Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să aranjezi locuința într-un stil industrial

 Cărămizi la vedere, parchet netratat sau aer condiționat la vedere. Chiar și așa, se poate caracteriza stilul industrial de viață, care a câștigat popularitate recent. Și nu e de mirare - interiorul inspirat de hale industriale se prezintă aerisit, ușor de întreținut și potrivit pentru spații mari, deschise.

Care este stilul de viață industrial

Inspirația pentru designul industrial vine din fabrici vechi și hale industriale. Se caracterizează prin nuanțe de culori deschise, cărămizi la vedere și podele netratate în combinație cu mobilier din lemn și metal. Se completează bine cu stilul minimalist - nu există loc pentru decorațiuni inutile, mobilier nepractic sau elemente excesiv de decorative. 

Un interior minimalist cu elemente industriale ar trebui să pară mai presus de toate aerisit și curat. Prin urmare, este potrivit pentru spații deschise cu suficiente ferestre pentru a lăsa să pătrundă lumina zilei.

Elemente tipice ale locuințelor industriale

  • Atunci când mobilați un apartament în stil industrial, vă puteți descurca cu culori de bază – nuanțele de negru, gri și alb joacă un rol primordial. Puteți folosi culoarea cărămizie, galbenă, rubin sau a petrolului pentru revigorare.
  • Cea mai tipică combinație este o combinație de metal rece și lemn cald.
  • Puteți lăsa betonul gol pe podea sau puteți pune parchet din lemn brut pe el.
  • Nu exagerați cu decorațiunile. Optați pentru câteva accesorii bine alese din metal, sticlă sau lemn și lăsați-le să iasă în evidență în interior. Se recomandă postere, ceasuri mari de perete sau chiar plăci metalice.
  • Spațiul va prinde viață prin grinzi la vedere, materiale recunoscute, elemente structurale expuse, becuri elegante, lămpi metalice centrale sau poate întrerupătoare industriale. 
  • Încercați să lăsați interiorul să respire cât mai mult posibil - păstrați-l în ordine, nu îl încărcați cu piese inutile de mobilier și decorațiuni care doar adună praf. Dacă este posibil vă puteți juca cu pereții despărțitori.
  • Nu acoperiți ferestrele cu perdele grele, dimpotrivă, lăsați lumina zilei să intre în cameră.
  • Iluminați interiorul cu lumini de fabrică - becuri retro și lămpi metalice.
  • Alegeți mobilierul punând accent pe calitatea acestuia. In interiorul industrial se vor evidenția bucăți de lemn masiv completate cu elemente metalice și sticlă. Așezați o canapea din piele naturală în sufragerie.
  • Nu vă fie teamă să animați apartamentul cu plante. Plantele de apartament veșnic verzi, fără flori distinctive sau suculente sunt o alegere excelentă.

 

Cum arată mobila în stil industrial

Calitatea înaltă și durata de viață lungă sunt tipice pentru mobilierul industrial. Prin urmare, nu este de mirare că vă puteți amenaja cu ușurință apartamentul cu mobilier dintr-un bazar sau dintr-un anticariat. Dar adevăratele comori le veți găsi în podul părinților și bunicilor dvs. Tot ce trebuie să faceți este să le periați, să le îndreptați sau să le oferiți o vopsea sau o patină nouă și aveți o piesă originală care vă va mai servi câțiva ani.

Cum să folosiți accesoriile și decorațiunile industriale

Un interior industrial fără accesorii ar arăta foarte rece și impersonal, așa că nu renunțați complet la ele. Dar alegeți-le cu grijă și în spiritul conceptului general de locuințe în stil industrial. Ce vrem să spunem prin asta? 

  • Alegeți decorațiuni din materiale precum lemn, metal sau sticlă.
  • Așezați fiecare decor astfel încât să iasă în evidență în interior.
  • Uitați de motive romantice, dantelă și culori prea strălucitoare.
  • Acordați prioritate liniilor curate, formelor simple și culorilor atenuate. 

SFAT: Încercați să priviți lucrurile obișnuite dintr-un punct de vedere puțin diferit și începeți să le înțelegeți ca pe decorațiuni care fac interiorul special. Radiatorul la vedere, conductele de apă, instalațiile electrice sau aerul condiționat vor crea o impresie perfectă a spațiilor de fabrică atât de tipice acestui stil

Sfaturi privind decorațiunile în stil industrial

Pereții la vedere de cărămidă și piatră se numesc direct decorațiuni de perete. Cu siguranță nu trebuie să vă fie frică să folosiți cuie clasice și să agățați de ele, de exemplu tablouri industriale sau postere cu motiv în stil industrial. De asemenea, vor ieși în evidență pe perete în același mod ceasuri din lemn de perete mari sau din sticlă. 

