Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Sfaturi grozave pentru amenajarea unei săli de forță acasă

Vreți să reveniți în formă după Crăciun, dar nu aveți motivația potrivită? Ce ziceți de a vă înființa propria sală de sport acasă, care va fi exact conform ideilor dvs.? Dacă habar nu aveți cum ar trebui să arate o astfel de sală și cu ce echipament veți avea nevoie să începrți, citiți mai departe. Cu sfaturile noastre, veți putea amenaja spatiul ideal pentru antrenament acasă, care va pune capat scuzelor dvs.

Avantajele unei săli de sport acasă

A avea propria sală de sport acasă aduce multe beneficii. Veți economisi bani la taxele de intrare la sala de fitness, nu veți fi nevoit să cheltuiți o lungă deplasare și vă puteți antrena practic oricând, fără a fi nevoie să țineți cont de orele de deschidere sau de alte persoane prezente. În plus, aveți mereu la vedere sala de sport, care este cea mai bună motivație pentru a face mișcare în mod regulat. Este suficient a lua un tricou și colanți de sport ți puteți începe antrenamentul.

Cu toate avantajele de netăgăduit sala de sport de acasă nu este pentru fiecare. Dacă știți că nu vă puteți determina să faceți mișcare acasă, ar putea fi mai potrivit să vă abonați la un centru de fitness. Același lucru este valabil și dacă:

  • pentru a face exerciții, aveți nevoie de un așa-zis partener de sparring, sau chiar de un antrenor personal,
  • sunteți motivat să vă uitați la alte persoane prezente și la performanța acestora,
  • nu aveți învățată tehnica exercițiilor individuale,
  • vă lipsesc fondurile pentru aparate de exercițiu mai scumpe

Este suficient un spațiu cu suprafața de 10 m²

Este ideal să plasați sala de sport de acasă într-o încăpere separată, bine ventilată, cu o suprafață de cel puțin 10 m². Dacă nu există fereastră în cameră, vă recomandăm să investiți într-un aparat de aer condiționat de calitate.

Dacă nu aveți o cameră liberă, nu vă faceți griji. Puneți deoparte o parte din dormitor, birou sau sufragerie pentru exerciții fizice. Este important ca tot ce aveți nevoie să încapă în colțul de fitness.

Sfat: Locuiți într-o casă cu grădină? Ce zicwți să transformați un garaj, un atelier sau o magazie de grădină nefolosită într-o sală de sport de acasă?

Covoare pentru podea

Podeaua este foarte utilizată în timpul exercițiilor fizice, așa că ar trebui să fie cu adevărat de înaltă calitate și durabilă. O alegere excelentă este o podea din laminat, PVC, lemn, linoleum sau cauciuc special. Acesta va fi apoi protejat de deteriorare cu covoare speciale sub aparatele de exercițiu, care absorb și șocurile.

Împărțiți sala de sport în trei zone

În orice sală publică, ar trebui să găsiți trei zone de exerciții - zonă de întindere și stretching, zonă aerobă și zonă de forță. Inspirați-vă de acest lucru atunci când vă aranjați propriul loc pentru exerciții și întărire acasă.

Începeți și încheiați întotdeauna exercițiul prin întinderea pe salteaua de exercițiu. După aceea, treceți în zona aerobă, care constă cel mai adesea dintr-o bicicletă de exerciții, un antrenor eliptic sau o bandă de alergare. În cele din urmă, vine vorba de întărire cu benzi de rezistență și gantere sau antrenament de forță pe un turn de fitness multifuncțional sau o bancă.

Nu uitați de oglindă

Fiecare sală de sport publică, precum și o sală de exerciții, au un lucru în comun. Perete oglindă. Nici măcar propria sală de sport nu ar trebui să lipsească cel puțin o oglindă, care se extinde în mod ideal de la podea până la tavan. Nu numai că vă puteți verifica postura și executarea corectă a fiecărui exercițiu, dar privirea în oglindă vă va motiva în mod constant să performați mai bine.

Inspirați-vă din minimalism și stilul industrial

Atunci când amenajați o sală de sport de acasă, vă recomandăm să rămâneți la ceea ce este confirmat, stilul minimalist. Dacă doriți să oferiți camerei o atmosferă mai specială, luați în ajutor câteva  elemente industriale. Aerul condiționat și caloriferele la vedere, grinzile expuse din tavan, pereții din cărămidă sau piatră netratate sau chiar podeaua goală din beton arată grozav.

Sfat: Puteți crea o impresie realistă a unui zid de cărămidă sau piatră netratate cu un tapet real.

Decorațiuni

Cine spune că decorațiunile nu își au locul sălii de sport? Deși echipamentele și aparatele de exerciții joacă rolul principal, asta nu înseamnă că ar trebui să renunțați complet la orice decor. Așezați în sală obiecte care vă vor aminti de realizările dvs. sportive și vă vor motiva să performați mai bine.

Rafturile pot fi umplute cu diverse suplimente alimentare și proteine, se pot descoperi, de exemplu, trofee și medalii sportive sau fotografii înrămate. Apoi, puteți agăța pe pereți postere cu o temă sportivă sau plăci motivaționale.

postere cu o temă sportivă

Sfat: Ați amenajat o sală de sport într-o cameră fără fereastră? Nu contează! Fototapetul transformă un perete întreg într-o fereastră cu o priveliște fermecătoare. Vreți să vă bucurați de priveliștea Manhattanului sau poate de oceanul nesfârșit în timp ce faceți mișcare? Nici o problemă.

