Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Geometrie în interior: Noul trend.

Tendințele în designul interior sunt mai îndrăznețe în fiecare an, iar anul acesta nu este diferit. Rolul principal este jucat de formele geometrice - pătrate, dreptunghiuri, triunghiuri și multe alte elemente care vor aduce o atmosferă jucăușă și inteligentă în casa ta. Cum să le integrați în interiorul existent, astfel încât să nu bată la ochi?

Fiți cu ochii pe noi 

Tendința în locuințe e marca geometrie

Inspirația din geometrie, în design nu este ceva neobișnuit. Să ne amintim de epoca cubismului, art deco sau jucăușii ani „șaizeci”. De data aceasta, însă, elementele geometrice merg mână în mână cu minimalismul, care a fost în centrul atenției de câțiva ani. Cum ar putea arăta această combinație?

Locuința ca trasă la liniar

Cercul, pătratul și triunghiul sunt printre formele geometrice cele mai populare atunci când ne gândim la amenajarea unei locuințe. Repetând aceste tipare, veți aduce dinamism și umor în interior, dar nu trebuie să exagerați.

  • Modelele pătrate și dreptunghiulare creează o impresie de ordine și chiar de strictețe.
  • Triunghiul are un efect dinamic (pentru unii chiar agresiv).
  • Cercul evocă joacă, bucurie și nlibertate. 

Dacă alegeți același model, se aplică regula 2 + 1: aplicați-o, de exemplu, pentru tapete și perne și adăugați la acestea un alt element care evocă acest model (de exemplu, un ceas cu stil). Dacă alegeți un model de altă dimensiune sau culoare, îl puteți folosi de mai multe ori, conform regulii de la 3 la 5 + 1.

Ce este în vogă

Formele geometrice se evidențiază cel mai bine în tonuri contrastante. Dacă vreți un ton mai moale, dați preferință culorilor pastelate. Și ce decoruri sunt în vogă în prezent?

  • Benzi – un element clasic atemporal care nu va plictisi niciodată în decorarea interiorului. Arată tineresc, înviorează interiorul, îi conferă fler și lejeritate. Puteți folosi un model în dungi pe perne, perdele și covoare sau puteți ajunge la tapete cu benzi.
  • Triunghiuri – modelul triunghiului poate varia în multe alte forme. Schimbați-i doar orientarea, jucați-vă cu dimensiunea, textura sau culorile. 
  • Cercuri și puncte – modele jucăușe și vesele, care, totuși, pot fi și elegante în mărimea și combinația de culori potrivite.
  • Model Gingham – alternarea pătratelor albe și colorate este, de asemenea, foarte populară. Cel mai adesea apare în varianta clasică roșu, albastru și negru.
  • Mozaic – un model care oferă multe posibilități de a combina nu numai culori, ci și modele și suprafețe. Nu ezitați să folosiția tapete cu motiv mozaic și înlocuiți faianța clasică din baie sau deasupra blatului din bucătărie cu acestea.
  • Model Harlequin – motivul romburilor colorate repetate este inspirat de costumul servitorului comic. Vă recomandăm să-l folosiți cu moderație în interior.
  • Chevron – modelul tipic în zig-zag, cunoscut și sub numele de heringbone, este foarte distinctiv, așa că aveți grijă la aplicarea lui. Arată grozav pe un fotoliu sau un scaun.
  • Amprenta cocoșului – puteți decora huse de perne, pături și cuverturi de pat, dar și pereți întregi sau covoare cu un model retro popular.
  • Hexagon sau formă cu șase unghiuri – forma de fagure este lovitura din acest an. Producătorii de gresie, măsuțe de cafea și mobilier de bucătărie sunt inspirați de această formă.

Geometrie în practică

  • Modelele geometrice sunt provocatoare din punct de vedere vizual, ceea ce înseamnă că vă vor atrage privirea. Prin urmare, gândiți-vă cu atenție la ce element doriți să faceți caracteristica dominantă a camerei.
  • Încercați să obțineți armonie în interior și completați modelele mari cu alte modele mai mici. De exemplu 3D tapet cu model marcant impune rafinament cu un model mai mic pe perne.
  • La repetarea unor forme, urmăriți uniformizarea (măsuță de cafea rotundă și deasupra ceas de perete).
  • De îndată ce puneți diferite forme față în față, creați un contrast (o masă pătrată și un abajur rotund deasupra ei).
  • Prea multe linii unghiulare și ascuțite par impersonale și chiar reci. Prin urmare, completați-le cu un element mai subtil, cum ar fi un cerc sau o sferă.

Amenajarea interiorului cu mobilier

Nu trebuie să mergeți departe pentru elemente geometrice. Practic, orice piesă de mobilier are la bază forme geometrice de bază, fie el pătrat, dreptunghi sau cerc. Cel mai bun lucru de făcut este să combinați aceste forme de bază între ele. Drept urmare, poate arăta așa, dacă așezați un scaun rotund și o lampă cu abajur conic lângă o canapea pătrată.

Sfat: Dacă doriți să experimentați, obțineți o bijuterie de design, de exemplu, în formă de piramidă inversată, hexagon sau clepsidră.

Optați pentru tapete geometrice

Un alt mod foarte simplu de a aduce unghiuri drepte, margini ascuțite și linii curate în apartamentul dvs., sunt tapetele geometrice. Alegeți peretele pe care veți aplica aceste tapete – poate fi peretele din spatele canapelei, capului patului sau blatului din bucătărie. De asemenea, puteți folosi și tapetul estetic pentru a evidenția o nișă în colțul camerei și a atrage atenția asupra acesteia.

Varianta modernă a tapetelor geometrice sunt 3D fototapetele. Acestea sunt caracterizate printr-un efect spațial care va oferi profunzime interiorului și vă va implica în mod fiabil simțurile. Dacă doriți să încercați picturile murale 3D, acoperiți doar un perete sau o parte din acesta.

Decorațiuni cu forme geometrice

Adăugați geometrie casei dvs. sub formă de piese de design și piese aparent discrete. Decorați interiorul cu gresie hexagonală, atârnați perdele cu forme geometrice pe ferestre și puneți pe podea un covor cu amprente de cocoș.


De asemenea, puteți introduce geometria în interior sub formă de obiecte de formă atipică. Cum vi-ar plăcea un sfeșnic sub formă de con, un ceas hexagonal sau o lampă de perete în formă de semilună?

 


Produsele au fost puse în coș