Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să amenajăm un apartament cu două camere

Un apartament cu două camere 2+kk devine prea mic pentru dvs., dar nu se poate cumpăra unul mai mare? Inspirați-vă de sfaturile noastre - vă vom sfătui cum să aranjați și să echipați un apartament mic, astfel încât să puteți locui confortabil în el pentru una, două sau trei persoane.

Amenajarea unui apartament mic

Potrivit statisticilor, apartamentele 2+kk sunt printre cele mai căutate. Este perfect pentru solitari, cupluri și familii cu un copil mic. Suprafața sa este de obicei în jur de 50 m² și, în ceea ce privește aspectul, este în esență format din două camere. Unul servește de obicei ca sufragerie conectată la colțul de bucătărie, celălalt ca dormitor.

dvoupokojový byt

sursă: unsplash.com

Cum să amenajăm un apartament cu două camere

Un apartament cu două camere poate deveni casa dvs. pentru mulți ani. Atunci când îl mobilați, este suficient să gândiți practic și în loc de mofturile la modă, mizați pe stilul clasic confirmat sub formă de podele plutitoare sau de vinil, pictură neutră, mobilier din lemn de înaltă calitate și mobilier atemporal. 

Sfat: Nu puteți greși dacă rămâneți la stilul minimalist - mai ales dacă dețineți un apartament și doriți să îl închiriați în viitor. Interiorul aerisit, modern și atemporal este garantat să atragă multe părți interesate.

Cum vom amenaja un apartament mic 2+kk

Cum să faceți față lipsei de spațiu într-un apartament cu două camere? Folosiți culori deschise, mobilier încorporat și multifuncțional sau poate oglinzi pentru a vă ajuta.

Sufrageria unită cu un colț de bucătărie

De regulă, cea mai mare cameră dintr-un apartament de 2+kk servește în același timp drept sufragerie, bucătărie și sufragerie. Poate că aveți și un birou de lucru cu un computer sau un colț de joacă dacă aveți un copil mic. Deci, cum să o faceți astfel încât camera să nu pară prea înghesuită sau aglomerată?

Atunci când mobilați un living cu un colț de bucătărie, încercați să conectați optic și să unificați întregul spațiu. Mobilierul, pictura și decorațiunile trebuie purtate în același spirit, astfel încât camera să nu pară prea fragmentată.

Sfat: Dacă doriți totuși să separați optic zonele de sufragerie și bucătărie apelați la tablouri, sau tapete. Vizitați oferta tapete de sufragerie sau tapete de bucătărie, care sunt impermeabile și lavabile.

Ce urmează? Dacă aveți ocazia, faceți mobilier la comandă, datorită căruia veți folosi inteligent spațiul liber. Vă recomandăm să luați în considerare și mobilierul cu spațiu de depozitare ascuns în interior, precum o canapea, o măsuță de cafea sau o bancă pentru masă. Dacă lucrați de acasă, ascunde-ți locul de muncă într-un dulap. O soluție inteligentă vă permite să vă ascundeți ușor și rapid computerul, imprimanta și documentele de lucru de ochii oaspeților dvs. 

Dormitorul

Dacă locuiți singur sau cu un partener, probabil că este suficient pentru a fii fericiți dacă încludeți în dormitor un pat dublu sau un dulap. Dacă rămâneți fără spațiu pentru noptiere, nu disperați. În locul lor, vă va servi un raft deasupra capului patului sau un pervaz.

Cu toate acestea, o familie de trei se află într-o situație mai complicată. Ea are de obicei mai multe opțiuni din care să aleagă:

  • Opțiunea nr.1: Copilul va împărți dormitorul cu ambii părinți. În acest caz, este necesar să se ia în considerare achiziționarea unui pat pliant sau construirea unui etaj de dormit pentru părinți, eliberând astfel spațiu pe podea pentru mobilierul pentru copii.
  • Opțiunea nr. 2: Părinții se mută în camera de zi cu un colț de bucătărie. Pot dormi pe o canapea extensibilă sau un pat pliant. Daca camera este suficient de spațioasă, aici poate fi amplasat un pat dublu clasic.
  • Opțiunea nr. 3: Dacă amenajarea apartamentului (și finanțele) vă permite, puteți contacta un arhitect și cu ajutorul lui transformați un apartament 2+kk într-un apartament 3+kk.

