Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

14 sfaturi pentru alegerea tapetelor de perete

O alegere bună a tapetelor de perete va produce minuni în casa dvs. – va mări optic și va lumina sau dimpotrivă va micșora încăperea, va reînnoi ușile vechi și va acoperi în mod elegant scheletul de umakart. Alegeți cel mai frumos tapet care se va potrivi perfect pentru interiorul dvs. Dacă veți respecta sfaturile noastre cu siguranță nu veți da greș. Cunoaștem secretul!

1. Unde vom amplasa tapetele vlies?

Tapetele vlies de perete sunt fabricate din fibre nețesute, celulozice și sintetice presate care sunt dispuse neregulat. Datorită acestei structuri, tapetele sunt rezistente la abraziune și zgârieturi și ușor de spălat, ceea ce le face tapete ideale pentru camera de zi sau camera copiilor. Nu numai că veți aprecia instalarea lor ușoară și îndepărtarea ulterioară, datorită cărora puteți schimba motivele pe măsură ce copiii dumneavoastră cresc. În plus, sunt neinflamabile și respirabile, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la apariția mucegaiului.

tapete vlies tapete vlies Vlies tapete

2. Unde vom amplasa tapetele din vinil? 

Tapetele din vinil de perete sunt fabricate din PVC artificial, așa că nu le deranjează apa și umezeala – dacă cauți tapet pentru bucătărie sau baie, atunci tocmai ai dat peste cele potrivite. Alte caracteristici ale tapetului de vinil includ rezistența la deteriorări mecanice și întreținerea ușoară. Desigur, le puteți așeza și pe peretele sufrageriei sau al dormitorului, unde capacitatea lor de izolare termică parțială este binevenită.

sfaturi pentru alegerea tapetelor de perete

 

sfaturi pentru alegerea tapetelor de perete

 

3. La alegerea culorii aveți în vedere stilul general al încăperii

Nu alegeți culoarea tapetului doar în funcție de preferințele personale, ci țineți cont de camera în care cumpărați tapetul - cât de spațioasă este, cu ce mobilier și accesorii este echipată, în ce culori este decorată și de asemenea câtă lumină de zi intră în ea. Un spațiu mic cu lumină naturală insuficientă este luminat și mărit optic de tapetele de culoare deschisă cu model subtil, discret. Dimpotrivă, într-o cameră mare și luminoasă nu trebuie să vă fie frică să folosiți tapet în culori închise. Dacă nu sunteți sigur și nu știți cum să alegeți culoarea tapetului, este indicat să consultați un expert în design interior.

4. Cu ajutorul motivelor veți transforma optic interiorul

Nu doar culoarea tapetului, ci și modelul acestuia are puterea de a transforma optic interiorul. Vrei să ridici un tavan jos din punct de vedere optic? Alegeți tapete cu dungi verticale sau linii ondulate. Dimpotrivă, camera mare, care este inundată de lumină, poate deveni confortabilă cu ajutorul unor motive puternice - te poti inspira din tapetele cu model 3D.

 

5. Inspirați-vă din dotarea și accesoriile existente

Doriți să cumpărați un tapet pentru o cameră care este deja dotată cu mobilier și decorațiuni? În acest caz, inspirați-vă de accesoriile existente la alegerea tapetelor – tapetele simple se vor potrivi pentru un interior bogat decorat, în timp ce tapetele cu motive Tapete geometrice sau Tapete abstracte vor ieși în evidență într-o cameră aranjată minimalist.

6.Nu exagerați

Prea multe elemente distinctive într-o cameră pot părea haotic. Încercați să asortați cât mai bine tapetele cu interiorul și, dacă este posibil, nu combinați excesiv tapete de diferite culori și motive între ele. În același mod, nu este întotdeauna necesar să tapetați toți pereții dintr-o cameră - mai ales cu tapete puternice, de multe ori este mai bine să le plasați doar pe unul sau doi pereți.

