, chiar și în încăperile cu umiditate mai mare a aerului.
  • Sunt stabile dimensional, astfel încât nu se micșorează după lipirea de perete.
  • Sunt neinflamabile.
  • Sunt ușor de instalat pe perete și la fel de ușor de îndepărtat. 

Tapete vinil

Tapetele vinil pe perete sunt realizate din PVC artificial, care în unele cazuri sunt completate cu suportul de hârtie. Pot fi folosite în orice spatiu, inclusiv în bucătărie și baie – dar instalați acolo tapet de vinil marcat cu trei valuri.

Proprietăți ale tapetelor de vinil:

  • Sunt rezistente la deteriorări mecanice, deci sunt potrivite și pentru zonele aglomerate.
  • Sunt lavabile și, de asemenea, rezistente la umiditate și apă, ceea ce le face o alegere excelentă atunci când se tapetează o bucătărie sau o baie.
  • Izolează parțial căldura și sunetul, deci sunt potrivite pentru camerele sau dormitoarele copiilor.
  • Se caracterizează prin capacitate bună de acoperire, astfel încât să puteți ascunde cu succes denivelări minore sau crăpături sub ele.

Vă interesează mai mult? Citiți de asemenea următoarele articole:

Tapetele în stil rustic

Tapetele inspirate de designul de țară combină tot ce s-a menționat mai sus – modele naturale, motive romantice și tonuri pastelate de culori. Scopul este de a crea un spațiu confortabil și în care să vă simțiți confortabil. 

Tapete ce imită materialele naturale

Materialele naturale sunt tipice pentru interioarele în stil rustic - în principal lemn, dar și piatră sau metal. Rolul principal îl joacă mobilierul din lemn, cu aspect clasic, lambriurile din lemn sau piatră ale pereților și tavanului și decorațiunile țesute din bumbac, in sau iută. Aspectul traditional rustic al camerei este completat de elemente ceramice sau patina. 

Ce se întâmplă dacă nu vrei să investiți în placare din lemn sau piatră? Folosiți tapete imitație lambriuri de lemn , care vă vor încânta prin aspectul realist.

tapete imitație lambriuri de lemn tapete imitație lambriuri de lemn tapete imitație lambriuri de lemn

Tapete cu motive dungi

Dungile sau cuburile clasice pot fi încorporate cu gust în interiorul de la țară, de exemplu sub formă de tapete. Tapetul în culori deschise și tonuri pastelate va aduce atmosfera rurală la perfecțiune. 

Tapete de vinil dungi verticale Tapete de vinil dungi verticale

Tapete cu motiv floral

Nu uitați să adăugați plante vii la decorațiunile din lemn, ceramică sau textile. Vazele aranjate inteligent cu crenguțe sau flori din grădină sunt cel mai bun decor în orice interior. Într-o bucătărie rustică nu trebuie să lipsească ghivecele cu ierburi proaspete, care vor parfuma fiecare masă. Nu veți da greș nici cu tapetele cu motiv floral.

tapetele cu motiv floral tapetele cu motiv floral tapetele cu motiv floral

Tapete în stil provence

Vrei să te simți ca acasă în mediul rural francez? Mizați pe mobilier masiv din lemn albit sau lăcuit și o mare de textile bogat decorate. Lavanda are o poziție privilegiată în interior, în toate variantele imaginabile. Motivele vegetale pot fi găsite pe țesături, mobilier, tablouri și tapete. 

Fototapet: Levănțică

Rezumat

Stilul rural isi propune sa revina la valorile originale, dar sa pastreze functionalitatea si modernitatea maxima a intregului interior. Cei dintre voi care preferați simplitatea, natura și tradiția vă veți îndrăgosti. Vreți ceva mai modern? Ce ziceți despre stilul scandinav? 

V-ar putea interesa de asemenea:


Produsele au fost puse în coș