Cum să alegi tapete și fototapete în design industrial

Dacă pereții apartamentului dvs. nu sunt decorați cu cărămizi sau piatră la vedere, tencuială ciobită sau șapă de beton, nu este nevoie să disperați. Puteți obține aceeași impresie finală utilizând tapete sau fototapete în stil industrial. Vedeți următoarele tapete:

Luminați interiorul

Halele fabricii sunt de obicei caracterizate de suprafețe mari de sticlă - transferați acest element și în interiorul dvs. Nu acoperiți ferestrele cu perdele sau draperii grele. Dimpotrivă, lăsați lumina naturală să pătrundă prin ele, datorită căruia nu veți da apartamentului o impresie deprimantă. Dacă aveți nevoie, instalați jaluzele din aluminiu pe ferestre, care vă vor oferi scutire de razele soarelui și, în același timp, vor funcționa ca un element de design interesant.

Desigur, lumina zilei nu este suficientă, veți avea nevoie și de iluminare artificială. Simțiți-vă liberi să lăsați becuri expuse atârnând de tavan, pe care le puteți completa cu lămpi cu design metalic.

Camera de zi in stil industrial

Dacă plecați de la zero cu amenajarea livingului, concentrați-vă în primul rând pe podeaua și peretii camerei. Puteți obține podele din lemn masiv sau puteți economisi bani și lăsați betonul gol pe podea. Într-un astfel de caz, însă, nu vă puteți lipsi de covoare bucăți, care împiedică frigul de la sol. La fel, lăsați pereții netratați. O altă variantă este tapetul realist deja menționat sau o zugrăveală neagră pe care puteți scrie mesaje cu cretă.

În sfârșit, investește în mobilier de calitate. În același timp, nu vă fie teamă să combinați piese noi cu cele vintage pe care le obțineți la piața de vechituri sau în magazinele de antichități. Dacă vă place să lucrați cu mâinile, vă puteți fabrica și mobilierul - de exemplu, din paleți vechi, cutii de lemn sau rafturi metalice din atelier.

Bucătărie în stil industrial

Bucătăria industrială va fi amplasată într-un spațiu mare, deschis, care formează o singură unitate cu sufrageria și livingul. Aceleași elemente sunt folosite aici – pereți de cărămidă la vedere, o combinație de lemn și metal, țevi vizibile și cabluri ale instalației elektrice.

Bucătăria ar trebui să fie practică și să pară minimalistă. Îl puteți face la comandă sau îl puteți combina din mai multe seturi diferite. Tendința sunt în special seturile de bucătărie din oțel inoxidabil cu o insulă, deasupra cărora puteți agăța lumini simple cu un bec Edison.

 

Dormitor în stil industrial

Decorați-vă dormitorul într-un stil industrial și veți vedea cât de bine veți dormi în el. Mutați tot mobilierul care nu este necesar, îndepărtați decorațiunile inutile și lăsați doar ceea ce aveți nevoie pentru odihnă în dormitor.

 

Centrul camerei ar trebui să fie un pat spațios și solid din lemn masiv sau metal. În mod ideal, nu ar trebui să aibă spațiu de depozitare, astfel încât aerul să poată curge liber dedesubt. Datorită acestui lucru, salteaua nu transpiră imediat și durata de viață este prelungită. Puteți amplasa noptiere cu lampă de lectură pe ambele părți ale patului.

Înmuiați impresia de ansamblu cu decorațiuni alese corespunzător - așezați un covor pe podea, atârnă fotografiile înrămate pe perete și jucați-vă cu alegerea lenjeriei de pat. Deoarece cu siguranță salutați intimitatea în dormitor, nu respingeți draperiile opace de la ferestre sau jaluzelele japoneze la modă.

Baia în stil industrial

Baia se înțelege perfect cu stilul industrial. Din nou, începeți de la podea – mai degrabă decât o podea din lemn greu de întreținut, alegeți gresie de format mare cu un model interesant și nu vă fie teamă să o folosiți și pe pereți. Stucul venețian sau șapa de beton arată, de asemenea, foarte bine pe perete.

Dacă aveți un duș în baie, lăsați-l fără o tranziție semnificativă și separați-l de restul încăperii doar cu un pahar mare. Atât bateria, cât și mânerele pot fi din metal negru contrastant. În locul spațiilor de depozitare tradiționale, folosiți un sistem deschis de rafturi și rafturi metalice, care arată foarte aerisite. Pentru o mai mare claritate, puneți în ele cutii de lemn sau coșuri de răchită.

 


Produsele au fost puse în coș