Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum vom separa camera de zi de bucătărie

Vă întrebați cum să separați cel mai bine camera de zi și bucătăria, astfel încât spațiul deschis să nu arate prea monoton sau chiar plictisitor? Avem o soluție pentru dvs. - și nu doar una. Depinde doar de dvs. care dintre metodele oferite le veți aplica în practică.

Camera de zi și bucătăria

Combinarea camerei de zi cu bucătăria este cel mai modern mod de amenajare a unei locuințe. Încăperea multifuncțională este ideală atât pentru familiile cu copii, care petrec mult mai mult timp împreună, cât și pentru organizarea de întruniri și serbări de familie.

Cu toate acestea, pentru ca spațiul deschis să nu arate prea monoton și plictisitor, separarea optică a zonelor individuale va fii de folos. În acest fel, veți asigura un spațiu plăcut pentru toată lumea și în același timp un aspect confortabil și mai interesant.

Separarea bucătăriei de camera de zi

Cum să separați bucătăria și camera de zi? Aveți la dispoziție o gamă întreagă de opțiuni, de la un paravan la o amenajare potrivită a mobilierului până la iluminarea inteligentă a spațiului. Ceea ce decideți în cele din urmă va depinde nu numai de disponibilitatea apartamentului, ci și de preferințele dvs. personale.

Folosirea unui paravan

O cameră de zi conectată la bucătărie are o serie de avantaje, dar uneori vă puteți dori mai multă intimitate, fie când gătiți, fie când vă uitați la televizor. În acest caz, veți aprecia paravanele elegante, panourile înguste stilate sau ușile glisante din sticlă care despart cele două părți ale încăperii foarte simplu și elegant.

Amplasare corectă a mobilierului

Pentru a separa camera de zi și bucătăria, este adesea suficient să aranjați corect mobilierul, astfel încât să fie clar pentru toată lumea dintr-o privire unde se gătește și unde este locul de odihnă. Cel mai simplu mod este să așezați setul de canapele cu spatele la bucătărie. În acest fel, veți crea cel puțin aspectul de intimitate și în același timp nu veți avea ochii pe bucătărie, unde deseori este dezordine după pregătirea mâncării. 

Sfat: În plus, dacă amplasați ecranul televizorului chiar vizavi de canapea, îl veți putea urmări chiar și în timp ce gătiți.

Folosirea unei insule, a unui bar sau a unei mese de bucătărie

Cel mai simplu mod de a separa bucătăria de sufragerie este de obicei o masă, un bar sau o insulă de bucătărie. Aceasta este o soluție foarte eficientă și în același timp elegantă, pe care vă recomandăm cu căldură să o încercați măcar.

Îl veți aprecia pe deplin la sărbătorile de familie sau la petrecerile cu prietenii. Apoi masa, barul sau insula devineă un adevărat punct de legătură între bucătărie, unde se pregătesc băuturi răcoritoare, și camera de zi, unde are loc o conversație plină de viață.

Stilul privind dotarea și decorațiunile

La amenajarea camerei de zi și bucătăriei se recomandă să rămâneți la un stil uniform, care va face ca impresia de ansamblu să pară foarte armonioasă. Puteți folosi apoi decorațiuni pentru a separa optic cele două părți ale încăperii. Cum se va proceda? 

  • Așezați un covor pe podea care va defini clar zona de zi a camerei.
  • Utilizați decorațiuni de perete care se vor potrivi cu tema unei zone funcționale specifice. Pentru camera de zi vor ieși în evidență tablourile artistice sau tablourile cu motiv al naturii, în timp ce pentru bucătărie se recomandă plăci de bucătărie și ceasuri.
  • Nu ezitați să aplicați pe perete tapete și fototapete. Tapetele pentru camera de zi se recomandă a fii aplicate în spatele setului de canapele, unde vor ieși în evidență. Tapetele de bucătărie din vinil pot fii aplicate în spatele blatului de bucătărie deoarece sunt rezistente la apă și lavabile.

Culori și modele adecvate

Similar cu decorarea, utilizarea corectă a culorilor și modelelor poate distruge stilul uniform al unei încăperi și poate defini clar unde se află bucătăria, zona de luat masa și zonele de zi. Dar este valabil faptul că baza ar trebui să fie cât mai neutră posibil, iar culorile și modelele pe care decideți să le utilizați pentru a împărți vizual spațiul deschis ar trebui să se armonizeze între ele.

