Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să alegem un tapet și un fototapet pentru camera de copii

Cum să alegem tapet pentru camera de copii nu doar ca să arate bine ci să și reziste mult? Vă vom da sfaturi cu privire la ce este recomandat, vlies, vinil sau pe suport de hârtie, ce altceva trebuie avut în vedere pentru a fii mulțumiți dvs. și copiii dvs.  

Alegere tapet de perete

Ce trebuie avut în vedere la alegerea unui tapet de perete? Clarificați, ce încăpere doriți să tapetați, care este efectul așteptat și care ar fii proprietățile concrete ale tapetului. 

Citiți de asemenea: 

Tapet sau fototapet?

Tapetele și fototapetele se folosesc de obicei pentru infrumusețarea și revitalizarea interioarelor. În plus acestea acoperă eficient eventualele denivelări, pot izola căldura și zgomotul și pot servi ca protecție a pereților împotriva zgârieturilor sau a umidității. 

Care este diferența dintre tapete și fototapete? Fototapetele sunt de fapt fotografii de format mare sau modele grafice imprimate pe tapete clasice pe suport de hârtie sau pe tapete vlies. În cazul în care doriți să vă simțiți în casă ca în pădure sau ca pe plajă, optați pentru fototapete.

Tapetele și fototapetele clasice se lipesc pe perete, eventual pe tavanul încăperii. Există în ofertă și fototapete de ușă,care se fabrică la dimensiunea standard de 211 x 90 cm.

Cum să alegem tapete pentru camera de copii

Care este procedura de alegere a unui tapet pentru camera de copii? Tapetele trebuie să placă în primul rând copiilor care petrec majoritatea timpului în camera lor. Răspundeți de aceea la următoarele întrebări, care vă vor fii de folos în alegerea tapetelor:

  • Care este vârsta copilului pentru care căutați tapete? 
  • Care sunt culorile sale preferate?
  • Care sunt atracțiile și interesele sale? Iubește desenele animate sau mașinile de viteză?
  • Tapetul se va potrivi cu dotarea existentă în camera de copii? 

În afară de culori, modele și motive ar trebui să vă intereseze cu siguranță ce tip de tapet este cel mai recomandat, care este mărimea camerei de tapetat și care este stilul dorit de amenajare a acesteia.

Căutați un tapet într-o cameră de copii deja mobilată? Luați în calcul culorile, modelele și materialele și cântăriți bine dacă tapetul se va potrivi în cameră.

Cum să alegem un fototapet pentru camera de copii? Procedura este identică cu alegerea unui tapet cu o singură diferență - având în vedere motivul puternic al fototapetelor gândiți bine dacă acesta se va potrivi cu dotarea existentă a camerei și cum va arăta pe perete. 

Ce trebuie avut în vedere la alegerea unui tapet pentru camera de copii?

  • Tipul de tapet sau fototapet
  • Proprietățile tapetelor
  • Mărimea și dotarea existentă a camerei
  • Vârsta și gusturile copilului
  • Dificultatea tapetării
  • Tipul de suprafață de tapetat

Ce tip de tapet trebuie ales?

Vlies, vinil sau hârtie? Ce tapete trebuie alese pentru camera de copii? 

Tapete vlies 

Cele maim bune tapete pentru camera de copii sunt cele rezistente mecanic, lavabile și respirabile. Acestea sunt îndeplinite. Tapete vlies și rezistă la mânuțele copilului și la o pungă vărsată. În plus se instalează și se îndepărtează ușor, ceea ce permite înnoirea tapetelor paralel cu creșterea copiilor dvs. 

Tapete vlies recomadnate pentru camera de copii:

Tapete vinil

Tapetele vinil de perete sunt fabricate din PVC artificial, motiv pentru care nu le deranjează apa și umiditatea, astfel că se pretează în special pentru bucătărie sau baie. Dar și pe peretele din camera pentru copii le recomandă rezistența împotriva deteriorării, întreținerea simplă și capacitatea de izolare termică parțială. 

Tapete din hârtie

Tapetele din hârtie vă vor surprinde prin prețul accesibil și prin gama largă de culori și decoruri, aspecte apreciate la amenajarea camerei pentru copii. Pe de altă parte, tapetele din hârtie nu se remarcă prin rezistență mecanică nici nu sunt lavabile. Nu ar trebui instalate în încăperi cu umiditate ridicată sau pe pereți cu fisuri. 

Sunt tapete recomandate pentru camera de copii doar dacă intenționați reînnoirea periodică a acestora și nu doriți să intrați în faliment din această cauză. 

Proprietăți ale tapetelor pentru camera de copii

  • Veți aprecia cu siguranță în camera pentru copii tapetele rezistente mecanic. Nu numai că rezistă ușor mânuțelor curioase ale copiilor dar protejează și peretele tapetat împotriva frecărilor și zgârieturilor.
  • Tapetele lavabile se recomandă perfect pentru camera de copii. Amprenta mânuțelor de copii, băutura vărsată sau petele grase de la mâncare - în cazul murdăririi tapetului ștergeți simplu cu o cârpă umedă și ați rezolvat problema.
  • Tapetele respirabile previn apariția mucegaiului care pune în pericol sănătatea dvs. și a copiilor dvs.
  • Tapetul revopsibil poate fii creat împreună cu copiii în funcție de propria fantezie, cu ajutorul vopselei colorate. Izolează bine căldura și zgomotul fiind în plus și lavabil.
  • Tapetul rezistent la lumină va fii apreciat în camerele însorite în care tapetele obișnuite s-ar decolora.
  • Tapetul autoadeziv de perete pentru camera de copii se va lipim ușor și repede în câteva minute.  

