Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Sală de jocuri pentru copii în confortul casei

Actuala generație de copii petrec din ce în ce mai puțin timp afară, dar asta nu le schimbă dorința de a se cățăra mereu, de a sări și de a încerca trucuri acrobatice uimitoare. Veniți-le în întâmpinare și amenajați o cameră de joacă pentru copii. Cum? Veți afla în articolul de astăzi.

În mod ideal amplasați sala de jocuri într-o încăpere separată

Desigur, un spațiu pentru joacă nu poate lipsi din nicio cameră pentru copii. Dar dacă doriți să amenajați un loc de joacă pentru copii adevărat, o cameră separată pentru care nu aveți altă utilizare va fii ideală.

Copiii vor fi încântați că au suficient spațiu pentru joacă și activități creative, în timp ce veți aprecia că nu trebuie să curățați mereu camera de joacă pentru copii la sfârșitul zilei. Doar închideți ușa și gata.

Cum vom amenaja o sală de jocuri pentru copii

La amenajarea unei camere de joacă pentru copii, practic, se aplică aceleași reguli ca și la amenajarea unei camere pentru copii. Dacă vreți ca sala de joacă să crească odată cu copilul, plecați de la o bază neutră și atemporală. Rămâneți la combinații de culori confirmate, nu exagerați cu modele îndrăznețe și acordați atenție calității.

Această abordare practică îți va fi mai ușor să amenajezi camera de joc în viitor și îți va ușura portofelul. Trebuie doar să schimbați accesoriile și piesele mici de mobilier.

Sfaturi preactice pentru amenjarea unei săli de joacă pentru copii:

  • Zugrăviți pereții în culori neutre, care permit evidențierea accesoriilor, decorațiunilșor și a mobilierului sălii de joacă.
  • În ce privește pardoseala este ideală combinația unei suprafețe drepte, pe care nu se clatină construcțiile și se curăță bine, și covorașe. Sunt moi, confortabile și pot amortiza orice cădere.
  • Nu uitați decorațiunile. Materialele textile, tapete, tapete autoadezive și tablouri, acestea ajută la schimbarea imediată a tonului unei încăperi.
  • Atunci când alegeți echipamente de joc, acordați atenție calității și siguranței. Investiți doar în mobilier și elemente de joc de la producători confirmați.
  • Nu subestimați iluminarea încăperii. Plafoniera singură nu oferă în niciun caz suficientă lumină pentru activitățile copiilor. Prin urmare, completați cu lămpi de masă și de podea, spoturi sau poate lămpi de perete.
  • Amintiți-vă și spațiile de depozitare pentru jucării. Puteți folosi boxe și cutii mobile, cufere din lemn sau organizatoare suspendate.

Împărțiți camera de joacă pentru copii în trei zone

O cameră de joacă pentru copii ar trebui să dezvolte nu numai abilitățile motorii ale copilului, ci și creativitatea, răbdarea și capacitatea sa de concentrare. Puteți realiza acest lucru împărțind camera în trei zone, fiecare dintre acestea fiind concentrată pe o activitate și activitate diferită.

Zona de odihnă

O parte din încăpere ar trebui să fie rezervată pentru activități liniștititoare, cum ar fi răsfoirea și citirea cărților, pictura sau construirea. Aici nu trebuie să lipsească o masă și un scaun, dar și beanbag-urile sau un balansoar. Decorațiile potrivite vor ajuta, de asemenea, la crearea unei atmosfere calme și relaxante – de exemplu fototapete pentru copii a tablouri cu motive pentru copii.

 

Sfat: Desenul pe hârtie sau pe tablă îl poate sătura de copil în timp. Prin urmare, zugrăviți peretele pentru el cu o vopsea specială, pe care să poată desena tot timpul.  

Zona pentru activități în mișcare

O parte integrantă a camerei de joacă este un fel de sală de sport pentru copii, în care copiii se pot distra. Cu ce ​​o echipați în mod specific depinde de posibilitățile de spațiu și, de asemenea, de nevoile și interesele copilului. De exemplu, copiii care au probleme cu o postură necorespunzătoare pot fi foarte ajutați cu dispozitive pentru echilibru.

