Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum vom amenaja o cameră pentru doi copii

Atunci când amenajați o cameră pentru doi copii, vă așteaptă o serie de dificultăți. Cum să amenajați camera corect, unde să plasați zona de joacă și relaxare sau cum să separați optic camera astfel încât fiecare frate să aibă măcar puțină intimitate?

Bază neutră

Dacă amenajați o cameră pentru doi copii, trebuie să contați pe faptul că cel mai probabil nu veți mulțumi pe amândoi. Mai ales dacă camera este împărțită de frați de sex opus sau cu o diferență de vârstă mai mare.

Deci, cum să amenajezi o cameră pentru doi copii? Mizați pe nuanțe deschise de culori, modele delicate și decor minimalist. Dacă dimensiunea camerei o permite, o puteți separa cel puțin vizual cu o zugrăveală diferită, prin tapete de perete sau atârnarea unor tablouri.

Cum vom amenaja o cameră pentru doi copii

Mobilă de calitate în creștere

De regulă, nu merită să economisiți pentru mobilarea unei camere pentru doi copii. Vă recomandăm așadar să investiți la început în mobilier de calitate, care va crește odată cu copiii dumneavoastră. Ca urmare, veți economisi bani pentru că nu va trebui să schimbați mobilierul foarte des. Acest lucru este valabil în special pentru mese de birou, paturi și scaune.

O lumină nu este îndeajuns

Un element foarte important de pe lista dvs. imaginară este iluminatul. Mai presus de toate, trebuie să fie de înaltă calitate și eficient, astfel încât să ofere suficientă lumină pentru joaca și studiul copiilor. Plafonierele cu LED sunt practice, cu ajutorul cărora poți selecta modul de lumină și culoarea luminii. Cu toate acestea, o lampă de tavan nu este suficientă ca unică sursă de lumină, iluminatul este necesar la pat și la masă. Fluxul luminos trebuie să fie de cal puțin 2 000 lm, și mai bine 3 000 lm. 

Sfat: Așezați umbrire adecvată pe fereastră, adică jaluzele, rulouri sau perdele. Perdelele și rulourile transparente, care difuzează lumina și luminează camera în același timp, vor face o treabă grozavă.

Zone

Când amenajați o cameră pentru copii, se recomandă să respectați regula dconfirmată a trei zone. Aceasta înseamnă că ar trebui să existe o zonă pentru joacă, relaxare și învățare în cameră. Desigur, această regulă se aplică și dacă amenajați o cameră pentru doi copii. Fiecare dintre ei va avea astfel propriul spațiu și își va păstra cel puțin o aparență de intimitate. Acest lucru este important mai ales atunci când există o diferență de vârstă mai mare între frați.

Zona de joacă

Dacă pregătiți o cameră de copii pentru gemeni, inițial puteți crea o zonă de joacă unică. Dar pe măsură ce copiii cresc, interesele și nevoile lor încep să se schimbe. În acel moment, cel mai probabil veți recunoaște că este timpul să separați zona de joacă și să oferiți fiecărui copil propriile jucării care să-l dezvolte în continuare. Ideale sunt jucării interactive sau didactice. 

Dacă camera este împărțită de frați de sexe și vârste diferite, zonele de joacă ar trebui separate, desigur. Acest lucru va preveni certuri și lupte inutile, la care mamele sunt adesea martore la locul de joacă sau la grădiniță.

Cum vom echipa concret zona de joacă? Aceasta depinde în principal de vârsta copilului. Copiii mici vor fi încântați de covorașul de joacă și jucăriile interactive, în timp ce copiii de școală vor primi cu plăcere jocuri de societate și jocuri pe tablă sau jucării care se referă la interesele lor specifice. Similar cu o zonă de joacă pentru elevii mai mari este un colț în care aceștia își pot desfășura propriile hobby-uri - fie că este vorba de a citi cărți, de a asculta muzică sau de a face activități de artă sau meșteșuguri.