Cum rezolvăm spațiile de depozitare într-un apartament mic

Cu siguranță veți fi de acord cu noi că nu există niciodată suficient spațiu de depozitare. Din fericire, există o mulțime de moduri de a le strecura într-un apartament mic de 2+kk.

  • Mobilier la comandă – Un tâmplar priceput vă poate realiza mobilier la comandă, datorită căruia puteți folosi la maximum spațiul din apartament. Mai ales dacă locuiți într-un apartament la mansardă, poate fi dificil să găsiți mobilier potrivit.
  • Sisteme de rafturi – Sistemele de rafturi deschise dau o senzație aerisită, motiv pentru care sunt perfecte pentru apartamentele mai mici. Le puteți folosi pentru a stoca cărți, fotografii înrămate sau decorațiuni pentru casă.
  • Lăzi de depozitare pe roți – Este ideal să depozitați documente și hârtii importante, precum și documente de contabilitate, într-un singur loc, unde aveți o imagine de ansamblu perfectă asupra acestora. Utilizați diverse lăzi de depozitare și organizatoare. Alegeți unul care se potrivește cu designul celorlalte mobiliere din cameră.
  • Mobilier cu spațiu de depozitare ascuns – Când dulapurile, rafturile și cutiile de depozitare nu sunt suficiente, trebuie să cumpărați mobilier cu spațiu de depozitare ascuns. Puteți ascunde o mulțime de haine de sezon și lenjerie de pat, de exemplu, sub pat sau canapea.  
  • Spațiu de depozitare sub tavan – Lipsa spațiilor de depozitare poate fi rezolvată și cu spații de depozitare sub tavan. Va fi folosit pentru depozitarea cărților în sufragerie, iar pentru depozitarea pilotelor sau hainelor de sezon în dormitor. Prin urmare, recomandăm construirea unui tavan suspendat în apartamente cu tavane înalte. 

Cum vom mări spațiul într-un apartament mic

Dacă doriți ca apartamentul dvs. cu două camere să se simtă aerisit și spațios, urmați aceste sfaturi confirmate:

  • Mizați pe culori strălucitoare care vor lumina și vor mări vizual interiorul. Acest lucru este valabil pentru vopsire, tapet, mobilier și podele. Dimpotrivă, încercați să evitați nuanțele întunecate și modelele prea îndrăznețe.
  • Puteți obține schimbări mari doar prin iluminarea adecvată a interiorului. Este recomandabil să completați sursa centrală de iluminat cu spoturi, lămpi de masă mai mici sau lampadare cu temperaturi și intervale de lumină diferite
  • Adâncimea într-o încăpere mică este dată de fototapete 3D, materiale strălucitoare și oglinzi.
 fototapete 3D fototapete 3D

Soluții geniale pentru un apartament mic

  • Uși de sticlă – Dacă aveți opțiune, puneți uși de sticlă în toate camerele. Datorită acestui fapt, apartamentul va fi frumos luminat și optic mai mare.
  • Jaluzele – Instalați jaluzele practice pe ferestre în loc de perdele grele. Veți obține un efect grozav dacă alegeți jaluzele de culoarea peretelui din jur.
  • Pervaz extins – Pervazul este adesea neglijat în case. În același timp, este suficient să-l extindeți puțin, iar dimineața veți obține spațiu suplimentar de depozitare valoros, care se va ridica și ca un loc de muncă modest.
  • Experimente cu dungi – Dungile și liniile verticale pot face ca un spațiu să arate grozav. Ele pot apărea pe covor sau pe perete, sub formă de tapet cu dungi
tapet cu dungi

Decorațiuni pentru un apartament mic

Am menționat deja că minimalismul se potrivește apartamentelor mai mici. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să renunțați complet la decorațiuni și accesorii pentru casă. Dacă le alegeți cu sensibilitate, apartamentul va căpăta un caracter aparte, datorită căruia va deveni o adevărată casă. Avantajoase sunt decorațiunile de perete – tablouri pe pânză, sau postere cu motivul dvs. preferat. 

Decorațiuni pentru un apartament mic Decorațiuni pentru un apartament mic


Sfat: Citiți, modul corect de distribuire a tablourilor sau cum vom atârna posterele cu stil.

 


Produsele au fost puse în coș