Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să amenajăm un aprtament mic pentru bebeluș

Așteptați un copil în curând și vă întrebați cum să vă pregătiți micul apartament pentru el? Vă aducem sfaturi garantate, datorită cărora vă puteți amenaja casa în așa fel încât să trăiți bine împreună.

Cum să pregătim un apartament mic pentru un copil

Un apartament mic este un termen relativ. Cineva își imaginează o garsonieră, altcineva un apartament cu două camere. Chiar și un apartament 3+1 poate părea mic pentru o familie de cinci persoane. Indiferent cu ce situație aveți de-a face privind pregătirea apartamentului pentru sosirea unui bebeluș, luați întotdeauna mai întâi în calcul spațiul pe care îl veți dedica noului membru. 

Din păcate, un apartament mic nu vă permite luxul unei camere separate pentru copii, unde totul ar fi frumos aranjat. Așa că va trebui să gândiți unde va dormi copilul dvs., unde îi veți depozita echipamentul și jucăriile (al căror număr se va înmulți foarte repede).

Un apartament mic vă obligă să fiți mai creativi, atunci când trebuie mai întâi să răspundeți la întrebări de bază: Aveți suficient spațiu pentru a crea un colț pentru copii? Unde va fi pătuțul? Și unde depozitați toate lucrurile nou-născutului? Sau va trebui să împărțiți echipamentul copiilor în mai multe locuri din apartament? 

Vă calmăm. Aproximativ până la vârsta de cinci ani, copilu nu are neapărat nevoie de o cameră proprie aceasta datorită faptului că va căuta mereu compania dvs. Nu vă încărcați conștiința cu privire la faptul că tocmai copilul dvs. nu are o cameră porprie, dimpotrivă acesta va fii fericit că poate fii în preajma dvs.

De ce are nevoie un nou-născut în apartament

Vestea bună este că are nevoie de foarte puțin, chiar dacă portalurile pentru copii vă spun contrariul. Dacă acesta este deja al doilea sau al treilea copil, știți singur că până la urmă ați folosit doar o mică parte din articolele echipamentulului achiziționat. Dacă așteptați primul dvs. copil, consultați compoziția celor necesare cu mai mulți părinți „cu experiență” din zona dvs. Acest lucru vă va economisi mult timp, bani și spațiu în apartamentul dvs.

Faceți o listă cu tot ceea ce credeți că veți avea nevoie. Pentru a nu vă lăsa de izbeliște, iată cele necesare pentru nou-născuți:

  • Pătuț sau coș
  • Masă de înfășat sau saltea
  • Cadă
  • Spațiu de depozitare pentru haine, scutece si prosoape
  • Pătură de joacă

Puteți vedea că există destul de puțin. În plus, lista poate fi redusă la minimum doar la spațiul de depozitare, cada și pernuța de înfășat. Puteți înlocui restul cu ceea ce aveți deja. În loc de o pătură de joacă, puteți folosi un scutec de pânză mai mare pe care îl veți așeza cu jucării pe canapea, pat sau covor. Puteți neglija pătuțul dacă decideți să duceți copilul în pat cu dvs.

Așa că notați ce credeți că aveți absolut nevoie și asigurați-vă de faptul că că totul are loc în apartamentul dvs. Apoi discutați lista cu părinții din zona dvs. înainte de a merge la cumpărături.

Loc de dormit

Atunci când alegeți un pătuț pentru copii, măsurați întotdeauna mai întâi spațiul disponibil. Cel mai bine este să alegi unul care să aibă sertare în jos și să-ți ofere astfel spațiu de depozitare pentru scutece sau pături, de exemplu. O variantă alternativă este un coș mobil sau suspendat, care ocupă un spațiu minim.

Recent, devine din ce în ce mai popular faptul ca părinții să doarmă cu bebelușul în același pat. Motivul poate fi nu doar lipsa de spațiu, ci și lenea de a vă noaptea trezi la copil sau dorința de a fi mereu aproape de micuțul dvs. Generațiile mai în vârstă sunt adesea surprinse de acest lucru și subliniază că nu este bine pentru copil (va depinde de dvs.) sau pentru părinți (nu vor dormi suficient). Urmați instinctul dvs. aici, în cel mai rău caz puteți cumpăra sau vinde pătuțul, în funcție de evoluția situației.

Unde vom depozita echipamentul

Dacă în apartamentul dvs. poate încăpea mai mult mobilier, luați o comodă simpla cu sertare în care puteți depozita toate hainele pentru copii, scutecele si prosoapele. Deasupra, puteți monta rafturi pentru articole mici, produse cosmetice și jucării. Măsuța deînfășat cu dulap, in care toate lucrurile tale sunt aranjate ușor, este și ea o alegere bună. Dacă nu aveți suficient spațiu, folosiți sertare sub pat, rafturi sau eliberați spațiu în garderoba dvs.

Amintiți-vă că copilul dumneavoastră va avea nevoie într-adevăr doar de câteva bucăți de papuci, tricouri, șosete etc. În curând va crește și oricum îi veți schimba echipamentul de mai multe ori pe an.

