Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Inspirație: 6 TOP sfaturi, de împodobire a locuinței pentru Crăciun

Vă lipsește inspirația pentru decorarea de Crăciun a apartamentului sau casei dvs.? Atunci citiți mai departe! Vă aducem nenumărate idei și sfaturi pentru decorațiuni tradiționale și originale care creează atmosfera potrivită de Crăciun. 

Nu doar o coroană de Advent

Cei mai mulți dintre noi începem (și deseori încheiem) decorațiunile noastre de Crăciun cu o coroană de Advent. Este recomandată nu numai pe mesa de sufragerie, dar o puteți folosi și pentru a decora o fereastră, un șemineu, o comodă pe hol sau să-l agățați pe ușă.

O puteți fabrica singuri. Puteți cumpăra un kit gata făcut de la o florărie sau un centru de grădină, care include o bază de polistiren sau paie, crenguțe, sârmă sau sfoară, lumânări și decorațiuni. Le puneți pe toate împreună și coroana este gata.

Sfat: Minimaliştii pot folosi borcane sau ghivece de flori pentru a face o coroană. Tot ce trebuie să faceți este să introduceții lumânări de culoarea dvs. preferată, sau niște mușchi sau sfoară și aveți un decor original de Crăciun.  

Dacă nu sunteți un fan al creațiilor de casă, puteți cumpăra o coroană de Advent gata făcută de la o florărie. Alternativ, cereți florarului să facă o coroană la comandă. Cei care sunt mai cumpătați vor aprecia sfeșnicul de Advent, în care pun doar lumânări în fiecare an.

Asortați decorațiunea cu culori de Crăciun

Considerăm în mod tradițional verde, roșu, alb și auriu ca fiind culorile Crăciunului.  

  • Culoarea verde ne amintește de plantele tradiționale de Crăciun precum ilexul, vâscul și bineînțeles coniferele. Are un efect calmant și se combină bine cu alte culori. Va ieși în evidenta, de exemplu, pe o față de masă de Crăciun, la arnajarea mesei sau pe tapete
  • Crăciunul este asociat în mod inerent cu culoarea roșie, care este asociată cu mere, fructe de ilex, stea de Crăciun și adesea cu Moș Crăciun. Aceasta este o culoare izbitoare pe care vă recomandăm să o alegeți pentru accesorii precum șervețele, fundite, lumânări sau decorațiuni de Crăciun. Nu vă feriți nici de tapete roșii – dar instalați-le în colțul încăperii sau într-o nișă de fereastră.
  • Albul nu este doar culoarea zăpezii, ci și culoarea calmului și a păcii. Decorațiunile albe tradiționale sunt lanțuri de bezea, fulgi de hârtie sau decorațiuni croșetate.
  • Culoarea aurie simbolizează strălucirea stelei Betleem, soarele și lumina. Aurul completează și evidențiază frumos culorile de mai sus. Încercați, de exemplu, lumânări și funde de aur sau decorațiuni cu perle. Dacă vă place să creați, puteți decora conuri de pin, vâsc sau flori uscate cu spray de aur.

 Culorile de Crăciun pot fii induse în locuință și de către tapete și fototapete. Vedeți secțiunea tapete în funcție de culori și decorați un perete al camerei cu tapet într-o nuanță tradițională de Crăciun.

Tapet vinilic lavabil

Tapet vinilic lavabil

Luminați casa dvs. cu o atmosferă de Crăciun

Iluminarea potrivită creează o adevărată atmosferă de Crăciun. Puneți lămpi cu aromă, clopoței de înger sau lanțuri luminoase în casă. Le puteți agăța pe fereastră, le puteți așeza pe scări sau le puteți folosi pentru a înveseli vaza dvs. preferată. 

Starea magică este completată de lumânări pe care le puteți asorta culorilor apartamentului dvs. sau decorațiunilor de Crăciun. Puteți alege din multe variante – lumânări parfumate în borcane, lumânări organice din soia sau lumânări cu miere care vă vor face casa să miroasă frumos.

Induceți atmosfera de Crăciun cu miros de scorțișoară și conifere

Toată lumea are Crăciunul asociat cu diferite mirosuri. Pentru unii, mirosul de rulouri de vanilie le evocă amintiri ale Adventului, în timp ce pe alții, mirosul de scorțișoară, cuișoare și ace de molid îi face să viseze.

Există nenumărate moduri de a vă face casa să miroasă a Crăciun. Aprindeți lumânări parfumate, adăugați câteva picături de amestec de uleiuri esențiale de Crăciun la o lampă cu aromă sau obțineți un difuzor modern care oferă o gamă largă de arome.

Sfat: Nu putem uita nici de parfumurile traditionale de Craciun. Pe bune - sunteți unul dintre iubitorii sau dintre cei care urăsc conul aromat? Sau, dimpotrivă, nu vă puteți imagina Crăciunul fără purpura de Crăciun?

