Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să alegem un tapet sau un fototapet pentru sufragerie

Vă gândiți cum să revitalizați pereții sufrageriei dvs.? Dați o șansă tapetelor sau fototapetelor care vor transforma încăperea în ceva frumos și special. Vă vom  sfătui cum să alegeți un tapet pentru sufragerie, ce tip trebuie ales și ce trebuie avut în vedere înainte de tapetarea propriu-zisă.

Alegerea unui tapet de perete

Ce trebuie avut în vedere la alegerea unui tapet de perete? În primul rând clarificați ce încăpere doriți să tapetați, ce efect doriți să atingeți și ce așteptați de la tapet - adică ce proprietăți ar trebui să aibă. 

Citiți de asemenea:

Care este diferența între tapet și fototapet?

Tapetele și fototapetele împodobesc pereții încăperii și totodată acoperă eficient eventualele denivelări. În funcție de tipul concret al acestora, au capacitatea de izolare termică și fonică și de protecție a peretelui împotriva frecării sau a umidității. 

Care este diferența dintre tapet și fototapet? În primul rând aceia că fototapeta conține un motiv de tablou de format mare care se prezintă foarte realist. O diferență importantă este și materialul - în timp ce tapetele pot fii vlies, vinil, hârtie sau material textil, fototapetele se imrpimă fie pe vlies suport de hârtie fie de  

Tapetele și fototapetele împodobesc de obicei pereții încăperilor. O alegere nu mai puțin interesantă sunt fototapete de ușă care se fabrică la dimensiunea standard de 211 x 91 cm. 

Cum să alegeme tapete pentru sufragerie

Sufrageria este locul în care vă întâlniți nu numai cu familia ci și cu prietenii și cunoscuții. Tapetul amplasat aici ar trebui să fie reprezentativ, să se asorteze cu celălalt mobilier din încăpere și să genereze cu gust întreaga atmosferă. 

În afară de aspectul estetic trebuie ținut cont și de proprietățile tipului de tapet concret - vlies, vinil, hârtie, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

Cum să alegem un fototapet pentru sufragerie? Procedura este identică cu cea a tapetelor, cu o singură diferență - având în vedere motivul puternic al fototapetelor gândiți bine dacă se asortează cu mobilierul existent al încăperii și cum va arăta pe perete. 

Ce trebuie avut în vedere la alegerea unui tapet pentru sufragerie?

  • Tipul tapetului și al fototapetului
  • Proprietățile tapetelor
  • Mărimea încăperii
  • Mobilierul existent al încăperii
  • Complexitatea tapetării
  • Tipul suprafeței de fond

Ce tip de tapet trebuie ales?

Tapete vlies, vinil sau poate de hârtie? Care tapete sunt cele mai recomandate pentru sufrageria dvs.? Într-un articol detaliat am analizat toate avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de tapete, veniți să recapitulăm pe cele mai importante.

Tapete vlies 

Tapetele vlies sunt recomandate cu siguranță pentru sufragerie. Veți da un ban în plus dar veți obține tapete rezistente împotriva frecării și zgârieturii, care în caz de murdărire pot fii doar șterse cu o cârpă umezită. Veți avea siguranța faptului că pereții sufrageriei vor arăta în mod reprezentativ la mult timp după tapetare.

Tapete vlies recomandate pentru sufragerie:

 

Tapete vinil

Tapetele vinil se recomandă în principal pentru încăperi cu umiditate mai mare - tipic sunt amplasate în bucătărie sau baie. Suprafața acestora rezistă bine împotriva apei, aburilor și grăsimii și se curăță ușor. În cazul în care sufragerie face corp comun cu bucătăria, amplasați tapetele vinil în spatele blatului de bucătărie, unde va lua locul faianței clasice. 

