Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum vom instala posterul pe perete

Posterele sunt un decor de perete recunoscător care va face orice interior confortabil. Spre deosebire de poze, acestea servesc mai mult ca decor temporar, cu atât mai mult puteți câștiga cu amplasarea și metoda lor de agățare. Cum se face, întrebați? Avem nenumărate sfaturi pentru dvs. Și nu vă faceți griji - se poate face fără găurire

Posterele vor împodobi nu numai peretele

Posterele au un mare avantaj – spre deosebire de picturi, le puteți agăța practic oriunde. Prin urmare, puteți decora cu ele nu numai pereții, ci și uși, dulapuri sau alte suprafețe. În plus, pot fi îndepărtate cu ușurință ori de câte ori începeți să simțiți că v-ați prea obișnuit cu ele.

Cum vom instala posterul pe perete Cum vom instala posterul pe perete

Cum vom instala posterul pe perete

Modul clasic de a instala un poster este agățarea acestuia de un cârlig, o capsă sau un cui. Depinde de dvs. dacă puneți posterul într-o ramă sau folosiți profile de plastic pentru instalare

Rame pentru postere

Posterele mari, prea grele sau posterele artistice merită așezate într-o ramă prevăzută cu sticlă subțire sau Plexiglas, datorită cărora nu vor fi deteriorate sau estompate. Posterul este introdus în ramă, fixat în spate cu ochiuri sau o plăcuță, ca un tablou clasic, este atârnat de un cârlig, capsă sau cui pregătit.

SFAT: Regula de bază pentru amplasarea posterelor este ca acestea să fie atârnate pe un perete de o singură culoare, iar rama lor să contrasteze cu culoarea peretelui. Abia atunci imaginea va ieși cu adevărat în evidență în interior.

Profile pentru postere

O modalitate practică și elegantă este de a folosi două profile în care este introdus posterul. Cel de sus are un ochi pentru agățarea comodă, în timp ce partea de jos servește drept greutate pentru a menține posterul întins. Profile din lemn, aluminiu și plastic sunt disponibile în diferite variante de culori.

Cum să atașați un poster pe perete fără găurire și batere de cuie

Nu vă faceți griji, se poate face fără găurire sau cuie - este nevoie doar de uneltele potrivite. Dacă găsiți acasă carton cu două fețe, cauciuc adeziv sau lipici pentru tapet, ați câștigat!

Cum vom instala posterul pe perete Cum vom instala posterul pe perete

Benzi adezive cu două fețe

Posterele pot fi agățate cu bandă adezivă cu două fețe pe perete, care poate rezista la o sarcină de aproximativ 1 kg. În plus, este foarte ușor de îndepărtat de pe perete fără a lăsa urme sub formă de tencuială căzută sau pete de grăsime.

Cauciucuri adezive pentru postere

Dacă doriți să plasați posterul pe sticlă sau pe o suprafață netedă, utilizați o substanță adezivă. Se vinde sub formă de benzi care pot fi modelate după dorință. Singurul dezavantaj este că lasă pete de grăsime pe hârtie.

Adeziv pentru postere

Posterele de format mare de pe perete, care sunt menite să servească drept un decor mai permanent, merită lipite cu pricepere. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un adeziv special pentru postere sau tapete, pe care îl puteți aplica pe spatele produsului. După aceea, fixați posterul pe perete folosind un burete moale sau o rolă.

DIY sfaturi de fixare a unui poster

Vreți succes în decorarea peretelui? Vă oferim sfaturi pentru modalități inedite de a agăța postere, originale și elegante

Cum vom instala posterul pe perete

Profile din lemn cu sfoară

Ce spuneți de agățarea posterului cu profile din lemn cu sfoară? Rezultatul va fii o surpriză plăcută! 

Aveți la îndemână patru profile de lemn. Lipiți o bucată de bandă adezivă cu două fețe pe una dintre ele și lipiți un poster pe marginea de jos. Atașați celălalt profil și fixați totul cu sfoară. Repetați același lucru pentru marginea superioară a posterului, cu excepția faptului că faceți o buclă de sfoară suficient de lungă pentru agățare.