Zona de creație

În zona creativă, copilul își poate lăsa imaginația liberă și să se arunce în creație. Aceasta include o tablă cu cretă sau magnetică, o tablă de plută, foi mari atașate de perete sau plastilină. Puteți folosi apoi creațiile deosebit de bune ale copiilor pentru a decora camera de joacă.

Sfat: Desenul pe hârtie sau pe tablă îl poate sătura de copil în timp. Prin urmare, zugrăviți peretele pentru el cu o vopsea specială, pe care să poată desena tot timpul.  

Zona pentru activități în mișcare

O parte integrantă a camerei de joacă este un fel de sală de sport pentru copii, în care copiii se pot distra. Cu ce ​​o echipați în mod specific depinde de posibilitățile de spațiu și, de asemenea, de nevoile și interesele copilului. De exemplu, copiii care au probleme cu o postură necorespunzătoare pot fi foarte ajutați cu dispozitive pentru echilibru.

Cum vom amenaja sala de sport pentru copii

Ne vom opri puțin în zona pentru activități fizice. Cel mai probabil, va constitui o parte semnificativă a camerei de joacă de acasă pentru copii, pentru care reprezintă o experiență absolut ideală. Ce puteți cumpăra pentru o sală de sport pentru copii?

  • Cadre pentru cățărare – Cadrele de cățărare sustin abilitățile motorii fine, stimulează creativitatea copiilor și le permit să descopere noi și noi modalități de a depăși cadrul de cațărare. Ajustați dimensiunea și nivelul de dificultate la vârsta și abilitățile copilului. Tineți cont de faptul că în cazul în care cadrul de cațărare este prea greu pentru el, el poate deveni frustrat de activitate.
  • Tobogan pentru copii – Toboganul este un evergreen care poate fi văzut la fiecare loc de joacă pentru copii. Prin urmare, cu siguranță nu ar trebui să lipsească din camera dvs. de joacă, pe care o amenajați pentru copilul dvs. Lucrul grozav este că, în cazul unui tobogan, vârsta copilului practic nu contează. Copiii mai mici, însă, trebuie să fie asistați și ridicați pe tobogan. Dacă doriți, puteți completa toboganul cu un bazin plin de bile, alunecarea va fii atenuată și și mai jucăușă.
  • Perete de alpinism – Peretele de cățărat va fi apreciat în special de copiii mai mari, care nu mai au probleme cu coordonarea mâinilor și picioarelor, nu se tem de înălțimi și pot cădea în mod controlat. Este disponibil fie un perete complet, drept sau înclinat în spațiu, fie doar mânere pe care le atașați de perete. În orice caz, nu uitați de covorașul moale, care va atenua eventuala cădere a copilului.
  • Trambulină – Din păcate, trambulina nu este potrivită pentru fiecare cameră de joacă de acasă, deoarece ocupă mai mult spațiu. Necesită spații libere de 1 metru și un tavan mai înalt. Cu toate acestea, îl puteți obține într-o varietate de modele, cu o plasă de siguranță și cu mânere.
  • Piste de curse – Cui nu i-au plăcut în copilărie pistele cu bile, pistele de curse sau trenuri? Copiii se vor distra cu ei în mod sigur, antrenându-și fanetzia și imaginația în spațiu.
  • Coș de baschet – Pe peretele liber al camerei, puteți agăța un coș de baschet pentru copii, în care vor arunca, de exemplu, mingi de spumă. Alegeți un coș care poate fi mutat mai sus pe măsură ce copilul crește.
  • Covorașe cu jocuri pentru copii – Covoare piese cu motivul unei piste de mașini, jocurile Nu te supăra frate sau Twister nu doar că vor completa conceptul de ansamblu al camerei de joacă pentru copii, ci vor oferi și un alt stimul pentru distracție.

Dar asta nu este tot. Dacă vreți să motivați copilul la mișcare într-un mod distractiv, puteți include și elemente de exercitii în camera de joacă:

  • Cercuri suspendate
  • Funie cu noduri pentru cățărare și balansare
  • Inele de gimnastică
  • Scări sau ribstole
  • Scară de frânghie
  • Trapez suspendat

 


Produsele au fost puse în coș