Tapete vinil recomandate pentru sufragerie:

 
Tapete de hârtie 

La prima vedere tapetele de hârtie vă vor impresiona prin prețul scăzut, preț ce ascunde destule neajunsuri. Printre acestea amintim rezistența mică împotriva frecării și umidității sau instalarea și îndepărtarea ulterioară complicată a acestora. Acestea reprezintă o alegere bună de tapete pentru sufragerie în cazul în care aveți de gând o schimbare păeriodică a acestora și nu doriți să intrați în faliment din această cauză.

Proprietăți ale tapetelor pentru sufragerie

  • Tapetul rezistent mecanic pentru sufragerie va fii apreciat, practic are rol dem protecție ale peretelui împotriva frecării și zgârieturii. 
  • Tapetul lavabil se recomandă perfect pentru sufragerie, datorită faptului că în caz de murdărire se va șterge ușor cu o cârpă umedă. Va fii apreciat și de către părinții cu copii mici, care încearcă cu bucurie tapetul cu mânuțele murdare. 
  • Tapetul respirabil previne apariția mucegaiului, aceasta și în încăperi cu acumulare mare de umiditate.
  • Tapetul revopsibil poate fii creat în funcție de fantezia proprie, aceasta cu ajutorul unei vopsele colorate. Oferă izolare termică și fonică bună fiind în plus și lavabil.
  • Tapetul cu stabilitate a culorii va fii apreciat în special în încăperile însorite, unde tapetele obișnuite s-ar decolora în timp.
  • Tapetul autoadeziv de perete pentru sufragerie se va lipi ușor doar în câteva minute. 

Culoarea și modelul tapetelor

Ați știut că un tapet ales în mod adecvat va reuși să transforme optic toată încăperea? În cazul în care vi se pare că sufrageria este prea strâmtă și întunecată, sau dimpotrivă, prea mare, nu vă impacientați și urmați sfaturile noastre. 

O sufragerie mică se va extinde datorită unor tapete de culori deschise, clare cu motive mărunte. O alegere sigură sunt tapetele unicolore în nuanțe de bej, galben sau verde deschis. O încăpere mare va deveni confortabilă cu ajutorul unor tapete cu motive puternice în culori închise precum vișiniu, violet sau gri.

Puteți să vă jucați cu motivele. Liniile orizontale vor lărgi optic camera și vor coborî tavanul în timp ce liniile verticale vor ridica imaginar tavanul și camera va deveni mai aerisită. 

Nu ezitați să faceți experimente cu culorile, modelele și motivele tapetelor. Dar țineți cont de faptul că tapetarea a cât mai multor pereți conduce la un efect mai puternic. 

Stilul tapetelor și al fototapetelor 

Căutați tapete pentru o sufragerie deja mobilată? Încercați ca tapetul sau fototapetul să genereze cu gust stilul general al încăperii - inspirați-vă de culorile, materialele și modelele folosite. 

La modul general este valabil că pentru un interior minimalist nu trebuie să ezitați a amplasa tapete abstracte. Dimpotrivă, pentru o sufragerie împodobită alegeți tapete de culori și modele decente. 

Cât timp doriți să acordați tapetării?

Pentru tipuri de tapete diferite avem proceduri de tapetare diferite. Cum se lipesc tapetele, atât cele vlies, cât și cele vinil și de hârtie, am descris detaliat într-un alt articol. 

Lipirea tapetelor vlies

Instalarea tapetelor vlies pe peretele sufrageriei este la îndemâna oricui. Adezivul se aplică direct pe perete unde se vor așeza ulterior benzile individuale de tapet. În cazul în care vă veți plictisi de tapet, acesta se va îndepărta simplu în regim uscat și puteți proceda la o tapetare nouă. 

Lipirea tapetelor de hârtie

Pentru instalarea unor tapete de hârtie aveți nevoie de ceva mai mult timp și veți aprecia o mână de ajutor. Adezivul se va aplica nu doar pe perete dar și pe tapetul propriu-zis, care va fii astfel umezit. Pregătiți-vă pentru situația în care și îndepărtarea tapetelor de hârtie vechi este mult mai dificilă, atât ca timp cât și ca activitate fizică. 

