Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să alegeți tabloul potrivit pentru interior?

Tablourile se potrivesc oricărui interior. Ele umplu pereții goi, conferă camerelor o atmosferă specială și vă ridică moralul de fiecare dată când vă uitați la ele. Dar cum să le alegi corect și să le așezi pe perete, astfel încât să iasă cu adevărat în evidență pe el? 

Cum să alegeți tabloul potrivit pentru interior?

Atunci când alegeți un tablou, este necesar să luați în considerare dimensiunea acesteia, potrivirea culorilor și, de asemenea, tema. În cele din urmă, trebuie să alegeți corect și locul specific unde veți agăța tabloul și să decideți dacă preferați un tablou cu ramă sau fără.

Adaptați mărimea tabloului la perete

În general, tablourile mari și cu mai multe segmente aparțin unui perete mare, care va profita la maximum de el. Dar dacă spațiul pentru opera de artă este limitat, alegeți un tablou mai mic, acesta va face peretele să pară mai puțin aglomerat. De asemenea, nu uitați că, cu cât motivul tabloului este mai expresiv, cu atât are nevoie de mai mult spațiu în jurul ei pentru a ieși în evidență în mod corespunzător.

Asortați tabloul cu interiorul

Tabloul ar trebui să se potrivească întotdeauna cu culoarea din restul camerelor. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să conțină strict toate culorile găsite în interior. Dar condiția este ca tabloul să fie asortat cu gust cu restul camerei - de exemplu, prin faptul că conține elemente colorate care se potrivesc cu covorul, draperiile sau poate cu nuanța canapelei sau a lenjeriei de pat

Alegeți o temă adecvată

 

În timp ce tablourile cu motive romantice sau chiar teme intime sunt potrivite pentru dormitor, tablourile pentru living ar trebui să aibă un efect reprezentativ. Puteți alege dintre tablouri abstracte și artistice sau picturi în ulei. Holul și scara sunt locurile ideale pentru a agăța fotografii tablou cu evenimente importante de familie sau sărbători pe care vă place să vi le amintiți.

Și ce tablouri se recomandă pentru bucătărie și sufragerie? Fotografiile tablou de perete cu motive de mâncare și băutură sau pozele cu flori sunt ideale. Se vor remarca și plăcile metalice cu proverbe cehe, postere sau ceasuri de perete din lemn, într-o bucătărie retro.

Alegeți locul ideal

Puteți plasa tablouri în format mare sau formate din mai multe părți pe un perete gol, fără mobilier atașat. Dar veți obține un efect vizual mai bun atârnând poza deasupra unei canapele, fotoliu, masă, tăblie sau altă piesă de mobilier care o va ancora optic.

Cu ramă, sau fără?

Dacă alegeți un tablou cu ramă sau fără ramă depinde doar de preferințele dvs. În general, picturile pe pânză sunt puțin mai ușor de plasat în interior, deoarece nu trebuie să vă faceți griji dacă rama se potrivește cu restul încăperii. Pe de altă parte, unele tablouri solicită o ramă - de exemplu, portretele clasice. În plus, o ramă aleasă corespunzator va permite sa uniti mai multe tablouri mai mici pe un perete sau să dați libertate imaginației atunci când decorati camera copiilor dvs. Ce putem spune, tablourile pentru copii de perete pur și simplu se înțeleg de minune cu ramele colorate.

Reguli de amplasare a tablourilor în spații interioare

Regula de bază pentru amplasarea tablourilor este că acestea trebuie agățate pe un perete de o singură culoare, iar rama lor să contrasteze cu culoarea peretelui. Numai în acest fel opera de artă va ieși cu adevărat în evidență în interior. Ce altceva ar trebui avut în vedere? 

  • Înălțimea corectă – Dacă atârnați un tablou, centrul acestuia ar trebui să fie la nivelul ochilor, ceea ce înseamnă aproximativ 145 cm deasupra solului. În caz contrar, tabloul nu va fi în câmpul dvs. vizual și nu îl veți percepe pe deplin. Desigur, este diferit dacă atârnați mai multe tablouri mai mici unul peste altul pe perete.
  • Dimensiunea potrivită – Un tablou bine plasat, dar prea mic, nu va ieși în evidență pe perete. Prin urmare, grupați-l cu alte tablouri mai mici într-un colaj de imagini. Cu toate acestea, vă puteți confrunta cu problema și în cazul opus, când agățați un tablou mare pe perete. Astfel, trebuie să păstrați o distanță suficientă pentru a vă bucura de el în toată frumusețea lui.
  • Trucurile optice – Tablourile alese și plasate corespunzător vă permit să vă jucați cu înălțimea tavanelor. Daca vi se par prea inalte, folosiți tablouri cu peisaj pe peretele dat, dimpotrivă, tavanele joase vor fi ridicate optic prin folosirea unor tablouri înalte.
  • Mai multe imagini simultan – Dacă spațiul permite, grupați mai multe imagini împreună. Aveți două opțiuni cum să procedați. Puteți crea fie un colaj de imagini simetric, fie unul asimetric, care vă permite să vă lăsați imaginația liberă. Chiar și așa, gândiți-vă să agățați formatele mari în sus și în colțuri, pentru că vor fi mereu mai vizibile decât cele mai mici. În ceea ce privește distanța dintre imagini, acestea nu ar trebui să fie niciodată de aceeași dimensiune sau mai mari decât lucrările în sine.
  • Iluminarea imaginii – Puteți întotdeauna îmbunătăți impresia finală a tablourilor luminând-le corect. Nu trebuie să cumpărați imediat iluminatul special care poate fi văzut în galerii. Luminile interioare obișnuite pe care le așezați corespunzător vor fi mai mult decât suficiente pentru dvs. Aveți grijă când iluyminați picturi sub sticlă sau picturi în ulei, unde apar reflexii neplăcute ale luminii.

