Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Vespa - un scuter iconic făcut celebru de Audrey Hepburn

Sunt distractive, ușor de utilizat și se pot parca oriunde. Nu este de mirare că scuterele italiene Vespa sunt populare de generații întregi. Veniți și aruncați o privire sub capota vehiculului pe care se spune că fiecare al 50-lea italian îl deține! Veți afla cui îi datorează renumele Vespa și câte circulă în întreaga lume astăzi.

Primele au fost...avioane

Cu mult înainte ca prima Vespa să vadă lumina zilei, Piaggio și-a construit locul pe piață. De la fondarea sa în 1884, sub conducerea lui Rinaldo Piaggio și, ulterior, a fiilor săi Enrico și Amanda, au  creat elice de avioane, motoare și aeronave întregi, inclusiv cel mai mare bombardier italian din cel de-al Doilea Război Mondial.

De la avioana la scutere...

Piața postbelică s-a schimbat dramatic și nu a mai fost loc pentru componente și aeronave scumpe. Enrico Piaggio a știut acest lucru și a decis să redirecționeze o parte din potențialul de producție al companiei într-o altă direcție. Ideea care i-a venit în minte s-a rotit în jurul unui mijloc de transport simplu și accesibil, care ar câștiga popularitatea masei. Așa a luat naștere prima formă a scuterului modern.

Simplitatea și comfortul primează

Dar ideea nu a fost revoluționară - scuterele au apărut la începutul anilor 20 ai secolului XX. Ideea revoluționară se afla în altceva și anume simpla operare, confortul și aspectul modern.

Se aseamănă cu o viespe

Renumitul designer de aeronave Corradino D'Ascanio s-a ocupat de designul scuterului iconic. Sub mâinile sale, a fost creat un scuter numit Piaggio MP6, care în 1946 a fost prezentat conducerii companiei. Enrico Piaggio a inspectat suterul din toate părțile și a spus: "Sembra una vespa" ("Pare o viespe"). Numele Vespa s-a născut.

Audrey Hepburn descoperă Vespa

În anul următor, peste 10.000 de scutere și-au găsit proprietarii, iar în 1948 numărul lor s-a dublat. De asemenea, a ajutat și lansarea pe piață a celui mai puternic și modernizat Vespa 125 cmc. În anii 1950, Vespa a devenit astfel unul dintre simbolurile vieții italiene libere. Scooterul elegant a apărut în reviste, în reclame și, de asemenea, pe ecrane de cinema. În 1951, Hollywood Blockbuster Vacantă în Roma a ajuns în cinema, în film Audrey Hepburn parcurge străzile Romei cu un scuter Vespa. Așa a devenit celebru în toată lumea scuterul Vespa.

Vespa în casele tuturor italienilor

În primii douăzeci de ani ai existenței Vespa, peste 3 milioane de scutere au fost vândute doar în Italia, ceea ce înseamnă că aproximativ unul din cincizeci de italieni deținea unul. Până în prezent, au fost produse peste 17 milioane.

Colecția tematică Vespa

Scuterelor Vespa nu pot fi negate spiritul liber, care se reflectă atât în ​​designul elegant, cât și în funcționarea simplă. Indiferent dacă aveți un model de scuter iconic în garaj sau că vă gândiți doar să îl cumpărați, este posibil să vă placă o decoraține elegană din colecția noastră tematică.

Căni

Cel puțin imaginar, teleportați-vă în Italia și absorbiți adevărata atmosferă de cafenea. Pregătiți cafeaua ,într-o cană cu motivul unui scuter iconic Vespa, de care vă bucurați din plin.

Cană  Vespa Cană  Vespa Cană  Vespa

Căni metalice

Metalul și Vespa- Simboluri ale școlii vechi, o combinație care nu da greș.Bucurați-vă de o cafea sau o cacao dintr-o ceașcă de metal și nu uitați să cumpărați un coaster.

Cană Vespa Cană Vespa podtácek Vespa

Plăci metalice

Fiecare fan al Vespei italieneaști se va bucura de placa metalică de pe perete. Aspectul retro și culorile pastelate te vor învălui cu liber arbitru italian, jucăuș și cu o abordare pozitivă a vieții.

Placă metalică Vespa Placă metalică Vespa Placă metalică Vespa

Cutii metalice

Stocați lucrurile mărunte în cutii de metal stilate.Astfel puteți avea lucrurile organizate,și nu veți mai căuta nici cheile,nici banii.

Cutie metalică plată - Vespa Pușculiță metalică Pușculiță metalică Vespa

Termometru

Indiferent dacă îți petreci ziua acasă, în grădină sau într-o excursie (de exemplu pe scuterul tău), află pt. ce vreme să te pregătești. Termometrul se potrivește în interior și în exterior și îți spune întotdeauna în mod fiabil temperatura curentă.

Termometru retro Termometru retro

 

 


Produsele au fost puse în coș