Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Amenjarea garsonierei

Situația de pe piața imobiliară nu este roz. Prețurile proprietăților sunt în creștere, iar ratele dobânzilor ipotecare au urmat exemplul. Disponibilitatea locuințelor proprii scade așadar drastic, iar potrivit Golem Finance (specialist în consultanță financiară în domeniul finanțării locuințelor), așa-numitul indice de disponibilitate este cel mai prost din ultimii 12 ani. Tot din acest motiv, cererea pentru apartamente și garsoniere mai mici, care sunt mai ieftine și deci mai accesibile, este în creștere. Deși înainte funcționau mai degrabă ca o locuință „de start” pentru cuplurile tinere fără copii sau, dimpotrivă, ca o locuință pentru pensionari, astăzi sunt singura soluție pentru mulți oameni.

Deși există o lipsă critică de spațiu într-o garsonieră, dacă îl privim dintr-o altă perspectivă, ajungem la concluzia că oferă și câteva avantaje foarte interesante. Pe langă costurile mai mici de achiziție sau închiriere, este, de exemplu, faptul că un spațiu mai mic poate fi curățat rapid și cu efort minim. În legătură cu viața de parteneriat, mai mult timp petrecut împreună poate fi un avantaj. Așa că dacă nu ai doi sau mai mulți copii, pentru o perioadă, o garsonieră poate fi cu adevărat o soluție pentru o viață foarte confortabilă.

Amenajarea solicită o abordare specială

Când comparați o garsonieră cu un apartament obișnuit, probabil că vă va deveni clar imediat faptul că regulile tradiționale pentru mobilarea unui apartament încetează să se aplice pe acest câmp de luptă. Pe scurt și la obiect – mobilarea unei singure camere în așa fel încât să ofere facilități complete pentru o viață confortabilă este mult mai dificilă decât atunci când sunt disponibile mai multe camere. În plus, nu contați pe o bucătărie separată pentru garsoniere în apartament de bloc. În cel mai rău caz (dacă este o garsonieră 1+0), în unitatea de apartament nu va exista bucătărie, ci doar una temporară sub formă de aragaz. 

Daca doar v-ați gândit că este practic imposibil să amenajați o garsonieră în așa fel încât să puteți locui bine in el, vă vom scoate din părejudecăți. Pentru un designer de interior cu experiență, o astfel de sarcină este foarte ușoară - și va fi și pentru dvs. Tot ce trebuie să faceți este să respectați următoarele sfaturi.

Întotdeauna mai puțin înseamnă mai mult

Nu contați pe faptul că puteți introduce mai multe lucruri intr-o garsoniera, a cărei suprafață începe de la 16 m², decât într-un apartament de multe ori mai spațios. Activați modul minimalist și încercați să eliminați din itinerar tot ceea ce nu aveți nevoie pentru viață și care v-ar împiedica în mod inutil în studio.

Dacă vă mutați dintr-o casă mai mare, probabil că va trebui să cumpărați unele lucruri de dimensiuni mai mici. Nu uitați să le căutați în magazinele electronice în care se pot aplica cupoane de reducere în timpul achiziției - în acest mod simplu, veți economisi o sumă importantă. Și gândiți multifuncțional. Setul de canapele poate fi folosit și ca pat, iar in coltul de bucătărie veți aprecia cuptorul multifunctional – o triplă combinație de plită vitroceramică, cuptor și mașină de spălat vase.

 

Folisiți din plin potențialul spațiului

Nu există spațiu în plus într-o garsonieră, așa că este important să nu lăsați niciun colț inactiv care pare să strige să fie folosit într-un fel. Și, în același timp, încearcați să construiți. Mobilierul la comandă este o alegere importantă. Deși producția sa vă va costa mai mult decât cumpărarea de mobilier de catalog, efectul unui spațiu mai aerisit, dar mai practic folosit, merită serios banii în plus. Puteți economisi în alte locuri - căutați fluturași promoționali și cumpărați decorațiuni sau textile pentru casă la reducere

Jocurile cu iluziile optice

Deși nu veți umfla studioul, puteți da impresia că este mult mai mare decât proporțiile sale reale. Tot ce trebuie să faceți este să extindeți, să prelungiți și să luminați optic spațiul. Cum se face aceasta? Alfa și omega sunt combinațiile potrivite de culori și nuanțe. Veți obtine cele mai bune rezultate folosind o paletă de culori deschise, în frunte cu culoare albă. Nu vă fie frică nici de culoarea elegantă  a smântânii și a vaniliei. Puteți obține un tavan vizibil mai înalt lăsând o bandă albă liberă sub acesta.

SFAT: Puteți mări optic spațiul folosind un tapet de perete. Alegeți un tapet în culori deschise cu modele mici sau încearcați imagini de fundal fototapete 3D care vor adăuga profunzime pereților camerei.

Fiți consecvenți atunci când alegeți podele și mobilier. Din nou, culorile deschise și nuanțele foarte deschise ale decorului din lemn sunt de dorit. Suprafețele lucioase pot fi bomba absolută - de exemplu, o combinație între un blat de lucru și o ușă a mobilei de bucătărie. 

Multă muzică pentru bani puțini oferă dungile. Dacă doriți să măriți vizual garsoniera, utilizați dungi verticale de la podea până la tavan. Întinderea optică a spațiului vă va garanta dungi orizontale. Pictura în dungi sau tapetul este de dorit doar pe un perete, ceilalți trebuie lăsați simplii.


Produsele au fost puse în coș