Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum se va amenaja și dota o locuință la mansardă

Tavane înclinate, luminatoare și grinzi expuse. Locuitul într-o mansardă are propriul său farmec inconfundabil, care poate fi subliniat și mai mult prin mobilier, zugrăveală și accesorii alese corespunzător. Cum se va realiza? Citiți mai departe pentru a vă transforma mansarda într-un loc confortabil și aerisit.

podkrovní byt

Sursă: unsplash.com

Ce este tipic la locuința la mansardă

  • Tavanele înclinate sunt foarte impresionante, conferă interiorului un caracter distinctiv și vă permit să vă lăsați imaginația să zboare atunci când îl decorați.
  • Luminătoarele oferă o vedere fără obstacole asupra vârfurilor copacilor și a cerului albastru azuriu.
  • Luminătoarele au încă un avantaj - datorită lor, apartamentul dvs. va fi frumos iluminat de soare, ceea ce veți aprecia nu numai dvs., dar și plantele de cameră, care vor crește foarte bine.
  • Unul dintre elementele dominante ale apartamentelor la mansardă sunt grinzile care susțin structura acoperișului. Le puteți lăsa expuse (și le puteți folosi pentru a atârna un leagăn sau pentru a crea o bibliotecă atipică) sau le puteți acoperi cu gips-carton și le puteți face să dispară în gând.

Pe de altă parte, locuința la mansardă are și anumite dezavantaje. 

  • Vara, mansarda poate fi insuportabil de caldă. Prin urmare, ferestrelor nu trebuie să lipsească jaluzele sau rolete, care vor menține temperatura din apartament în limite tolerabile.
  • O altă problemă este umiditatea. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți la o hidroizolare bună, astfel încât apartamentul dvs. să nu înceapă să curgă apă în timpul unei ploi abundente.
  • Tavanele înclinate vă vor îngreuna alegerea mobilierului. Cea mai bună soluție este mobilierul la comandă pe care îl puteți așeza la perete și puteți folosi spațiul la maximum.
  • La fel perdelele, jaluzelele sau roletele se vor procura anevoios în aceste cazuri.

Cum este cu renovarea mansardei

Dacă vă gândiți la remodelarea spatiului mansardei, mai întâi gândiți-vă bine la ce rezultat vreți să obțineți. Reconstrucția sau construcția unei mansarde este o modificare a clădirii care schimbă modul de utilizare a clădirii și, prin urmare, necesită o autorizație de construire. Nu vă puteți descurca fără o consultație cu un arhitect și un inginer structurist.

Cum se face împărțirea unei mansarde

Dacă aveți o mansardă care reprezintă un spațiu mare deschis, mai întâi va fi necesar să o împărțiți corespunzător, în mod ideal, folosind pereți și semipereți despărțitori. Dacă aspectul luminătoarelor nu permite acest lucru, utilizați platforme înălțate care pot fi folosite pentru a separa, de exemplu, camera de zi de dormitor sau bucătărie.

Cum să amenajați o mansardă

Pentru locuința la masardă se pretează o serie de stiluri – printre cele mai populare avem stilul minimalist, industrial și stilul de țară.

Locuința la mansardă în stil minimalist

  • Vopsele de culoare albă, bej sau crem
  • Seturi de mobilă multifuncționale și practice
  • Linii curate
  • Accent pe materiale de calitate
  • Minim de decorațiuni
  • Tapete în stil scandinav

Locuința la mansardă în stil industrial

  • Nuanțe de culoare atenuată
  • Combinație lemn și metal
  • Cărămizi expuse
  • Podele în formă naturală
  • Combinație mobilier vechi și modern
  • Decorațiuni metalice (de exemplu plăci metalice retro)

Locuința la mansardă în stil de țară 

  • Mobilier masiv din lemn
  • Placare cu piatră
  • Tapete cu motiv floral
  • Modele romantice pe materialele textile,
  • Nuanțe ușoare și subtile de culoare în combinație cu o culoare mai îndrăzneață

Nu uitați decorațiunile

Decorațiunile sunt cireașa de pe tort, așa că nu le ratați. Atunci când le alegeți, țineți cont de stilul în care mobilați mansarda. Nu veți greși, dacă pe perete veți amplasa tablouri și fototapete, ceasuri stilate sau poze proprii înrămate.