Unde vom amplasa masa de înfășat

Depinde ce masă de înfășat alegeți. O masă de înfășat cu comodă, care este și un dulap, este mai potrivită pentru dormitor decât lângă pătuț. Astfel, veți avea totul împreună și puteți crea aici și colțul pentru copii menționat. Decorați zona din jurul mesei de înfășat cu ghirlande, tapet pentru camera copiilor sau tablouri pentru camera copiilor. 

O variantă mai convenabilă este o masă de înfășat suspendată, pe care o uteți agăța aproape oriunde (ideal este baia, unde puteți spăla bebelușul imediat). Deasupra acesteia puteți instala un tapet autoadezivde perete pentru copii, care va da ocupație copilului în timpul schimbării scutecelor. 

Opțiunea cel mai puțin costisitoare din punct de vedere financiar și spațial este o saltea de înfășat. O puteți amplasa oriunde aveți nevoie - de exemplu pe pat, canapea sau mașina de spălat rufe – și o puteți curăța rapid la orice oră. O puteți folosi și de sărbători sau în weekend la bunici.

Unde vom amplasa pătuțul pentru copil

Cel mai bine este să așezați pătuțul în dormitor lângă patul dvs., astfel încât noaptea să nu fie departe de bebeluș. Puneți-l departe de fereastră, din cauza curenților, a soarelui și a insectelor. Dimensiunea cea mai comună a unui pătuț este de 120 x 60 cm. Așa că verificați dacă se va potrivi în dormitorul dvs. Alegeți întotdeauna un pătuț care oferă cât de cât un spațiu de depozitare. De asemenea, îl puteți echipa cu un buzunar în care veți depozita jucării, cosmetice și alte lucruri mărunte, sau un baldachin care să servească și ca protecție împotriva insectelor.

O opțiune mai compactă este un coș de dormit, care economisește zeci de centimetri de spațiu. În același timp, puteți manipula cu ușurință și poate fii mutat prin apartament după cum este necesar. Dezavantajul este durata de viață scurtă. Coșulețul vă va dura practic doar până când copilul va crește sau devine suficient de viu pentru a ieși din el, ceea ce se poate aștepta la vârsta de opt luni.

Chiar un dormitor mic cu un pătuț de copil poate avea un aspect aerisit. Rămâneți doar la culori deschise și modele simple. Profitați la maximum de pereții de care puteți agăța rafturi și cârlige pentru a depozita obiecte mici, jucării sau cărți. Nu exagerați cu decoratiunile. Lenjeria de pat de calitate bună, o lampă veselă și câteva poze pe perete vor fi mai mult decât suficiente.

Sfat: Dacă aveți suficient spațiu în dormitor puteți încerca un pătuț 3 în 1, care oferă un pătuț, spațiu de depozitare și masă de înfășat.

Colțul pentru bebeluș

Bebelușul tău va crește ca în apă și după câteva luni va începe să se intereseze activ de lumea din jurul lui. Și vă veți gândi cum să-i dați ocupație Este ideal să creați un colt de joacă, pe care îl veți așeza în living sau în dormitor. Important este că este un loc unde să vedeți bine, de preferat de oriunde. Pentru început, un covoraș de joacă cu un trapez sau o pătură de joacă va fi suficient. Cele mai multe dintre aceste echipamente sunt foarte compacte și pot fi pliate și depozitate atunci când este nevoie

Nu uitați de aemenea de decorațiunile pentru bebeluși. Împodobiți colțul cu tablouri, ghirlande rame pentru fotografii cu fotografiile copilului dvs.sau fototapet cu modele pentru copii. Un raft îngust pentru cărți și o cutie cu capac pentru jucăriile copilului vor fi, de asemenea, de bun augur

Secrete pentru un apartament mic

Chiar dacă nu aveții foarte mult spațiu, vă vom oferi sfaturi pentru amenajarea unui apartament mic pentru bebeluși, cu care puteți pune totul împreună fără probleme pentru ca dvs. și noii dvs. descendenți să locuiți confortabil acolo. Deci iată ce nu ar trebui să uitați?

  • Organizatoare suspendate – veți depozita în ele produse cosmetice, jucării ș.a.m.d.
  • Măsuță cu roți – oferă spațiu de manipulare și depozitare la masa de înfășat.
  • Dulapuri încorporate – soluție ideală pentru spații de depozitare, aici veți pune totul.
  • Mobilier în creștere – un pătuț sau o masă de înfășat, pe care ulterior o puteți transforma într-o comodă sau chiar un birou.

Inspirație pentru camera bebelușului

Acum știți totul ce trebuie când veți pregăti micul apartament pentru sosirea unui copil. Nu vă faceți griji, totul va fi pus acolo fără nicio grijă. Și veți vedea că ajunge să aveți nevoie doar de jumătate din lucrurile pe care le-ați crezut inițial necesare.

Plănuiți să vă mutați într-un apartament mai mare, unde veți avea posibilitatea să amenajați copilului o cameră proprie? Căutați inspirație în articolul Cum să amenajăn o cameră pentru un școlar.

 


Produsele au fost puse în coș