7. Gândiți-vă bine pe ce suprafață doriți lipirea tapetului

Tipul de suprafață influențează foarte mult alegerea tapetului și a modului de lipire. Tapetul vlies și din vinil poate fi de obicei lipit cu ușurință pe cele mai obișnuite suprafețe, cum ar fi perete, gips-carton, beton sau PAL. Cu tapetul din vinil, puteți acoperi cu ușurință miezul umakart din baie.

8. Renovați ușa cu ajutorul tapetelor

Nu numai pereții pot fi tapetați. V-ați gândit vreodată să cumpărați un tapet de ușă? Cu un singur element veți face special întregul interior și, în plus, veți renova pur și simplu vechea ușă. Adaptați selecția tapetului la interiorul general și veți observa transformarea.

 

9. Cumpărați o rolă de tapet în plus 

V-ați hotărât asupra unui tapet anume și doriți tapetarea? Dar nu sunteți siguri de ce cantitate de tapet veți avea nevoie? Calculați perimetrul pereților pe care veți lipi tapetul (lungimea tapetului este egală cu înălțimea camerei, la care, totuși, adăugați câțiva centimetri pentru aliniere). Pe baza perimetrului pereților, vei afla de câte role de tapet veți avea nevoie. Pentru a fi sigur, luați una în plus – va fi benefic pentru orice reparație.

Și, în sfârșit, câteva sfaturi specifice - cum să alegeți tapetul pentru fiecare cameră din apartament?

10. Cum să alegem tapetul de bucătărie?

Dacă vreți să puneți tapet în bucătărie, vei avea nevoie de unul care să reziste la umezeală, aburi și temperaturi mai ridicate. De aceea, tapetele din vinil sunt o alegere ideală, pur și simplu ștergeți suprafața cu o cârpă umedă

11. Cum să alegem tapetul de baie?

Încercați să înlocuiți faianța clasică din baie cu tapet de vinil care rezistă la umezeală și la unele pete. Cu toate acestea, este mai bine să nu-l așezați direct în jurul căzii sau al dușului, deoarece contactul pe termen lung cu apa nu face bine. Dacă baia dvs. este acoperită cu un miez de umakart cu aspect mai puțin estetic, tapetul de vinil îl va acoperi în mod adecvat și va face întreaga cameră confortabilă.

12. Cum să alegem tapetul pentru camera de copii?

Tapetele de perete sunt o modalitate excelentă de a insufla atmosfera potrivită în camera unui copil. Atât tapetele din vinil, cât și cele vlies reprezintă alegerea corectă, deoarece pot rezista cu ușurință mâinilor murdare ale copiilor sau băuturilor vărsate - ștergeți ușor totul cu o cârpă umedă. Pentru cei mai mici copii, nu veți da greș cu fototepetele pentru copii cu motive cu personaje de basm, în timp ce în cazul copiilor adolescenți ar trebui să lăsați mai bine alegerea tapetelor în seama lor.

13. Cum să alegem tapetul pentru dormitor?

Atunci cand alegeți un tapet pentru dormitor, țineți cont că aceasta este o cameră destinată odihnei si relaxării. Preferați nuanțele deschise și modelele subtile, discrete, potrivite pentru un somn odihnitor, evitând în același timp culorile și motivele prea îndrăznețe și care vă atrag atenția.

14. Cum să alegem tapetul de sufragerie?

Sufrageria este camera centrală a întregului apartament sau a casei și cu siguranță doriți să arate reprezentativ și confortabil în același timp. Toate sfaturile deja menționate vor fi utile – adaptați alegerea tapetului la accesoriile existente, utilizați culoarea și modelul tapetelor pentru a îmbunătăți vizual interiorul și, mai presus de toate, țineți cont de propriul dvs. gust. Pe lângă tapetele clasice, puteți alege și fototapete de perete care vor da viață pereților apartamentului tău.

 

Ultimele articole

 


Produsele au fost puse în coș