Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să amenajăm un hol mic

 Credeți că nimic nu va încăpea în micul dvs. hol și nu aveți de ales decât să vă împăcați cu acest gând? Eroare! Vă vom oferi câteva sfaturi despre cum puteți organiza funcțional chiar și acest spațiu mic și ce trebuie să evitați 

Care sunt dimensiunile minime ale unui hol

Simțiți că holul dvs. este prea mic pentru a încăpea ceva? Chiar și cel mai mic vestibul ar trebui să aibă cel puțin 100 cm lățime, astfel încât să vă puteți îmbrăca confortabil și să vă încălțați. Ar trebui să măsoare 130 cm sau mai mult în lățime. Calculați că aveți nevoie de 80 cm pentru a face holul de la intrare circulabil, în spațiul rămas să putem instala mobilier, o bancă sau un cuier.

Apoi, măsurați lățimea ușii care se deschide în hol. Calculați dimensiunile reale ale holului dvs., inclusiv când ușa este deschisă. Astfel, veți afla cât spațiu vă oferă camera pentru mișcare și pentru mobilier.

Pentru o planificare mai ușoară, desenați o cameră cu dimensiuni pe hârtie, cei mai pricepuți din punct de vedere tehnic pot crea un design interior într-una dintre aplicațiile online care sunt disponibile gratuit pe Internet (de exemplu, Homestyler sau Floorplanner). Planul pregătit vă va fi mai ușor să creați un concept funcțional pentru holul dvs. de intrare într-un apartament sau casă. 

Greșeli frecvente privind amenajarea unui hol mic

  • Spații de depozitare proiectate în mod necorespunzător – Vom observa mai întâi această problemă și asta pentru că în hol nu există așa-zisa „libertate de mișcare”. Depozităm jachete, eșarfe, genți și pantofi literalmente peste tot unde putem și unde nu putem, pentru că nu le mai găsim un loc. Cea mai frecventă cauză o reprezintă spațiile de depozitare alese necorespunzător care sunt prea înguste sau adânci și lucrurile nu încap în ele. Prin urmare, amplasați mobilier multifuncțional, sisteme de rafturi deschise în hol și nu vă fie teamă să folosiți peretele până la tavan. Puteți depozita hainele pe care nu le purtați în cele mai sus amplasate rafturi.
  • Iluminare insuficientă – Holurile nu prea au ferestre, astfel încât singura lumină este iluminatul de tavan sau de perete. Vă recomandăm să nu economisiți volumul de iluminare spot și puterea becului. De asemenea, puteți lumina camera cu uși de sticlă și folosirea de culori deschise.
  • Prea multe uși – După cum am menționat mai sus, holul de la intrare are adesea uși din mai multe încăperi. Soluția este, de exemplu, să conectați baia cu toaleta sau să lăsați ușa să se îmbine cu peretele din jur cu ajutorul unui fototapet. 

Cum să amenajăm un hol mic

Puțini oameni au spațiu pentru un dulap separat în apartamentul lor, așa că își lasă hainele și pantofii chiar pe hol. De obicei depozităm aici pantofi, jachete și paltoane, împreună cu poșete și genți. Umbrelele, echipamentele sportive, cheile, esarfele si alte obiecte de necesitate trebuie depozitate și ele undeva. Dacă aveți copii, înmulțiți totul cu cel doi. Așadar, scopul este de a crea spațiu maxim de depozitare în care să încapă tot ce aveți nevoie și unde să vă puteți încălța confortabil și să vă aranjați de ieșire.

Dulapuri la comandă

Dacă sunteți în căutarea celui mai rapid mod de a aduce ordine în holul dvs., echipați-l cu un dulap sau un dulap încorporat. Aruncați o privire la gama de dulapuri pentru holuri, care sunt adesea echipate și cu o oglindă sau un suport pentru pantofi încorporat. 

Dacă nici unul dintre dulapurile din oferta magazinului de mobilă nu se potrivește, cereți fabricarea unui dulap încorporat la comandă pentru hol, care să vă ofere suficient spațiu de depozitare. Va fi puțin mai scump decât dulapurile model, dar veți folosi spațiul la maximum.

Comode pentru lucruri mărunte

De asemenea, este posibil să plasați o comodă într-un hol mic, în care puteți depozita, de exemplu, pălării, genți sau echipamente sportive. Agățați rafturi sau umerașe pentru chei, pălării și alte obiecte mici deasupra acestuia. Un hol astfel proiectat va părea mai aerisit. Puteți completa comoda cu, de exemplu, o floare sau o oglindă.

Nu se poate fără pantofar

Unde să punem pantofii? Mulți dintre noi căutăm un răspuns la această întrebare. Desigur, pantofii sunt în pantofar, dar de foarte multe ori nu încap toți acolo. Prin urmare, luați o băncuță cu spațiu de depozitare unde puteți depozita pantofii pe care tocmai nu îi purtați. Și, bineînțeles, se aplică în continuare regula sortării sezoniere, care spune că ar trebui să păstrați în pantofar doar pantofii pe care îi purtați efectiv în acest moment.

Așezați-vă confortabil

Când vă puneți pantofi, este întotdeauna mai bine să aveți ceva pe care să vă așezați. Totuși, depinde de cât spațiu aveți la dispoziție. Pentru a valorifica la maximum spațiul limitat, vă recomandăm să amplasați în hol o bancă de depozitare conectată la un cuier, sau chiar un pantofar. O soluție minimalistă pentru un spațiu cu adevărat mic este un taburet pliabil pe care îl agățați de perete după utilizare. Dacă, pe de altă parte, aveți un hol mai mare, sunt disponibile opțiuni mai confortabile - de exemplu, un fotoliu, un scaun sau un taburet.