Cum vom amenaja sala de sport de acasă

Amenajarea sălii de sport de acasă va fii adaptată intereselor și scopurilor dvs. În timp ce femeile se concentrează de obicei pe activități aerobe, modelarea corpului și întindere, bărbații preferă antrenamentul de forță. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai sus, în mod ideal sunt reprezentate trei zone în sală - zona de întindere și stretching, zona aerobă și zona de întărire.

Amenajarea sălii de sport de acasă

Încălzire și stretching

Fiecare exercițiu ar trebui să înceapă și să se termine cu întindere. Acest lucru va preveni rănile inutile și încordarea mușchilor. Un covoraș de exerciții va fi suficient pentru întinderea de bază, dar dacă doriți să adăugați o varietate de întindere, echipați-vă cu benzi de rezistență sau greutăți ușoare pe care le atașați la încheietura mâinii și glezne

Exerciții aerobe

Activitățile aerobe sunt o modalitate ideală de a scăpa de kilogramele în plus. Acestea cresc ritmul cardiac, accelerează metabolismul și duc astfel la arderea caloriilor. Benzile de alergare, bicicletele de exerciții și antrenorii eliptici sunt constantele echipamentelor aerobice. Printre echipamentele de fitness netradiționale care vă vor pune rapid în formă, includem aparatele de vâslit. 

Exerciții de forță

Antrenamentul de forță ar trebui să fie adaptat capacităților dumneavoastră. Dacă abia începi cu antrenamentul cu greutăți, apelați la benzi de rezistență, sisteme TRX suspendate și gantere ușoare. Dacă sunteți deja avansat puteți folosi satnduri sau bănci de forță multifuncționale, care vă vor permite să efectuați câteva zeci de tipuri diferite de exerciții pentru toate părțile corpului. Benzile de rezistență și expansoarele sunt, de asemenea, grozave pentru antrenamentul întregului corp. Sunt disponibile într-o serie de modele cu diferite dimensiuni de rezistență, astfel încât toată lumea să se poată antrena cu ele.

Sfat: Covorașele de echilibru și mingile de gimnastică sunt ideale pentru întărirea mușchilor în profunzime.

Sfaturi pentru exerciții de acasă cu greutatea corporală

Chiar și fără aparate scumpe de fitness, puteți intra în formă. Dacă scopul dvs. este să slăbiți câteva kilograme și să intrați în formă, atunci avem sfaturi grozave pentru exercițiile cu greutatea corporală. Aveți nevoie doar de haine confortabile și de un covoraș pentru exerciții.

Sfat: Dacă exercițiile par prea simple, nu ezitați să utilizați o bandă de rezistență, greutăți pentru încheietura mâinii sau glezne sau gantere pentru o singură mână.

Termenul „sfânta treime” a devenit popular printre antrenorii experimentați, care se referă la trei exerciții complexe, a căror combinație va antrena și întări în esență întregul corp. Acestea sunt în special placa (sau scândura), genuflexiunile și flotările largi.

  1. Poziția scândură sau placă

În poziția de scândură, greutatea corpului se sprijină pe mâini și pe degetele de la picioare, în timp ce întregul corp este întărit. Vă puteți sprijini fie pe antebraț (așa-numita scândură joasă), fie pe palmă (așa-numita scândură înaltă). Este important să țineți mâinile sub nivelul umerilor, să nu vă îndoiți spatele și să trageți stomacul înăuntru. 

Când efectuați corect exercițiul, implicați mai multe grupe musculare - în special mușchii abdominali și ai spatelui, mușchii fesieri, mușchii coapsei spatelui și mușchii umerilor..

  1. Genuflexiuni

Toată lumea își amintește cu siguranță ghemuitul de la ora de gimnastică. Cu toate acestea, puțini oameni știu să o execute corect. Baza este spatele drept, picioarele depărtate la lățimea umerilor și genunchii îndreptați spre exterior. Puteți face exercițiul mai dificil adăugând greutăți, gantere pentru un singur braț sau sărituri între genuflexiuni. 

Și ce mușchi puneți la lucru când vă ghemuiți? Veți simți cu siguranță cvadricepsul, mușchii ischiochibiali (mușchii din spate ai coapselor), aductorii interiori ai coapsei, gluteus maximus și chiar erectorul coloanei vertebrale.

  1. Flotări largi

O flotare largă pornește practic dintr-o poziție de scândură înaltă - greutatea este distribuită uniform pe palme și pe vârfurile picioarelor. Când efectuați o flotare, trebuie să vă îndoiți coatele, să vă apropiați de covoraș și să vă întoarceți din nou la poziția inițială. Dacă exercițiul este prea solicitant pentru dvs., vă recomandăm să alegeți o variantă mai simplă pe genunchi.

Flotarea largă este din nou un exercițiu complex, în timpul căruia întăriți în special partea superioară a corpului. Mușchii pectorali, tricepsul și partea din față a mușchilor deltoizi lucrează cel mai mult.

 


Produsele au fost puse în coș