Mărimea și dotarea existentă a camerei pentru copii

La alegerea tapetelor pentru camera de copii puneți-vă următoarele întrebări - cât este camera de mare, care sunt mobilierul și accesoriile din dotare, care sunt culorile existente și câtă lumină naturală pătrunde în cameră. 

Un spațiu mic cu puțină lumină naturală va fii iluminat și mărit optic de tapete deschise la culoare cu model fin, discret. La tapetare se recomandă lăsarea unui loc gol între capătul superior al tapetului și tavan de 5-10 cm - veți obține astfel o prelungire optică a camerei. Dimpotrivă, într-o încăpere mare și luminoasă puteți folosi tapete decorative de culori închise și motive puternice. 

Puteți să vă jucați și cu modelele. Liniile orizontale vor lărgi camera și vor coborî optic tavanul, în timp ce liniile verticale vor ridica imaginar tavanul iar încăperea va deveni mai aerisită. 

Culorile și modelele de tapet 

Ne vom mai opri la culori și modele. La alegerea acestora este bine de ținut minte faptul că diferite culori și modele pot influența psihicul și comportamentul copiilor. La modul general se poate spune:

  • Culorile calde au o acțiune veselă și încurajatoare. Acestea pot ilumina și revitaliza camera, sunt o alegere perfectă pentru o cameră de copii. 
  • Culorile reci conduc spre pasivitate. Sunt preferate de oameni care iubesc un mediu curat, clar și proaspăt. Sunt folosite în special în bucătărie, baie și dormitor.
  • Nuanțele închise de culori aduc calmare. Au o acțiune nobilă și practică dar aduc o îngustare a spațiului. Se recomandă pentru încăperi mari, extinse pe care reușesc să le facă confortabile.

Ce culori concrete trebuie alese la alegerea unui tapet pentru camera de copii? Copiilor tăcuți și mai puțin activi le oferă energie culori saturate de roșu, galben și verde, celor hiperactivi le oferă calmare tapetele în nuanțe fine de albastru și crem. 

Stilul tapetelor și al fototapetelor 

Alegerea tapetului de perete pentru camera de copii va fii adaptată și vârstei și intereselor copilului dvs. Vă puteți inspira din sfaturile noastre:

Cât timp va dura tapetarea

  • Tapetele vlies se vor instala pe perete simpu și repede. Aplicați adezivul direct pe perete unde veți așeza benzile individuale de tapet. Se pot dezlipi simplu în stare uscată și dacă doriți puteți începe o nouă tapetare. 
  • Lipirea tapetelor de hârtie necesită deja mai mult timp și îndemânare. Adezivul va fii aplicat de data aceasta nu doar pe perete dar și pe tapet. La fel ca lipirea și dezlipirea tapetelor de hârtie vechi este mai complicată ca timp și activitate fizică.
  • Tapetele vinil au un suport din hârtie, de aceea instalarea acestora este identică cu cea a tapetelor de hârtie. Avantajul este însă îndepărtarea mai simplă a acestora - este suficient a îndepărta stratul exterior, cel interior poate fii folosit ca strat de fond pentru lipirea unui nou tapet. 

Citiți de asemenea:

Tipul de suprafață de tapetat

Pregătirea suprafeței de fond este un pas important care vă va înlseni tapetarea propriu-zisă. Tapetele vor ține mai bine pe perete și nu se vor dezlipi. 

Cum să pregătim peretele pentru tapetare? La început faceți un test simplu care va descoperi absorbția suprafeței de fond. 

Testul constă în stropirea apei pe perete cu ajutorul unei perii sau al unui pulverizator și monitorizarea rezultatului. În cazul în care la scurt timp suprafața de bază își va modifica culoarea, absorbția suprafeței este bună. În cazul în care suprafața devine repede închisă la culoare absorbția este prea mare. 

  • Exemplu de bază neabsorbantă este o suprafață din umakart, sticlă sau diferite plăci solide. Înainte de tapetare este suficientă curățarea și degresarea acesteia. 
  • Exemplu de bază absorbantă este o placă din rigips sau tencuiala. Pe asemenea suprafețe înainte de tapetare aplicați un strat de penetrare în profunzime și permiteți o uscare de cel puțin 6 ore. Cum și de ce să penetrăm peretele înainte de tapetare am descris în acest articol. 

Tapete pentru camera de copii: Inspirații:

Sfaturi pentru o alegere corespunzătoare de tapete pentru camera de copii.

Fototapete pentru camera de copii: Inspirații:

Cum să alegem corespunzător fototapete pentru camera de copii? Inspirați-vă prin sfaturile noastre.

Fototapet pentru camera copiilor Fototapet pentru camera copiilor Fototapet pentru camera copiilor

Știți deja cum să alegeți tapete pentru camera de copii? În cazul în care doriți tapetarea altor încăperi ale locuinței dvs. dați citire și altor articole cu sfaturi și idei. Sau scrieți-ne și noi venim bucuroși cu un sfat. 

Citiți de asemenea:


Produsele au fost puse în coș