O oglindă mare

De asemenea, te verifici mereu în oglindă înainte de a ieși din casă pentru a vedea cum arăți? În niciun hol nu ar trebui să lipsească o oglindă, de preferință una mare, în care să se vadă întreaga silueta, chiar și cu pantofi. O soluție salvatoare este o oglindă atașată la ușa dulapului sau a dulapului de încălțăminte. În același timp, oglinda luminează holul și îl mărește vizual, așa că nu ezitați să așezați măcar unul mic pe perete sau poate pe ușă. 

Folosiți pereții holului la maxim

După cum am indicat deja mai sus, nu vă fie teamă să folosiți pereții holului până în tavan. Pe dulapurile inferioare pot fi așezate cutii de carton sau lăzi de lemn. Sunt disponibile într-o varietate de culori sau le puteți vopsi singur în culoarea care vă place. Așa că nu vă fie teamă să vă animați sala cu ele.

Instalați rafturi și umerașe pe pereții liberi. Astfel de pereți arată mai aerisit, mai distractiv și, din punct de vedere practic, pot fi păstrați mai bine curați, deoarece puteți șterge sub ele. Combinați în mod ideal umerase și rafturi. Lăzile din lemn care atârnă ca un raft sunt și ele moderne. Pe lângă lemn, însă, nu trebuie să vă feriți de alte materiale precum metalul sau plasticul.

Cum să mărim optic holul

Decorați holul în culori deschise care măresc vizual și luminează spațiul. Culorile ideale pentru hol sunt alb, bej, nuante de gri sau albastru. Alegeți întotdeauna o culoare care să se potrivească și cu designul apartamentului dvs. Daca intrați în hol din baie sau toaletă, combinați culorile holului cu faianța acestor încăperi.

O încăpere cu tavanul jos poate fi mărit cu un tapet cu dungi verticale. Nu vă plac modelele? Holul poate deveni confortabil cu un tapet monocolor. Asortarea pereților și a mobilierului la aceeași culoare ajută, de asemenea, la mărirea vizuală a camerei. 

Cum să amenajăm un hol mic

Pentru a face holul nu numai funcțional, ci și confortabil și în armonie cu restul interiorului, completați-l cu decorațiuni adecvate.

  • Materiale – lemn cald, marmură luxoasă, sticlă modernă sau metal minimalist. Alegeți de preferință unul sau două materiale și combinați-le cu culoarea selectată. Puteți sustine stilul rustic sau industrial al casei dvs. folosind tapete imitație lemn, cărămidă și piatră.
  • Tablouri – subliniați stilul holului dvs. Mai întâi, găsiți locația în care tabloul dvs. va fi instalat. Asortați tablourile pentru hol cu ​​stilul apartamentului dvs. Vă plac tonurile proaspete ale mării și materialele naturale? Folosiți tablouri cu model marin. Sau preferați obiecte clasice? Alegeți un tablou artistic, cu care veți împodobi noul hol. Un accesoriu adecvat poate fii o oglindă retro cu o imagine sau placă comics de perete, cu care veți invita oaspeții dvs. 
  • Fotografii de familie – În afară de tablouri, în hol puteți amplasa fotografii de familie. În rame pentru fotografii puteți amplasa cele mai frumoase fotografii.
  • Tapete de hol– dacă doriți să oferiți holuilui dvs. un aspect exclusiv nu ezitați să folosiți tapete de lux.

Alegeți iluminarea corespunzătoare

În cele mai multe cazuri (mai ales în apartamente), lumina zilei nu pătrunde în hol. Prin urmare, pe lângă spațiul de depozitare, dotați-vă holul cu iluminare suficientă. Cel mai bine este dacă o schițați deja în planul dvs.

Instalați aici mai multe lumini cu becuri de calitate, care să ofere suficientă lumină și în același timp să dea impresia unei încăperi mai mari. Montați luminile pe tavan sau pe perete. Alegeți abajururi discrete și înguste, care nu ocupă prea mult spațiu. Spoturile de tavan sunt o soluție simplă.

Dacă nu aveții loc pentru mai multe lumini, investiți într-un bec puternic de tavan. De asemenea, vă puteți ajuta cu o oglindă cu bec încorporat sau cu lumini pentru tablouri. De asemenea, este posibil să instalați o lampă de tavan în tavanele din gips-carton, pe care o puteți completa cu spoturi.

Sfaturi și recomandări

În sfârșit, mai adăugăm câteva sfaturi despre cum să creați un hol funcțional și perfect organizat, care să vă întâmpine când vă întoarceți acasă.

  • Investiți în mobilier multifuncțional (2în1, 3în1,...). Pantofar și umerașe într-unul singur, o bancă cu spațiu de depozitare, o oglindă pe dulap etc. Cu cât mai mult spațiu de depozitare care poate fi asamblat într-o singură piesă de mobilier, cu atât mai bine.
  • Folosiți mobilier încorporat ce va economisi suprafața de pardoseală. Diferite tipuri de cârlige, umerașe și rafturi care pot fi amplasate pe perete vor fi utile.
  • Amplasați dulapul de haine în dormitor sau cameră. Acest lucru vă va economisi spațiu și probabil va contribui la o aglomerare mai mică de lucruri în hol.
  • Folosiți și colțurile holului și instalați rafturi de colț.
  • Nu uitați sortarea sezonieră. Cel puțin de două ori pe an, sortați lucrurile de sezon (pentru ca paltoanele calde să nu ocupe spațiu vara și invers).
  • Și sfatul de aur la msfârșit: Țineți în hol numai lucrurile folosite! 

Produsele au fost puse în coș