Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Aceste 10 idei pentru un apartament mic vă vor fii de folos

Aveți un apartament mic și vă gândiți degeaba cum să puneți tot ce aveți nevoie în el? Aruncați o privire la zece idei pentru un apartament mic, care îl vor face simplă joacă.

Amenajarea unui apartament mic

Un apartament mic înseamnă o garsonieră, 1+1 dar și un apartament cu două camere de până la 45 m². Apartamentele mici sunt deosebit de populare printre cei singuri, cuplurile tinere și persoanele în vârstă. Cu toate acestea, odată cu prețurile în continuă creștere ale apartamentelor, acestea devin o alegere nu în totalitate voluntară chiar și pentru familiile cu copii. 

Conform perspectivei nu foarte optimiste privind evoluția pe termen lung a prețurilor imobiliare de pe piață și creșterea prețurilor la energie, apartamentele mici vor deveni probabil din ce în ce mai populare ca opțiune rentabilă pentru a locui în oraș. În același timp, achiziționarea de apartamente mici este un instrument de investiții popular pentru economii și valorificarea ulterioară a acestora sub formă de chirie continuă.

Deci, cum să mobilați un apartament mic, astfel încât să puteți încăpea confortabil în el? Gândiți totul dinainte. Ce va trebui să depozitați? La ce va fi folosit spațiul (veți lucra de acasă sau aveți copii etc.)? Pentru că într-un spațiu mic, dezordinea sau lipsa de intimitate vă vor deranja mult mai mult decât într-un apartament sau o casă mare.

vychytávky do malého bytu

Cum vom amenaja un apartament mic

În primul rând, desenați un plan al apartamentului, introduceți dimensiunile, locația ferestrelor și ușilor. Puteți să-l desenați pur și simplu pe hârtie sau să încercați una dintre numeroasele aplicații online (cum ar fi Project Draw, Gliffy sau Floorplanner).

Apoi gândiți și notați lucrurile esențiale de care nu vă puteți lipsi (de exemplu, un birou, un colț pentru copii, o canapea extensibilă etc.). Desenați zonele individuale în plan, adică unde vor fi amplasate dormitorul, bucătăria, camera de zi sau colțul pentru copii sau de lucru.

Cu siguranță merită să consultați dotarea unui apartament mic cu un arhitect sau designer, care vă va ajuta să aranjați totul în așa fel încât fiecare spațiu să fie sensibil separat și, în același timp, totul să se armonizeze împreună. În plus, vă vor sfătui cu privire la selecția de mobilier care se potrivește cel mai bine apartamentului dvs.

Idei pentru un apartament mic

Pentru ca micul dvs. apartament să nu arate ca o gaură întunecată sau un depozit aglomerat, urmați regulile de bază pentru spații mici:

  • Alegeți în principiu culori deschise. Nuanțați pereții și mobilierul la culori deschise. Evitați combinațiile de culori prea sălbatice, care vor dăuna unui spațiu mic mai mult decât să adauge frumusețe. Pereții pot fii prelungiți și tavanul ridicat optic cu ajutorul unor tapete în dungi.
  • Alegeți întotdeauna tipuri simple de iluminare, prin urmare evitați candelabrele și lămpile voluminoase, care ocupă mult spațiu inutil și nu vor ieși oricum în evidență într-un spațiu mic.
  • Nu vă temeți de oglinzi sau metriale metalice strălucitoare, care vor mări optic spațiul. Încercați oglinzi retro elegante cu motivul dvs. preferat.
  • Într-un apartament mic, lecția „mai puțin înseamnă uneori mai mult” se aplică de două ori. Așa că economisiți la decorațiuni și ornamente. Alegeți motive simple pentru covoare și perne, perdele luminoase și flori mai mici. Minimalismul dvs. se va întoarce la dvs. sub formă de spațiu aerisit.
 tapete în dungi tapete în dungi

Ideea nr. 1: Dulapuri încorporate și mobilier la comandă

Spațiul de depozitare într-un apartament mic este întotdeauna o problemă, dar îl puteți rezolva cu ușurință cu mobilier la comandă. Investiți în fabricarea unui dulap încorporat sau bibliotecă, unde puteți depozita confortabil toate obiectele de valoare. 

Intr-un spatiu mic, aveți mult mai puține opțiuni de a combina diferite dimensiuni de mobilier modular, cu riscul ca rezultatul nu numai ca să nu ofere atât de mult spațiu pe cât vi-ați imaginat, dar nici să nu arate foarte elegant. Dulapurile încorporate sunt o idee pentru un apartament mic pe care ar trebui să îl luați în considerare cu prioritate. 

vestavěné skříně do malého bytu

Ideea nr. 2: Uși glisante și rame ascunse

Ușile reduc adesea spațiul inutil prin deschiderea lor. Această problemă poate fi rezolvată mai ușor prin instalarea de uși glisante care ocupă un spațiu minim. Alegeți-le întotdeauna în culori deschise sau sticlă transparentă, astfel încât să nu atragă prea mult atenția asupra lor și să devină astfel o parte discretă a interiorului. 