Armonia poate fi realizată prin alegerea culorilor care se află una lângă alta sau cel puțin aproape una de alta în spectrul de culori. Nu veți greși cu aceste combinații de culori:

  • Portocaliu. Gri și negru
  • Azur cu alb, negru și verde deschis
  • Maro închis, gri închis și verde închis
  • Galben, portocaliu și verde
  • Roz, gri și negru
  • Alb, albastru și roșu

Sfat: Aveți câteva posibilități în cadrul opțiunii online Paletton pentru a găsi combinația ideală de culori. Puteți alege nuanța de culoare pe paleta de culori sau puteți introduce codul RGB. Puteți modifica nuanța, luminozitatea și saturația culorii de bază. Apoi alegeți una dintre combinațiile posibile și lângă cercul de culoare veți vedea culori complementare potrivite.

Iluminare bună a spațiului

Separarea optică a zonelor de zi, de luat masa și de bucătărie poate fi realizată prin iluminarea lor adecvată. Nu vorbim doar despre diferite tipuri de lămpi, ci și despre culoarea și intensitatea luminii. Vă puteți inspira din următoarele sfaturi confirmate:

  • În camera de zi, este indicat să completați plafoniera cu surse de lumină locale. Puteți folosi lămpi de picioare și de masă, lămpi de perete sau lămpi pentru iluminat tablouri sau alte elemente artistice. Lumina poate fi mai slabă și mai galbenă, în mod ideal, intensitatea surselor individuale de lumină poate fi reglată convenabil.
  • Iluminatul trebuie să fie prezent și deasupra mesei. Acolo, merită să folosiți cel puțin două sau trei lumini suspendate, astfel încât întregul blat al mesei să fie iluminat. Din nou, vă recomandăm să alegeți o lumină galbenă mai slabă, deoarece s-a dovedit că astfel crește pofta de mâncare.
  • În bucătărie, cel mai important este să iluminați bine zona de lucru. Iluminatul punctual situat sub rândul superior de dulapuri vă va servi bine aici. De data aceasta, preferați lumina rece, datorită căreia veți putea evalua cu ușurință starea alimentelor sau a ingredientelor cu care lucrați în prezent.

Experimentați cu înălțimea podelei sau a tavanului

Dacă nu vă este frică de modificările clădirii, experimentați cu înălțimea podelei sau a tavanului. Puteți amplasa o bucătărie cu zonă de luat masa pe o platformă înălțată, la care se va ajunge pe una sau două scări. O altă opțiune este construirea unui tavan suspendat în sufragerie, care poate fi prevăzut cu iluminare spot sau folosit ca spațiu de depozitare foarte practic.

Cum se va separa o cameră de zi mică și o bucătărie

Dacă bucătăria și camera de zi sunt situate într-un spațiu mic, nu folosiți mobilier, uși glisante sau paravane pentru a le separa, ci mai degrabă separați vizual zonele individuale. Culorile, modelele și materialele alese corespunzător vă vor ajuta în acest sens, dar și iluminarea corectă a spațiului, despre care s-a discutat deja.

Într-un spațiu mic, puteți separa camera de zi de bucătărie nu numai cu o zugrăveală diferită sau tapet, dar și prin podea. În timp ce podeaua plutitoare, parchetul sau covorul sunt potrivite pentru camera de zi, vinilul și gresia clasică funcționează bine în bucătărie.

Sfaturi practice

Ce altceva ar trebui luat în considerare dacă amenajați o cameră de zi conectată la o bucătărie mică?

  • Cu siguranță nu vă fie teamă să investiți într-o hotă de calitate care să poată extrage toate mirosurile din bucătărie și în același timp să nu fie prea zgomotoasă pentru ca funcționarea acesteia să nu vă deranjeze în timp ce vă uitați la televizor.
  • Mizați pe mobilier multifuncțional și mobil pe care îl puteți folosi în întreg spațiul deschis. De exemplu, sunt potrivite taburete pe roți, măsuțe de cafea stivuitoare sau un bufet mobil care poate servi și ca spațiu de depozitare.
  • Din nou, vă reamintim să nu subapreciați iluminatul. Distribuția prizelor electrice și numărul lor este legată de acest subiect.
  • Într-o cameră de zi mică, cu bucătărie, aveți grijă să nu amplasați canapeaua în imediata apropiere a aragazului. Stropirea cu ulei, dar și apă, ar putea produce în curând a acesteia.

Inspirație pentru separarea camerei de zi și a bucătăriei

Sursă imagini: canva.com

 


Produsele au fost puse în coș