O casă în spiritul minimalismului va încânta pe oricine s-a săturat să șteargă praful de pe decorațiunile expuse, să se împiedice de o piesă de mobilier în plus sau să petreacă timpul bătând zeci de perne. Vă recunoașteți? În acest caz, continuă să citiți pentru a afla cum să decorați un interior minimalist și să-l condimentați ca atare.
Co este minimalismul
Minimalismul nu este doar un design atemporal, ci și un stil de viață care acordă prioritate calității în raport cu cantitatea. La interior, se definește prin linii curate și simple, culori neutre și mobilier practic din materiale de calitate (mai ales naturale).
Știați că designul minimalist este similar în multe privințe cu stilul de viață industrial? Se inspiră din industrie și din vechile hale ale fabricilor. Pereții aspri netratati, cărămizile și pietrele expuse sau o combinație de metal rece și lemn cald sunt tipice pentru apartamentele industriale.
SFAT: Tapetul de perete poate crea, de asemenea, impresia de cărămizi sau pietre expuse. Avantajul lor este că sunt ușor de aplicat și îndepărtat, așa că dacă te saturi de ele nimic nu vă împiedică să le schimbați.
Principii de bază ale minimalismului
- Kalitate – Cu cât dețineți mai puține lucruri, cu atât vă pasă mai mult de calitatea lor. Prin urmare, nu vă fie teamă să investiți în piese de design, obiecte de artă sau mobilier la comandă.
- Materiale – Materialele folosite merg mână în mână cu calitatea. Mobilierul din lemn masiv, piele sau beton insuflă o atmosferă confortabilă în interiorul auster. Accesoriile din metal sau marmură arată luxos.
- Curățenie – Un interior minimalist ar trebui să pară curat și aerisit. Acest lucru este ajutat de echipamentele accesorii, spațiile practice de depozitare și culorile alese, unde nuanțele de alb joacă rolul principal. Nu uitați că ar trebui să mențineți ordinea nu numai la exterior, ci și la interiorul dulăpioarelor, dulapurilor și comodelor.
- Simplitate – Uitați de mobilier sculptat complicat, tot felul de modele, curbe și decorațiuni. Liniile curate și simple, suprafețele netede și un minim de elemente decorative joacă un rol primordial.
- Utilizare practică și eficientă – Conform principiilor minimalismului, toate echipamentele din apartamentul dvs. ar trebui să fie practice și să-și îndeplinească scopul. De îndată ce descoperiți cărțile dvs. necitite pline de praf, garderoba ta este plină doar pe jumătate sau vă tot loviți de un scaun nefolosit, este timpul să faceți o curățenia mare și să scăpați de lucrurile inutile.
|
Cum atingem minimalismul în casă
Deja sunteți familiarizați cu principiile minimalismului, acum rămâne a le pune în practică. Care este calea?
Primul pas - curățenia
Înainte de a vă arunca în a vă mobila apartamentul în spiritul minimalismului, faceți-vă timp pentru curățenie adecvată de la rădăcină. Ordonați-vă garderoba, reduceți conținutul dulăpioarelorr și dulapurilor, scăpați de decorațiunile care adună praf și trimiteți piesele de mobilier inutile departe de casă. Doar ceea ce veți folosi efectiv și ceea ce vă face fericiți ar trebui să rămână în casă.
Atribuiți un scop fiecărei încăperi
Vă va ajuta cu amenajarea dacă atribuiți fiecărei camere un scop clar definit. Pe baza acestui lucru, decideți cu ce mobilier veți amenaja camera. În dormitor, principala dominantă va fi patul dublu, iar în bucătărie, o linie de bucătărie instalată în mod inteligent.
Dacă locuiți într-un apartament foarte mic, sau chiar într-o garsonieră, încercați să împărțiți optic spațiul în mai multe zone - de exemplu, o zonă de somn și odihnă, o zonă de lucru și o zonă pentru petrecerea timpului liber
Mobilier simplu și practic
Alegeți mobilier care are linii curate si simple, este realizat din materiale de calitate și este în armonie cu restul interiorului. De asemenea, ar trebui să fie cât mai practic - minimalismul în bucătărie, de exemplu, se caracterizează printr-o linie perfect instalată în care nimic nu lipsește sau nimic nu este în plus și totul își are locul corespunzător.
SFAT: Chiar și un living modern nu se poate lipsi de o mobilă de sufragerie. Dar în loc de seturi gata făcute, adunați-le singuri în funcție de ceea ce aveți nevoie cu adevărat. Mobila suspendată este un pas înainte, care oferă o senzație aerisită și este ușor de păstrat ordinea dedesubt.
Combinați două până la trei culori
Mizați pe două sau trei culori pe care le veți combina pe tot interiorul. Baza ideală este albul, care își găsește locul peste tot. Este completat corespunzător de nuanțe de gri, bej sau maro pământ. Culorile galben muștar, verde mentă sau portocaliu somon condimentează și interiorul minimalist
Cum să condimentați un interior minimalist
Viața modernă într-un stil minimalist poate părea prea auster și inconfortabil pentru unii. Dar s-ar putea să nu fie cazul dvs. Tot ce trebuie să faceți este să condimentați interiorul cu accesorii bine alese (și practice), flori vii sau chiar tapet.
Nu uitați decorațiile
Chiar și în minimalism, nu există o interdicție totală a decorațiunilor, doar că merită să vă gândiți mai mult la alegerea dvs. Dacă aveți o conexiune emoțională puternică cu un anumit obiect, amintiri dragi sau este un obiect de artă rar, găsiți un loc potrivit în casa dvs. unde acest obiect să iasă în evidență. Dar rețineți că mai puțin înseamnă mai mult și nu exagerați cu decorațiunile.
Dați viață pereților cu ajutorul tapetelor
În afara de zugrăveala clasică vor ieși în evidență tapetele și fototapetele de format mare. Și la alegerea acestora respectați principiile minimalismului – o alegere perfectă sunt tapetele monocolore armonizate cu interiorul sau cu tapete imitație de tencuială sau beton.
Nu vă temeți de motive
Nu vă fie frică de modele îndrăznețe, dar folosiți-le cu înțelepciune și cumpătare. Obțineți huse de pernă originale, lenjerie de pat cu motive colorate sau un fotoliu de design pentru sufragerie.
SFAT: Alegeți o parte a camerei – în mod ideal o nișă sau peretele din spatele canapelei sau al tăbliei patului – și animați-o cu tapet cu un model mai îndrăzneț. Încercați, de exemplu, un tapet motiv de mozaic sau fototapete abstracte.
Aduceți în casă o atingere a naturii
Plantele au un loc de neînlocuit într-un apartament minimalist. Acestea vor aduce culori proaspete în interior, vor purifica aerul și, în plus, îți vor ridica starea de spirit. Încercați, de exemplu, să coborâți optic tavanele înalte cu flori suspendate, să plasați un palmier matur în colțul camerei sau să transformați biblioteca într-un perete înflorit și plin de plante vii
Inspirații pentru un interior minimalist
Nu vă puteți imagina cum arată un living minimalist? Sau nu știți cum să aduceți principiile menționate mai sus în dormitor sau bucătărie? Vă aducem multă inspirație, datorită căreia aranjamentul va decurge fără probleme.