Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Pentru iubitorii de cafea:10 caracteristici și lucruri surprinzătoare

Credeți că atunci când vine vorba de cafea, nimic nu vă poate surprinde? Cu toate acestea, vom încerca să vă convingem altfel. Am găsit 10 lucruri surprinzătoare despre care este posibil să nu fi auzit. Așa că pregătiți o ceașcă din băutura ta preferată și începeți să citiți.

  1. Poate știți deja cafeaua este un copac cu fructe. Dar știați că fiecare fruct al arborelui de cafea conține două boabe, iar pentru a obține o cană de cafea, avem nevoie de 28 de astfel de fructe?
  2. Cum a luat naștere numele cafelei? O legendă spune: cuvântul cafea a fost creat prin combinarea cuvântului arab qahwah, ceea ce însemna o băutură întunecată, în special vin roșu, și cuvântul qahwa, care înseamnă o băutură care „limitează pofta de mâncare”. Alte surse afirmă că cuvântul cafea este derivat din regiunea Caffa din Etiopia, unde  își au originie culturile de cafea.
  3. Există dezbateri interminabile bazate pe studii științifice pe subiectul cafeaua este bună pentru sănătate  versus dăunătoare pentru noi. Indiferent de adevăr, doza zilnică recomandată de cofeină este de 400 mg. Asta înseamnă aproximativ 6 căni de espresso, mai puțin de 5 căni de cafea la filtru sau 4 căni de cafea fiartă.
  4. Dacă prețuim ceva mai mult decât cafeaua, acesta este doar petrolul. Cafeaua a devenit astfel a doua cea mai comercializată marfă din lume. Cafeneaua angajează în prezent aproximativ 100 de milioane de oameni.
  5. Puteți ghici câtă cafea este pregătită și băută în fiecare zi în întreaga lume? O cantitate incredibilă de 2,25 miliarde de căni!
  6. Doar într-o țară mică ca Republica Cehă se beau aproape 6 miliarde de căni de cafea pe an.
  7. Și vom rămâne o puțin în Republica Cehă - știați că pantofii făcuți în Zlín,talpa acestora conține un amestec de cauciuc și de cafea?
  8. La fel cum cafeaua ne dă nouă oamenilor energie în fiecare zi,într-o zi poate v-a alimenta și mașini. Cercetătorii au reușit să transforme cu succes cafeaua măcinată în biocombustibil.
  9. Americano, sau espresso cu mai multă apă, a fost creat în timpul celui de-al doilea război mondial. Expresso-ul tradițional italian era prea puternic pentru soldații americani, așa că au început să-l dilueze cu apă.
  10. Care este legătura dintre cafea și camerele web? Datorită cafelei, prima cameră web a fost creată pentru a monitoriza aparatul de cafea, la Universitatea din Cambridge. Studenții de acolo s-au săturat să meargă în permanență la o cafea și să afle că băutura lor preferată s-a epuizat. Prin urmare, în 1991, au decis să instaleze o cameră web în bucătăria lor, care le-a furnizat informații despre cantitatea de cafea rămasă în cafetieră.

Deci, ce ne-am ținut de cuvânt și v-am surprins cu câteva lucruri noi despre cafea? Dacă nu am reușit, atunci trebuie să fiți unul dintre adevărații cunoscători ai cafelei, caz în care nu trebuie să ratați nici o decorațiune care vă va aminti constant de băutura preferată. Uitați-vă la colecția noastră cu tematică de cafea , care este plină de inspirație pentru cadouri viitoare!

Căni de cafea

Nu  vă beți cafeaua dintr-o cană obișbuită ci savurează-o dintr-o cană cu un motiv tematic. Vă promitem că gustul va fi desăvârșit!

Cană - Coffee First Cană - Coffee Cană Coffee

Cutii de metal pentru cafea

Păstrați boabele de cafea departe de razele soarelui și de aer, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp,astfel încât ca întotdeauna să pregătiți o cafea delicioasă ca un barista. Cutiile/dozele de metal de conserve sunt special concepute pentru asta.

Cutie metalică cu clip Cutie metalică cu clip

Cutie metalică cu clip

 

Ceasuri cu model cafea

Știați că cofeina are cele mai mari efecte asupra corpului uman între orele 9:30 și 11:30? Pentru a nu rata momentul, achiziționați un ceas de perete elegant.

hodiny s kávou

Plăci de metal cu motiv cafea

Fă-te ca acasă ca în cafeneaua ta preferată. Datorită semnelor metalice cu motiv de cafenea, nu a fost niciodată mai ușor.

Placă metalică Coffee Placă metalică coffee Placă metalică coffee

Tablouri cu tematică cafea 

Tablourile sunt, de asemenea, o alegere excelentă. Depinde doar de dvs., dacă le atârnați în dormitor și pofta pentru cafea vă v-a invada imediat după ce v-ați trezit sau dacă decorezi camera de zi cu ele, de exemplu.

Tablou canvas: Cafea Tablou canvas: Cafea Tablou canvas: Cafea

Produsele au fost puse în coș