Cum vom amenaja o cameră pentru doi copii

Zona de dormit

Într-o cameră comună, este deosebit de important să creați suficientă intimitate pentru ca fiecare frate să doarmă. Pentru ca copiii să nu se deranjeze între ei, puteți așeza paturile pe pereții opuși sau perpendicular unul pe celălalt și le puteți separa cu mobilier. Dacă ești limitat de spațiu, se poate folosi patul supraetajat.

Sfat: Pentru o cameră pentru copii mici pentru doi, este mai indicat să cumpărați un pat extensibil pe roți. În timpul zilei, patul este ascuns, așa că ocupă spațiu în cameră doar în timpul somnului.

Zona de studiu

De îndată ce unul dintre frați începe școala obligatorie, va fi necesar să se creeze un spațiu de studiu în camera lui. Acesta ar trebui să includă o masă, un scaun ergonomic și iluminat de masă de înaltă calitate. Biroul ar trebui să aibă, de asemenea, spațiu de depozitare adecvat pentru rechizite școlare, manuale și caiete - fie sub formă de sertare, un dulăpior de depozitare pe roți sau rafturi de perete.

Dacă ambii copii au nevoie de un spațiu de studiu, oferiți fiecăruia propriul birou și plasați-l în partea opusă a camerei. În acest fel, vă veți asigura de liniștea sufletească a copiilor dvs., de care au neapărat nevoie să se concentreze.

Cum vom amenaja o cameră pentru doi copii

Încercați să împărțiți camera

În mod ideal, camera copiilor poate fi separată în două părți printr-un perete despărțitor. Cu toate acestea, acest lucru necesită amplasarea corespunzătoare a ferestrelor, spațiu suficient și modificările ulterioare ale clădirii, inclusiv, printre altele, demolarea intrării în camera nou creată.

Este mult mai ușoară o separare vizuală a camerei copiilor. Se poate folosi o zugrăveală diferită sau un tapet, rafturi și biblioteci mai înalte sau un paravan. Plantele de apartament cultivate în ghivece vor funcționa la fel de bine.

Unele familii apelează chiar și la tragerea unei perdele în mijlocul camerei. Când este închis, fiecare copil are de fapt o cameră separată. Ușile glisante sunt o opțiune mai bună, dar nu sunt potrivite pentru orice încăpere.

Dați-le copiilor mână liberă

A apărut un nou membru al familiei cu care un frate mai mare va trebui să împartă o cameră? Dacă nu este prea încântat de idee, exprimați înțelegere și sugerați să-și decoreze partea din cameră așa cum crede de cuviință. Poate folosi un tapet pentru copii sau fototapet, tapete autoadezive de perete sau postere. Scopul este ca copilul să se simtă confortabil în cameră, chiar dacă o va împărți cu un frate mai mic.

Greșeli frecvente la amenajarea unei camere pentru copii

La final, avem câteva sfaturi foarte practice pentru dvs. Vă vom spune ce trebuie să evitați cu siguranță atunci când amenajați o cameră pentru copii. 

  • O cameră mobilată în detaliu chiar înainte de nașterea copilului. Este mai bine să aranjați camera treptat și în mod adecvat și, în același timp, să aveți o viziune despre aspectul ei chiar și în doi sau cinci ani. Acest lucru vă va economisi o mulțime de costuri inutile. 
  • Culori și motive foarte stringente, care distrag inutil atenția copilului la activități care necesită concentrare.
  • Spațiu lipsă pentru creație și lucrul cu diferite materiale. Copiii fac multă mizerie cu aceste activități, dar un spațiu de lucru bine conceput este ușor de curățat. Ar fi păcat să împiedicăm copiii să-și dezvolte abilitățile motorii fine doar pentru puțină muncă suplimentară.

Inspirație privind o cameră pentru doi copii

 

 


Produsele au fost puse în coș