Cum se agață un tablou

Ați adus din magazin opera de artă aleasă și acum vă așteaptă cea mai importantă parte - agățarea ei în locul ideal unde va ieși în evidență. Cum să procedați când agățați o poză?

Regula de bază este să atârnați tabloul la o înălțime de 145 cm deasupra solului. Astfel, centrul lui va fi la nivelul ochilor dvs. și nu veți rata niciun detaliu. Desigur, nu este întotdeauna necesar să urmați această regulă - excepțiile sunt, de exemplu, camerele cu tavane foarte înalte sau o canapea cu un spătar neobișnuit de jos.

Procedura de agățare a tabloului

 

  1. Când despachetați tabloul, așezați întotdeauna piesele individuale cu partea din spate în jos pentru a nu le deteriora. Nu le puneți niciodată una peste alta!
  2. Dacă agățați mai multe tablouri, mai întâi aranjați-le pe podea pe o bucată de hârtie de împachetat sau carton în forma dorită și marcați contururile cu un creion. Măsurați unde veți găuri diblurile și apoi așezați hârtia pe perete și utilizați-o ca șablon. Este mai ușor, mai precis și puteți asambla piesele după cum doriți pe podea până când sunteți mulțumiți de rezultat.
  3. Aflați dinainte dacă peretele pe care doriți să agățați poza este cărămidă, beton sau gips-carton și cumpărați dibluri potrivite.
  4. Înainte de găurirea propriu-zisă, asigurați-vă că nu există instalații electrice sau linii de distribuție în locul dat.
  5. Măsurați bine distanțele cu un metru sau șablon și utilizați o nivelă cu bulă de aer pentru a menține planul drept pentru pre-găurirea orificiilor pentru dibluri

Cum să atârnați un tablou multiplu

Puteți umple cu gust un perete spațios, pe care doar un tablou mai mic ar arăta destul de ciudat, cu ajutorul tablourilor multiple. Acestea constau din mai multe părți mai mici care formează împreună un singur motiv.

Înainte de a le atârna pe perete, puneți-le mai întâi împreună pe pământ. Lăsați spații de aproximativ 1-2 cm între părțile individuale și verificați cum se conectează între ele. Următoarea procedură nu este diferită de agățarea imaginilor obișnuite.

 

Cum se agață un tablou într-un apartament?

Fixarea lucrurilor pe perete fără găurire era o dorință imposibilă cu doar câțiva ani în urmă. Astăzi, însă, există mai multe opțiuni pentru agățarea tablourilor fără a fi nevoie să ridicați un burghiu. Una dintre ele este utilizarea unei benzi adezive puternice, care poate susține câteva kilograme. În plus, puteți alege adezivul special Liquid Nails, care se aplică sub formă de puncte mici pe pentru un tablou mai ușor și sub formă de benzi pentru tablouri mai grele.

 

Cum vom crea o galerie pe perete? 

Dacă decideți să creați o galerie de perete, o puteți face în diferite moduri. Puteți alege fie tablouri de aceeași dimensiune, fie piese de dimensiuni diferite - dar în acest caz, utilizați cel puțin trei dimensiuni diferite, și anume mai mare, mai mică și mijlocie. Astfel, pe peretele cu tablou veți crea armonie și în același timp o punte între cea mai mare și cea mai mică ramă.

Tablourile trebuie ulterior aranjate în funcție de linia aleasă de dvs.:

  • Linia de mijloc – Agățați tablourile în așa fel ca centrul acestora să fie la același nivel.

 

  • Linia superioară – Agățați tablourile în așa fel ca marginile superioare șă fie la același nivel.
  • Linia inferioară – Agățați tablourile în așa fel ca marginile inferioare șă fie la același nivel..
  • Linia oblică – Agățați tablourile în așa fel ca să formeze o așezare oblică
  • Linia de plumb – Agățați tablourile în funcție de linia de plumb, adică pe linia verticală, astfel încât centrele lor să apară din nou pe aceiași linie.
  • Linia ondulată – alegeți un tablou care va reprezenta centrul și agățați restul tablourilor în linii ondulate care ies din acel centru.

 

 


Produsele au fost puse în coș