Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI

 
 

Mercedes Benz-Mașină nemțească cu nume feminin

Mașinile Mercedes-Benz sunt printre bolizii care și-au câștigat renumele pe șosele. Dar care au fost începuturile uneia dintre cele mai de succes automobile din lume? Și cum au dobândit numele de mașini iconice?

Înapoi în trecut

Pentru a cartografia începuturile iconicului Mercedes-Benz de astăzi, trebuie să ne întoarcem în timp la 1834. La acea vreme, Gottlieb Daimler s-a născut la Schorndorf, Germania, iar zece ani mai târziu, în 1844, Carl Benz a văzut și el lumina zilei. Fără să se cunoască  vreodată, un lucru i-a unit - viziunea revoluției auto sub formă de mașini alimentate de propriul motor.

Începuturile

Atât Daimler, cât și Benz s-au axat pe ceea ce îi interesa cel mai mult, motorul. În scurt timp, au fost înființate două companii de natură competitivă - Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), care a devenit faimoasă pentru producerea primului motor poreclit Bunicul ceas și Benz & Cie. La sfârșitul secolului al XIX-lea, acestea erau deja companii înființate, din ale căror linii de producție au ieșit mașină după alta.

Mercedes

În 1900, un pasionat de mașini Emil Jellinek a investit o sumă considerabilă în compania Daimler. Dorința lui a fost ca o mașină de curse numită după fiica sa să iasă de pe linia de producție. După cum ați ghicit, rezultatul a fost o mașină Mercedes de 35 CP, succesul căreia a determinat traiectoria companiei, care a decis că de acum încolo toate vehiculele sale vor purta același nume. În 1909, simbolul stelei cu trei vârfuri, care împodobește corpul mașinilor germane până în zilele noastre, a văzut lumina zilei.

Apariția Mercedes-Benz

Firma Mercedes-Benz, așa cum o știm astăzi, a fost creată la scurt timp după primul război mondial. Declinul economic a afectat ambii concurenți, care au decis să facă un pas radical - fuziunea celor mai importanți doi jucători de pe piața auto.

Muzeul Mercedes-Benz în Stuttgart

Puteți cunoaște, de asemenea, personal istoria brandului Mercedes-Benz, trebuie doar să vizitați Stuttgart, Germania și să vizitați muzeul, care conține toate reperele importante. Și dacă doriți să aveți acasă un memento al producătorului auto de renume mondial, inspirați-vă din colecția Merceds-Benz, care include ceasuri, plăci metalice, cutii și multe altele.

Plăci metalice

Agățați plăci metalice cu sigla preferată pe peretele gol al atelierului sau garajului dvs. sau faceți-le cadou unui colecționar pasionat al acestora. Nu este deloc dificil să cazi sub vraja unei plăci retro!

plechová cedule Mercedes-Benz plechová cedule Mercedes-Benz plechová cedule Mercedes-Benz

Cărți poștale metalice

Dăruiți-le sau trimiteți-le cuiva care va fi cu adevarat bucuros de o carte postală de metal cu sigla Mercedes-Benz. Nici nu trebuie să căutați un plic, deoarece este deja parte din cărtea poștală.

plechová pohlednice Mercedes-Benz plechová pohlednice Mercedes-Benz

Cutii metalice

Conservele, dozele și cutiile de metal pot ține toate uneltele și alte obiecte mici pe care doriți să le aveți în mod clar într-un singur loc. Nu vi se v-a mai întâmpla să căutați șurubelnița potrivită timp de câteva minute sau să nu găsiți cheile rătăcite.

plechová dóza Mercedes-Benz plechová dóza Mercedes-Benz

Ceasuri

Adesea, se întâmplă să uiți de timp într-un atelier sau garaj și te așteaptă acasă o cină rece? Nu este nimic mai ușor decât să agăți un ceas pe perete care să te țină ancorat in realitate.

hodiny Mercedes-Benz hodiny Mercedes-Benz hodiny Mercedes-Benz

Postere

Cine spune că posterele sunt potrivite doar pentru camera copilului?Nici vorbă! Un poster cu bolidul Mercedes-Benz nu gtrebuie să lipsească din nici un atelier sau garaj respectabil.

plakát Mercedes-Benz plakát Mercedes-Benz

Produsele au fost puse în coș