Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum vom amenaja un atelier acasă cu stil

Vrei să vă înființați propriul atelier unde poți dezvolta hobby-ul dvs.? Vă vom sfătui ce să nu uitați atunci când îl amenajați și în ce echipamente merită să investiți. Cu sfaturile noastre, vă puteți echipa atelierul de acasă exact în funcție de nevoile tale.

Unde vom amplasa atelierul de acasă

Dacă aveți ocazia, plasați atelierul într-o cameră separată. Poate fi un subsol al unei case sau apartament, o mansardă sau o casă de grădină. Dimensiunea ideală depinde apoi de nevoile dvs. - totuși, de obicei puteți configura un atelier cu drepturi depline pe o suprafață de 6 m² sau mai mult. Un astfel de spațiu poate cuprinde o masă de lucru, rafturi și dulapuri pentru depozitarea tuturor obiectelor și instrumentelor necesare. 

Dacă nu aveți o cameră separată, nu vă faceți griji. Un mic atelier poate fi creat, de exemplu, într-o cameră sau încăpere tehnică. Vă întrebați dacă puteți amenaja un atelier în garaj? Conform reglementărilor privind clădirile și paza împotriva incendiilor, aceste spații ar trebui să funcționeze separat. În practică, însă, nu este cazul, așa că este important să vă gândiți la siguranța dvs. atunci când vă amenajați atelierul, astfel încât să nu vă cadă nimic în cap în timp ce lucrați.

Cum vom proceda la amenajarea atelierului

Înainte de a merge la cumpărături pentru echipamente și unelte de atelier, concentrați-vă asupra aspectelor practice. Pentru ca să lucrați bine în atelier, va fi necesar să rezolvați distribuția de energie electrică, apă și deșeuri, aer condiționat și iluminat, precum și siguranța la locul de muncă.

  • Gândiți-vă cu atenție la numărl și locația prizelor electrice, astfel încât să nu ardeți siguranțe sau să fiți nevoit să întindeți prelungitoare în atelier.
  • Dacă atelierul nu are fereastră, luați în considerare achiziționarea unui ventilator sau sistem de recuperare, care se va ocupa de furnizarea de aer proaspăt.
  • Nu subestimați iluminarea atelierului, pur și simplu trebuie să puteți vedea bine la locul de muncă. Pe lângă plafonieră, vor veni la îndemână sursele de lumină locale cu funcții speciale, precum lămpile de mână articulate, lămpile de sistem sau lămpile cu lupă pentru montaj foarte fin.
  • De dragul siguranței mediului de lucru, ar trebui să acordați atenție și podelei atelierului. Protecția împotriva alunecării și a rănilor ulterioare este asigurată, de exemplu, de covorașe industriale sau benzi anti-alunecare practice autoadezive.

Cum vom amenaja un atelier acasă cu stil

Sursă: canva.com

Organizarea atelierului de acasă

Cum să organizați atelierul practic și eficient? În general, se recomandă împărțirea spațiului în părți operaționale, de depozitare și de întreținere. De asemenea, ar trebui să rezervați spațiu pentru diferite substanțe periculoase, cum ar fi substanțe inflamabile și chimicale, dacă aveți de-a face cu acestea.

Sfat: Nu uitați să folosiți pereții atelierului (eventual tavanul), unde se pot atârna lucrurile utilizate.

Dotarea atelierului de acasă

În sfârșit, ajungem la ceea ce vă interesează pe cei mai mulți dintre dvs. - echipamente de atelier de bricolaj. Acest lucru va varia, desigur, în funcție de activitățile pe care le desfășurați în atelier. Echipamentul de bază de care niciun atelier de acasă nu se poate lipsi include un banc de lucru, spații de depozitare și cel puțin un set de bază de unelte.

Cum vom amenaja un atelier acasă cu stil

Sursă: canva.com

Bancul de lucru

Un banc de lucru este o parte integrantă a fiecărui atelier de acasă. Prin urmare, cu siguranță nu ezitați să investiți într-o masă solidă, cu înălțime corespunzătoare și spațioasă, care poate fi fie de sine stătătoare, fie ca parte a unui sistem de mobilier de atelier. Ar trebui să existe spațiu pe blatul mesei pentru a lucra și suficient spațiu în jurul marginilor pentru unelte statice, cum ar fi o șlefuitoare sau menghină.