O altă opțiune este să lași ușa să „dispară” folosind rame ascunse. Datorită acestora, ușa se va confunda cu peretele din jur, iar spațiul va părea mult mai aerisit. Ușa poate fii deasemenea acoperită cu un tapet monocolor identic cu peretele alăturat.

Ideea nr. 3: Pervaze de geam prelungite

Profitați la maximum de spațiul pe care îl oferă apartamentul dvs. Așa că nu uitați de pervazurile ferestrelor, care pot servi drept rafturi de depozitare. Un alt truc este extensia lor. Dacă sunteți calificat manual sau dacă cunoașteți un dulgher priceput, fabricați un blat făcut pe măsură pentru pervaz, pe care o puteți folosi ca masă de lucru sau de bucătărie.

Ideea nr. 4: Rulouri textile (în loc de draperii grele)

Un apartament mic are nevoie de multă lumină, așa că evitați perdelele grele. Alegeți întotdeauna perdele luminoase sau perdele transparente. Rulourile textile sunt o soluție ideală și în același timp practică, care ocupă un minim de spațiu și asigură astfel pătrunderea maximă a luminii în apartamentul dvs. Alegeți întotdeauna rulouri simple, de culoare deschisă.

Ideea nr. 5: Canapea extensibilă

Desigur, trucul principal pentru un living mic este o canapea extensibilă, pe care dvs. sau oaspeții dvs. veți putea dormi confortabil. Cel mai bine este să luați o canapea care să ofere cel puțin un mic spațiu de depozitare, astfel încât să puteți ascunde fie pilote, fie haine de sezon de care nu aveți nevoie momentan.

Ideea nr. 6: Pat ridicat

Pentru ca patul să nu ocupe inutil spațiu în camera ta, încearcați să-l ascunzdeți „la înălțime”. Datorită patului ridicat, aveți spațiu pentru, de exemplu, un birou de lucru, o canapea sau un colț de joacă. Cu toate acestea, acest truc pentru un dormitor mic este potrivit doar pentru apartamente cu tavane suficient de înalte. Amintiți-vă că cel puțin 80-90 cm ar trebui să rămână deasupra patului ridicat. Alternativ, puteți avea un pat la înălțime mai joasă, făcut pe măsură și plasați cel puțin spații de depozitare sub el.

patrová postel v malém bytě

Iddea nr. 7: Cutii textile de depozitare

Puteți rezolva problema unde să vă depozitați toate lucrurile mărunte cu ajutorul unor cutii textile de depozitare. Sunt potrivite pentru bucătărie, unde depozitezi alimente, în baie, unde depozitezi produse cosmetice, sau în camera copiilor, unde ascunzi jucăriile. Avantajul lor este și capacitatea de depozitare și posibilitatea rapidă de a le muta acolo unde aveți nevoie de ele. Așa că nu ezitați să cumpărați sau să coaseți o cutie textilă de depozitare.

Ideea nr. 8: Pat ridicat pentru copii

Dacă aveți copii, probabil că vă întrebați cum să le împăcați în micul dvs. apartament. Este usor cu un pat multifuncțional pentru copii care conține și un birou, spatiu de depozitare sau canapea. 

Un pat ridicat pentru copii este un accesoriu ideal pentru o cameră mică care va fi ocupată de odraslele dvs, în timp ce veți avea un dormitor în living. Există tot felul de variante de culoare și caracteristici oferite. Alternativ, puteți avea un pat pentru copii făcut pe măsură după ideile dvs. și dimensiunile camerei.

Ideea nr. 9: Colț de lucru în dulap 

Lucrați de acasă doar ocazional și nu vreți ca biroul dvs. să stea în cale? Îl puteți ascunde într-un dulap, de exemplu. Aruncați o privire la oferta de dulapuri multifuncționale, care includ un birou sau poate un dulap TV. Dacă doriți un dormitor în sufragerie, puteți lua în calcul și un dulap multifuncțional cu pat rabatabil și realizați un colț de lucru.

Ideea nr. 10: Tavă de picurare ascunsă

Doriți economie de spațiu în bucătărie? Ascundeți vasele spălate sub chiuvetă. Puteți amplasa aici o tavă de picurare care va fii ascunsă de ochii tuturor. 

Al doilea truc pentru o bucătărie mică, în special pentru oameni îndemânatici, este posibilitatea de a folosi dulapul superior deasupra chiuvetei pe post de scurgere ascunsă. O puteți face pur și simplu instalând o grilă în dulap, pe care puteți depozita direct vase umede. Apa va picura apoi direct în chiuvetă.

Inspirație pentru un apartament

inspirace malý byt inspirace malý byt

poze: canva.com, unsplash.com

 


Produsele au fost puse în coș