Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Amenajarea unui dormitor mic

Se spune că mărimea nu contează. Dar spune-i asta cuiva care se luptă literalmente pentru fiecare centimetru pătrat de acasă. Pe scurt, camerele nu sunt gonflabile – daca ar fi, ne-ar fi mult mai usor. Dacă este necesar, ar fi suficient să conectați un compresor și să „umflați” puțin dispoziția, asemănător cu un balon. Dar să revenim la realitate, unde așa ceva nu este posibil. Din fericire, există o mulțime de modalități de a folosi potențialul unui dormitor mic, astfel încât rezultatul să depășească toate așteptările. Dacă veți lua la inimă următoarele sfaturi, nu va trebui să treceți la unul mai mare!   

Unde este ordine este și spațiu mai mare

Primul sfat este legat de curățare și este complet universal, așa că poate fi folosit și la decorarea oricărei încăperi mici. Dacă doriți să vă simțiți confortabil într-un spațiu limitat, eliminați toate lucrurile inutile din el. Curațenia constiincioasă și buna organizare sunt condițiile de bază pentru stabilirea unei atmosfere confortabile. Un dormitor neaglomerat pare vizual mai mare și mai aerisit.

amenajarea unui dormitor mic

Supremația culorilor deschise

O altă regulă nescrisă de decorare a unei încăperi mai mici este folosirea de culori deschise. Numărul unu clar în acest sens este albul nemuritor, care – fără exagerare – probabil că nu se va demoda niciodată. Dar, desigur, nu trebuie să rămâneți cu albul, mai ales dacă vi se pare puțin trist și auster. Aproape orice nuanță luminoasă, plină de viață și deschisă, cu energia vibrațională corespunzătoare, se potrivește la fel de bine unui dormitor mai mic.

Desigur, nu este vorba doar de culori și nuanțe, ci și de structura suprafețelor, proprietățile materialelor și forme. Materialele strălucitoare și liniile curate sunt perfecte pentru un dormitor mic. O combinație confirmată poate fi o podea din lemn deschis la culoare, un tavan alb și pereți acoperiți în culoarea galben deschis sau verde măsliniu moale - de exemplu sub formă de tapet de perete. Sau dungi - de asemenea, acestea extind optic și măresc spațiul, la fel ca oglinzile mari.

Dacă vă lipsește culoarea într-un dormitor luminos, compensați cu lenjerie de pat mai strălucitoare sau cu câteva decorațiuni mai mici, cum ar fi un poster înrămat sau o fotografie tablou.

 

Tapet

Elementul dominant

În general, este bine dacă o caracteristică dominantă captează cea mai mare parte a atenției într-o cameră mai mică. În dormitor, de obicei este un pat, cu toate acestea, nici un candelabru cu stil nu este de neglijat, ceea ce va spori starea de spirit potrivită. Abajururile de lux pot fi, de asemenea, un succes. Este esențial ca elementul să se încadreze în conceptul general al dormitorului și să adauge la individualitatea acestuia. Și, desigur, trebuie să fie plăcut ochilor dvs., pentru că dvs. sunteți cei care veți petrece timpul aici.

Spații de depozitare proiectate inteligent

Pentru ca proprietarii de dormitoare mici să profite la maximum de spațiul de depozitare disponibil, trebuie să-și aprindă mintea și să se gândească corect la spațiul de depozitare. Dulapurile la comandă sunt de neegalat – de exemplu pe ambele părți ale patului, când formează un cadru imaginar în jurul tăbliei. Pereții rămași pot rămâne apoi liberi, ceea ce va adăuga eleganță și aerisire spațiului. În plus, le veți putea folosi pentru a afișa tablouri, postere, ceasuri sau alte decorațiuni

În ceea ce privește spațiul de sub pat, este mai bine dacă rămâne liber. Cu toate acestea, nu există niciodată suficient spațiu de depozitare și tocmai în aceste locuri există o mare oportunitate de a ascunde lucruri de sezon. Doar asigurați-vă că există suficient spațiu între somieră și cutii. În caz contrar, aerul nu va curge, salteaua nu va „respira”, se va uda și se va forma mucegai pe ea

Amenajarea unui dormitor mic

Nu aglomerați dormitorul cu electronice

Un televizor vizavi de pat sună ca un lux, dar, în realitate, prezența dispozitivelor electrice în mediul dormitorului este nedorită. Nu este un secret pentru nimeni că tehnologia stimulează gândirea și strică somnul liniștit și rapid, provoacă anxietate, depresie și lipsă de concentrare. Și nu este vorba doar de televizor, telefoane mobile, tablete, laptopuri și alți ajutoare moderne, fără de care nu ne putem imagina o zi, nu au nicio treabă în dormitor. Pe lângă faptul că dormim mai bine fără ele, acestea nu ocupă inutil spațiu valoros (desigur – un telefon mobil nu ocupă mult spațiu, vorbim mai mult despre un ecran de televizor cu diagonală extremă...).


Produsele au fost puse în coș