Spațiile de depozitare

În atelier, fiecare obiect ar trebui să aibă locul său clar definit. Veți avea o imagine de ansamblu perfectă asupra locului în care se află totul, astfel încât să nu vă petreceți jumătate de zi căutând o șurubelniță. În plus, reduceți riscul de rănire pentru dumneavoastră și pentru alți membri ai familiei care vizitează ocazional atelierul. 

Spațiile de depozitare pot lua o varietate de forme. Datorită raftului, puteți folosi toată înălțimea încăperii, iar rafturile mobile cu roți pot fii mutate după bunul plac. De asemenea, vor fi utile și dulapurile care se pot încuia, în care vă recomandăm să depozitați substanțe periculoase care nu ar trebui să fie accesibile copiilor sau animalelor de companie.

Sfat: Dacă folosiți cutii și doze de depozitare pentru a depozita unelte și materiale de lucru, marcați-le cu etichete pentru a vă spune dintr-o privire ce comori sunt ascunse în interior.

Echipamentele pentru atelier

Instrumentele sunt alfa și omega ale fiecărui atelier. Indiferent ce faceți în el, ar trebui să aveți la îndemână cel puțin tipurile de instrumente de bază.

  • Șurubelnițe – tip stea, drepte, electrice
  • Ciocane și ciocane de cauciuc– ciocane clasice, ciocane de cauciuc sau de lemn
  • Clește– satâri, clești combinați, clești cu fălci lungi etc.
  • Aparate de măsură– ruletă, metrul pliabil, riglă, raportoare ș.a.m.d.
  • Instrumente de fixare– cleme de diferite tipuri și dimensiuni
  • Fierăstraie– pentru lemn, bomfaiere, fierăstrău traforaj
  • Seturi de chei și Allen
  • Marcatoare– creioane și markere cu alcool
  • Cuțite și foarfece
  • Hârtie abrazivă – diferite granulații și tipuri de șlefuire

Alte echipamente pentru atelier

Achiziționați cu grijă aparate electrice. Unele dintre ele merită închiriate, în timp ce altele le veți folosi zilnic și nu veți greși să le cumpărați. Nu este o greșeală o mașină de găurit, un șlefuitor (unghiular, vibrator, tip bandă) și fierăstraie (drepte, cirkuláře manuale).  Este o idee bună să cumpărați ajutoare suplimentare după cum este necesar. Poate fi, de exemplu, un compresor pentru curățare, un pistol termic, o rindea și altele.

Gadget-uri pentru atelier

Cum să faci munca în atelier cât mai ușor posibil? Trucurile practice pe care le recomandăm sută la sută vă vor ajuta în acest sens.

  • Pereți din PFL perforată. Cuie și cârlige pot fii atârnate, uneltele pot fi atașate la găurile individuale. Astfel veți evita scotocirea frenetică în dulapuri și cutii. 
  • Doze, cutii, pușculițe metaliceDoze practice cu motive tematice Mercedes-Benzsau Good Year sunt ca și făcute pentru atelier. Acestea pot ține toate uneltele și alte lucruri mici pe care vrei să le ai în mod clar într-un singur loc.
  • Organizatoare pentru cabluri.Dacă lucrați cu cabluri în atelier, organizatoarele sunt un ajutor foarte practic, care le asigură depozitarea în siguranță fără a se încurca și le țin la loc fără a fi nevoie de dezlipirea veșnică și fără riscul de a se împiedica..
  • Aspirator central.Când construiți un atelier, merită cu siguranță să vă gândiți la un aspirator central care poate fi conectat cu ușurință la multe mașini de lucru de la șlefuitoare la fierăstrău circular manual.

Decorațiuni pentru atelier

Cum să transformați un atelier adesea neospitalier într-un loc în care veți dori să petreceți timpul liber făcând bricolaj? Inspirați-vă din sfaturile noastre pentru decorarea atelierului:

Mercedes-Benz plăci metalice Harley-Davidson plăci metalice

Produsele au fost puse în coș