Am descris detaliatprocedura de îndepărtare a tapetelor (nu numai de hârtie) într-un articol separat.

Lipirea tapetelor vinil

Având în vedere faptul că tapetele vinil au suport de hârtie, procedura de lipire a acestora este asemănătoare cu cea a celor de hârtie. Cu diferemnța că acestea se vor îndepărta mult mai ușor. Este suficientă adesea îndepărtarea numai a stratului exterior iar cel interior poate fii folosit ca strat de fond pentru instalarea unui tapet nou. 

Ce tip de suprafață de fond veți tapeta?

Înainte de tapetare acordați atenție pregătirii suprafeței de fond. Veți economisi astfel munca cu lipirea tapetelor care vor rezista bine și nu se vor dezlipi. 

Pentru a ști modul corect de pregătire a peretelui pentru tapetare, efectuați la început un test simplu. Acesta are scopul de a identifica gradul de absorbție al suprafeței de fond. 

Cum vom efectua testul? Vom stropi apă pe perete cu ajutorul unei perii sau al unui pulverizator. În cazul în care absorbția suprafeței de fond este bună, aceasta își va modifica la scurt timp culoarea, urmare a acțiunii apei. În cazul în care absorbția este prea mare, suprafața de fond va căpăta imediat o culoare închisă. 

  • Exemplu de suprafață de fond neabsorbantă este o suprafață din umakart, sticlă sau diferite plăci solide. Înainte de tapetare este suficientă curățarea și degresarea acesteia. 
  • O suprafață de fond absorbantă este o placă de rigips sau o tencuială. Pe o asemenea suprafață, înainte de tapetare, se recomandă aplicarea unui strat de penetrare și permiterea unei uscări de cel puțin 6 ore. Cum și de ce se face penetrarea peretelui înainte de tapetare am descris în cadrul acestui articol.

Tapete pentru sufragerie: Inspirații

Încă nu știți ce tapet să alegeți pentru sufragerie? Inspirați-vă prin sfaturile noastre:

  • Tapetele moderne cu motiv 3D se vor remarca într-o cameră mobilată în stil minimalist, care astfel se va revitaliza și va deveni specială.  
  • Tapetele cu motiv de lemn, piatră sau cărămidă vor aduce locuinței dvs. O atingere a naturii și a provinciei. Se pot combina cu mobilier din materiale naturale cu decorații de culori pământene. 
  • Tapetele de lux cu motiv de castel acționează reprezentativ și oferă sufrageriei o clasă de unicitate. În cazul în care aveți adesea musafiri, tapetele cu ornamente în stil baroc sau flori fine vor impreiona cu siguranță. 

Sfaturile noastre vă vor ajuta să alegeți corespunzător fototapete pentru sufragerie:

Fototapete pentru sufragerie: Inspirații

  • Fototapetele cu motiv de natură și peisajvă vor oferi calmare și energie după o zi dificilă. Gustați din vederea către dealuri împădurite, câmpii cu iarbă sau o plajă de nisip spălată de valurile mării. Cu ajutorul fototapetului realist veți avea o bucată de natură la îndemână.
  • Fototapete cu motiv de metropolă vă vor strămuta în centrul unor orașe precum Paris, Londra sau New York, fără a vă da jos de pe canapea. Spuneți, cine nu ar dori să aibă acasă o vedere către Empire State Building?
  • Fototapetele cu motiv floral se prezintă romantic și oferă confort sufrageriei. Înconjurați-vă cu trandafiri albi, lalele roșuu aprins sau flori de cireș. 
 

 Știți deja cum să alegeți un tapet pentru baie și ce tip să alegeți? În cazul în care doriți tapetarea altor încăperi ale locuinței dvs. dați citire și altor articole cu sfaturi și idei. Sau scrieți-ne și noi vă vom aduce sfaturi cu bucurie. 

Citiți de asemenea:

  • Cum să alegem un tapet sau un fototapet pentru bucătărie
  • Cum să alegem un tapet sau un fototapet pentru dormitor

 


Produsele au fost puse în coș