 

Cum se zugrăvește o cameră la mansardă

Practic, nuanțele deschise de culoare se potrivesc tuturor interioarelor, iar apartamentele la mansardă nu fac excepție. Zugrăviți pereții în culori alb, crem sau cafea, nu trebuie să vă fie frică de nuanțe pastelate care vor însufleți spațiul. Încercați să limitați la minimum apariția culorilor închise - le puteți folosi pentru a picta un perete vertical (niciodată cel înclinat) sau le puteți folosi pentru accesoriile pentru casă. 

Sfat: Vă recomandăm să lăsați un cadru alb în jurul ferestrelor. Lumina care pătrunde în interior prin fereastră ar fi absorbită de o altă culoare.

Tapete într-o cameră la mansardă

În afară de zugrăveală puteți folosi tapete sau fototapete. Ele adaugă profunzime și textură pereților, iar cu ajutorul lor puteți aaduce interiorul la stilul dorit.

Camera de zi la mansardă

O cameră de zi la mansardă poate servi foarte bine scopului, indiferent de pînclinarea acoperișului. Este convenabil să plasați fie dulapuri și comode mai joase, fie o zonă de relaxare sub forma unei canapele și fotolii sub partea înclinată. Cel mai de jos punct al tavanului poate fi decorat, de exemplu, cu un televizor, o mobilă de sufragerie scundă, o bibliotecă mică sau flori.

Sfat: Nu uita de locurile ascunse sub grindă care oferă spațiu suplimentar de depozitare.

Sursă: canva.com

Bucătărie la mansardă

Amenajarea unei bucătării la mansardă poate fi o adevărată încercare. Tavanele înclinate reprezintă o limitare semnificativă, care, totuși, nu ar trebui să afecteze ergonomia mediului de lucru. Prin urmare, adesea nu mai rămâne nimic de făcut decât să apelați la experți adevărați și să vă faceți mobila din bucătărie pe măsură.

Dacă mobila de bucătărie este situată direct sub tavanul înclinat, uitați de dulapurile superioare. În locul lor, poți folosi rafturi clasice unde poți expune borcane de sticlă cu ingrediente și doze cu condimente sau preferatele dvs. căni. Insula de bucătărie poate oferi un spațiu de depozitare suplimentar.

Sursă: canva.com

Dormitoare la mansardă

Dormitorul de la mansardă este visul multor suflete romantice, deoarece arată idilic. Dar înainte de a începe să-l aranjați, gândiți bine unde veți așeza patul. În timp ce vă bucurați de priveliștea cerului înstelat înainte de a adormi sună tentant, pe de altă parte, căderea grindinei vă poate trezi. Doamne ferește dacă uiți să închizi fereastra exact când începe bubuitura de nori.

Sfat: De asemenea, amintiți-vă că nu ar trebui să aveți suficient spațiu doar în jurul patului, ci și deasupra capului, astfel încât să puteți să vă așezați confortabil.

Spațiul de depozitare poate fi rezolvat cu un dulap încorporat sau rafturi, care copiază peretele înclinat al camerei. Patul în sine va oferi un alt loc pentru depozitarea lucrurilor în special a celor sezoniere.

Sursă: canva.com

Cameră de copii la mansardă

Copiii dumneavoastră vor fi cu siguranță încântați de camera de la mansardă. Când îl aranjați, urmați din nou partea înclinată a tavanului. Vă recomandăm să puneți sub el o masă de scris și un scaun, deoarece copiii nu au nevoie de mult spațiu liber deasupra lor în poziția așezat. Dimpotrivă, încercați să așezați patul în așa fel încât copilul să poată sta confortabil în el și să nu se lovească de cap când se ridică. 

În orice caz, nu vă fie frică de soluții atipice. Comandați o bibliotecă pe măsură care să copieze tavanul înclinat, atârnați un leagăn pe grinzile expuse și să folosiți spațiul până la tavan cu orice preț. Veți aprecia când veți realiza câte jucării trebuie să pună copiii dvs. deoparte.

 Sursă: canva.com

Folosiți podul la maxim

Știi deja cum să-ți amenajezi locuința la mansardă? Nu uitați că mansarda nu trebuie să îndeplinească întotdeauna funcția unui apartament cu drepturi depline. Dacă locuiți într-o casă cu pod nefolosit, puteți transforma acest spațiu într-un birou, zonă de relaxare, loc de joacă pentru copii sau atelier, unde veți practica hobby-ul dvs. 


Produsele au fost puse în coș