Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum îndepărtăm tapetul de pe perete?

Cum vom îndepărta ușor și rapid tapetele vechi de pe perete? Tapetele din vlies, vinil și alte tipuri vor putea fii îndepărtate de dvs. fără a deteriora peretele. Vă vom da un sfat cum trebuie procedat.

Cum vom îndepărta tapetele vechi?

A îndepărta tapetele vechi poate fii considerat a fii o pedeapsă – acestea se rup, pe perete rămân urme de adeziv. Dacă știți însă cum trebuie procedat, veți face față fără probleme. Este important de știut, ce fel de tapete se doresc a fii îndepărtate. În funcție de acest aspect veți alege metoda de îndepărtare – fie în regim uscat, fie cu ajutorul umezirii pereților cu apă. 

Dacă veți dori îndepărtarea tapetelor care nu sunt lipite de dvs. trebuie să aflați ce se ascunde sub suprafața acestora. Vă puteți întâlni cu câteva straturi de tapete sub care se mai află și un strat de vopsea. Ceea ce vă așteaptă poate fii identificat de exemplu prin spațiul din zona unei prize sau întrerupător dezasamblate.

Pregătirea pentru îndepărtarea tapetelor

La fel ca în cazul pregătirii pentru lipirea tapetului și la îndepărtarea acestuia pregătirea are un loc semnificativ. În cazul în care veți îndepărta tapetul cu ajutorul apei trebuie acoperită cu grijă podeaua pentru a evita deteriorarea acesteia iar dacă aveți covor faceți mai bine să îl împachetați. Nu uitați deconectarea curentului electric. Prin tapetele îmbibate apa poate ajunge ușor la priză sau la întrerupător. Mutați mobilierul în mijlocul camerei și acoperiți-l cu folie, pentru bucățile îndepărtate de tapet pregătiți un  sac.

Cum vom îndepărta tapetele din hârtie?

Tapetele din hârtie trebuie îndepărtate cu ajutorul apei fierbinți în care adăugați direct soluție pentru îndepărtarea acestora. Acest lucru vă va ajuta să scăpați nu numai de tapet dar și de straturile de adeziv de sub acesta.

Aplicați amestecul cu ajutorul unei perii sau al unui pulverizator pe tapete în toată încăperea și lăsați să acționeze 15-20 de minute. S-ar putea să fie nevoie să repetați acest procedeu de mai multe ori până când soluția va pătrunde la stratul de bază al tapetului și va începe dizolvarea adezivului. Ați reușit în momentul în care veți putea dezlipi ușor tapetul d epe perete fără ca acesta să se rupă și să rămână pe perete. 

Cum îndepărtăm tapetul de pe perete

Pentru îndepărtarea propriu-zisă a tapetelor de hârtie folosiți o racletă specială de tapet sau un șpaclu. Lăsați tapetele desprinse de pe perete pe podea – vor absorbi apa ce se scurge de pe perete.

Cum îndepărtăm tapetul de pe perete

Cum vom îndepărta tapetele din vinil?

La îndepărtarea tapetelor din vinil se folosesc două metode. Tapeta din vinil este formată din două straturi difeite – în timp ce stratul exterior poate fii îndepărtat ușor în regim uscat, stratul interior, care este din celuloză, se va îndepărta cu ajutorul apei.  

Uneori stratul interior se lasă pe perete unde servește ca tapet de bază pe care poate fi lipit un nou tapet. Aceasta în cazul în care după umezire nu formează bule și nu există anumite denivelări asunse sub acesta.

În cazul în care aveți de-a face cu un tapet din vinil unistrat, acesta se va îndepărta la fel ca tapetul din hârtie. Înainte de a fii umezit cu apă fierbinte cu soluție de îndepărtare a tapetelor, găuriți suprafața impermeabilă a acestuia – va fii de folos rola de tapetare (arici cu ace).

Cum îndepărtăm tapetul de pe perete

Cum se va îndepărta tapetul vlies?

Ce este mai simplu la sfârșit – tapetele vlies se vor îndepărta simplu de pe perete fără a fii nevoie de umezire și folosire a preparatelor chimice. Veți găsi colțul de desprindere, eventual vă ajutați cu un cuțit și trageți tapetul de pe perete prin mișcare de sus în jos.

Tapetul vlies va fii îndepărtat fără urme și peretele va fii gata pregătit pentru aplicarea unui nou tapet sau pentru zugrăvire.

Cum îndepărtăm tapetul de pe perete

Sfaturi și idei

  • În cazul în care veți îndepărta tapetul cu ajutorul apei, închideți toate ferestrele camerei, pentru a atinge umiditatea maximă. 
  • Vă veți ușura munca cu îndepărtarea tapetelor din hârtie sau vinil prin folosirea dispozitivului cu aburi pentru îndepărtarea tapetelor. 
  • Cum vom îndepărta adezivul de pe perete? La îndepărtarea tapetelor cu ajutorul apei nu uitați să adăugați preparatul chimic (de exemplu soluția de îndepărtare a tapetelor Metylan) care va dizolva cu certitudine stratul de adeziv. În cazul în care totuși adezivul nu va fii îndepărtat în totalitate de pe perete puteți folosi o cârpă moale muiată în apă caldă.

Produsele au fost puse în coș