SFAT: Cu ajutorul unor profile din lemn se recomandă agățarea unou postere cu motiv floral sau scenarii ale naturii.

Washi benzi

Benzile Washi din materiale naturale sunt produse în multe variante originale. Alegeți o bandă care se potrivește cu tema posterului și fabricați o ramă la alegere. În mod ideal, o treime din bandă ar trebui să acopere posterul și două treimi să fie lăsate libere pentru fixarea de perete

Umeraș pentru pantaloni

Ați rămas fără inspirație sau nu vrei să pierzi timpul? Apoi, pur și simplu introduceți posterul între clemele unui umeraș pentru pantaloni și fixați de perete.

SFAT: Pe umerașul de pantaloni ies în evidență postere de comics. Impresia rezultată va fi proaspătă și modernă.

Unde amplasăm posterul pentru a ieși în evidență?

Puteți plasa postere de format mare pe un perete gol, fără mobilier existent în preajmă. Dar puteți obține un efect vizual mai bun atârnând posterul deasupra unei canapele, fotoliu, mese, tăblii de pat sau a unei alte piese de mobilier care o ancorează vizual.

Cum vom instala posterul pe perete Cum vom instala posterul pe perete

Reguli privind amplasarea posterelor pe perete

  • Înălțimea corespunzătoare – Dacă atârnați un singur poster pe perete, centrul acestuia ar trebui să fie la nivelul ochilor, ceea ce înseamnă aproximativ 145 cm deasupra solului. Desigur, este diferit dacă atârnați mai multe postere mai mici unul deasupra altuia pe perete.
  • Mărimea corespunzătoare – Un poster bine plasat, dar prea mic, nu va ieși în evidență pe perete. Prin urmare, grupați-l cu alte postere mai mici într-un colaj de imagini. Cu toate acestea, te poți confrunta cu problema și în cazul opus, când atârzi un poster mare pe perete. Cu el, trebuie să păstrezi o distanță suficientă pentru a te bucura de el în toată frumusețea lui.
  • Mai multe postere deodată – Dacă spațiul permite, grupați mai multe postere împreună. Agățați formatele mari mai sus și în colțuri, deoarece acestea vor fi întotdeauna mai ușor de văzut decât cele mai mici. În ceea ce privește distanțele dintre postere, acestea nu trebuie să fie niciodată de aceeași dimensiune sau mai mari decât posterele în sine.

3 sfaturi pentru alegerea posterului adecvat

Odată familiarizați cu atârnarea unui poster, singurul lucru rămas este să alegeți posterul potrivit. Următoarele sfaturi și recomandări vă vor ajuta în acest sens.

1.Adaptați posterul la stilul de mobiliere al interiorului

Compoziția de culoare și motivul posterului ar trebui să se potrivească cu mobilierul interior existent. În general, nu trebuie să vă fie teamă să plasați un poster îndrăzneț într-un apartament minimalist, în timp ce într-un interior bogat decorat, rămâneți cu picioarele pe pământ și alegeți un poster alb-negru.

2.Atenție la contraste prea puternice

Doriți să așezați posterul într-o cameră deja mobilată? Aveți grijă ca motivul posterului să nu contrasteze prea mult cu mobilierul existent. Și nu numai atât – asigurați-vă de faptul că nu ați comandat mai multe postere care diferă unele de altele la prima vedere, fie că este vorba de dimensiune, culori sau tema centrală.

3.Motivul posterului

Aspectul care face diferența privind atractivitatea posterului este motivul acestuia. Printre posterele preferate fac parte blockbuster de film, metropole ale lumii sau animale. O categorie aparte sunt postere artistice care la prima vedere nu se deosebesc de picturi, mai ales dacă sunt instalate în ramă.

 


Produsele au fost puse în coș