Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Tapete scandinave

 Mobilați un apartament nou sau renovațiunul existent? Inspirați-vă din stilul scandinav, care vă fermecă prin puritatea și caracterul său practic, și lăsați lemnul, decorațiunile vintage sau tapeturile cu model nordic să intre în interiorul dvs.

Stilul scandinav

După cum sugerează și numele, stilul scandinav s-a născut în țările nordice, care se caracterizează prin ierni lungi și întunecate. De aceea, localnicii încearcă să aducă cât mai multă lumină, căldură și confort în casele lor. Baza sunt spații deschise aerisite în care culorile deschise, mobilierul din lemn și textilele naturale joacă un rol important. Decorațiile nu sunt exagerate în Scandinavia, dar câteva accesorii bine alese vor adăuga caracter interiorului și îl vor face confortabil.

Oferiți confort apartamentului dvs. prin tapete

Liniile curate și culorile neutre predomină în interiorul nordic. Dar pereții goi pot părea prea reci, așa că nu vă fie teamă să-i animați cu tapet care face spațiul mai confortabil. Dar țineți cont de faptul că mai puțin înseamnă mai mult și instalați tapetul doar pe un perete sau pe o parte a acestuia. 

Puteți folosi și fototapete stilate. Acestea sunt imagini de format mare sau modele grafice imprimate pe tapet clasic, care adaugă profunzime interiorului. 

Sunteți interesați? Citiți următoarele articole:

Cand alegem tapete vlies?

Tapetele vlies pentru perete este format dintr-un material nețesut din celuloză presată și fibre sintetice. Se lipesc usor de perete si sunt potrivite pentru majoritatea camerelor din apartament cu excepția băii unde este multă umezeală. 

Proprietăți ale tapetelor vlies:

  • Rezistență la deteriorări mecanice
  • Lavabile – în caz de contaminare, ștergeți-le doar cu o cârpă umedă sau un burete.
  • Respirabilitate – nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mucegai.
  • Stabilitatea formei
  • Inflamabilitate
  • Usor de instalat pe perete

Tapete vinilice

Tapetele de vinil sunt realizate din PVC artificial, care în unele cazuri sunt completate de un suport de hârtie. Datorită proprietăților lor, sunt recomandate și pentru încăperile cu umiditate mai mare a aerului, precum bucătărie sau baie.

Proprietăți ale tapetelor vinilice:

  • Rezistență la deteriorări mecanice
  • Lavabilitate
  • Rezistență la umiditate
  • Proprietăţi de izolare termică
  • Capacitate de acoperire – acoperă nereguli minore și fisuri.

Sunteți interesați? Citiți următoarele articole:

Tapete în stil scandinav

Fototapetele inspirate din designul scandinav combină tot ce s-a menționat mai sus – nuanțe deschise de culori, linii curate, modele și motive naturale. Cu toate acestea, baza neutră a interiorului nordic vă permite să câștigați puțin cu alegerea tapetului și să alegeți o piesă mai expresivă, de exemplu, într-un stil vintage. Scopul este de a crea un spațiu care se prezintă armonios și atemporal și în care vă veți simți confortabil.

Tapete ce imită materialele naturale

Utilizarea scândurilor și grinzilor de lemn pe pereți este tipică pentru stilul nordic, care poate fi realizat și mai simplu prin instalarea tapetului cu o imitație de lambriuri din lemn. În plus, designul scandinav se potrivește bine cu elementele industriale, așa că nu vă fie teamă să lăsați la vedere un perete de cărămidă sau să profitați de faptul că aveți la dispoziție tapet scandinav care imită cărămidă.

Tapete imitație de lemn, cărămidă sau piatră:

tapetului cu o imitație de lambriuri din lemn

Tapete imitație de tencuială sau beton:

Tapete imitație de tencuială sau beton Tapete structurată Tapet structurată

Tapete cu motiv mozaic

Chiar dacă designul nordic nu tolerează prea mult culorile îndrăznețe, nu este nevoie să le respingem complet. Datorită mai multor accesorii și modele distinctive, interiorul va dobândi individualitate și nu va fi auster și neinteresant.

Tapet geometrice Tapete de vinil model mozaic

 Tapete cu motiv natural

Scandinavii preferă lemn de calitate, în special mesteacăn și pin. Ce ziceți să aduceți acest element în apartamentul dvs. prin tapet? Alte motive naturale, cum ar fi pene de păsări, frunze sau flori, se potrivesc perfect într-un interior nordic.

Tapete cu motiv natural:

Tapete naturale

 

Tapete naturale 

 

Tapete eflorescențe, frunze, plante 

Fototapete cu motiv natural:

Fototapet vlies: Ceață peste pădure Fototapet vlies: Mesteceni

Rezumat

Culorile deschise, materialele naturale, precum și tapetele sau fototapetele în stil scandinav cu care vă îmbrăcați acasă, au un impact pozitiv asupra psihicului dvs. Scandinavii știu acest lucru și trăiesc în stilul Hygge, care ar putea fi tradus din daneză ca îmbietor sau confortabil. Inspirați-vă de abordarea lor asupra vieții și faceți din casa dvs. un loc plăcut de locuit.

V-ar putea interesa:

 

 


Produsele au fost puse în coș