Alte sfaturi privind decorația de Crăciun

Dacă încă nu știi cum să vă decorați apartamentul de Crăciun, inspirați-vă din următoarele sfaturi:

  • Preferați un decor de Crăciun discret inspirat din natură? Megeți în pădure și decorați casa sau apartamentul dvs. cu vâsc, crengi de molid, măceșe sau mușchi. 
  • Merele sau portocalele uscate sunt esențiale pentru Crăciun, dar pouteți folosi și nuci, scorțișoară întreagă sau chiar popcorn, din care puteți înșira un lanț de zăpadă original. Priviți în bucătăria dvs. și inspirați-vă din vechile decorațiuni boeme ale străbunicilor dvs.
  • Daca preferați decoratiunile naturale, decoratiunile din lemn sau paie vor fi și ele o alegere bună. Nu vă fie teamă să le folosiți pentru a decora crengi de molid adunate sau chiar o fereastră.

Idei și sfaturi pentru decorațiuni de Crăciun pentru copii DIY

Copiii așteaptă cel mai mult Crăciunul, așa că implicați-i în decorarea apartamentului. Puteți găsi mii de instrucțiuni pentru crearea decorațiunilor de Crăciun pe Internet. 

Fabricarea lumânărilor de Crăciun este un mare succes pentru copii. Aveți acasă pahare sau ghivece nefolosite? Decorați-le! Puteți să le vopsiți, să lipiți pietre sau materiale naturale pe ele. Nu vă fie teamă să folosiți materiale pe care le găsiți acasă.  

Tăiați diferite forme din coaja de portocală și uscați-le, le puteți folosi pe post de decorațiuni sau le puteți înșira pe un lanț. Colorați pastele făinoase și folosiți-le pentru a decora copaci din carton sau decupați ghirlande din hârtie colorată. Conurile de pin, pe care le puteți colora sau decora cu sclipici, sunt și ele un decor grozav de Crăciun. 

Sfat: Dacă nu aveți timp să faceți decorațiuni de Crăciun, împodobiți împreună ferestrele autocolante de Crăciun

Pomul de Crăciun altfel

Punctul culminant al pregătirilor de Crăciun este cumpărarea și împodobirea unui brad. Fie că alegeți unul artificial sau unul viu, asigurați-vă că nu sunteți zgârciți cu decorațiunile. Ce nu ar trebui să lipsească din pomul dvs.

  • Ornamente de sticlă (sau versiunea lor mai indestructibilă din plastic)
  • Ornamente din paie, croșetate, ceramice sau sculptate
  • Lanțuri de Crăciun din hârtie și fructe sau bezea
  • Lumânări sau lumini electrice
  • Figurine de ciocolată și turtă dulce
  • Fructe uscate și nuci
  • Dorințe personalizate
  • Ornamente fabricate manual (pe internet găsești multe sfaturi pentru a le realiza din hârtie, fructe sau textile)

 

Recent, pe piață au apărut alternative din ce în ce mai populare la clasicul brad de Crăciun. Cineva decorează un ficus într-un ghiveci de flori, altul atârnă ornamente pe un suport metalic în formă de copac sau folosește un autocolant pom de crăciun pe perete. Cum va fii anul acesta Crăciunul dvs.?

Crăciun tot anul

Cum vi-ar plăcea să vă bucurați de atmosfera de Crăciun indiferent de anotimp? Nici o problemă. Tapetele de perete tematice vă vor face să simțiți că este Crăciun tot anul. În același timp, nu arată prea rău, așa că devin un decor interior decent. Și din ce tapete puteți alege?

  • Atmosfera călduroasă va fi dată de tapete cu imitație de lambriuri din lemn nebo perete din cărămidă, care se remarcă mai ales în combinație cu sobele cu șemineu.
  • Amintiri cu anotimpul de iarnă sunt provocate de tapete cu motiv de pădure.
  • Nici cu tapetul monocromatic în culori de Crăciun nu puteți greși – ce ziceți să-l lipiți pe un perete tapet verde, sau poate tapet roșu?
  • O alegere sigură sunt tapete de iarnă de culoare albă, gri sau albastră.

Nu subestimați nici decorațtiunile de Crăciun din fața casei

Din ce în ce mai des vedem în jurul nostru grădini, case sau măcar uși de intrare împodobite de Crăciun. Cel mai rapid mod de a decora exteriorul casei dvs. este cu lanțuri luminoase pe care le puteți atașa sub acoperiș, înfășura copaci de conifere sau un gard cu ele. Copiii vor fi cu siguranță încântați de renii și oamenii de zăpadă luminați aranjați în grădină sau în curtea din spate. Nu există limite pentru gustul dvs.

Dacă preferați un decor mai puțin luminos, folosiți ramuri de molid, mere, nuci și funde. Atârnați o coroană verde simplă cu clopoței sau ținte pe ușă și aprinde o lumânare sau un felinar la intrare.

 


Produsele au fost puse în coș