Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să amenajăm o cameră de student? Inspirați-vă din sfaturile noastre!

Cu sfârșitul vacanței studenții se întorc în băncile de la școală și petrec timpul lor prin studiu. Aveți și dvs. acasă copii care merg la școală? Amenajați pentru ei o cameră de student în care studiul va merge de la sine. Aspectul de bază este alegerea corectă a mesei și a scaunului, dar nu trebuie să uitați nici de accesorii precum tapete sau tablouri.

Um mediu de studiu corespunzător

Mediul în care studentul învață are un impact mare asupra eficienței acestui proces. În primul rând este important a crea copilului o infrastructură care va servi exclusiv studiului. Nu trebuie să vă alarmați - este îndeajuns a amplasa în colțul camerei pentru copii o masă de lucru generoasă și un scaun. La fel de importană însă este dotarea generală a încăperii, în special alegerea culorilor și a motivelor – asupra copilului pot avea un impact deranjant sau dimpotrivă pot stimula gândirea, memoria și concentrarea acestuia.

O masă de lucru pentru toate cele necesare

Baza colțului de studiu este în orice împrejurare masa de lucru și scaunul. Masa ar trebui să fie suficient de spațioasă, un avantaj este dotarea acesteia cu sertare pentru cărți, caiete și alte rechizite. Atenție ca suprafața mesei să fie bine iluminată – pe timpul zilei de lumina naturală care cade din partea stângă (în cazul în care copilul dvs. folosește mâna dreaptă), pe întuneric de o lampă de masă. În afară de mărime este importantă alegerea înălțimii mesei, pentru a evita obiceiurile nedorite de ținere a corpului. La șederea la mnasă copilul nu ar trebui să stea aplecat în față, trebui să aibă o poziție dreaptă dar confrotabilă. SFAT: Veți găsi o ofertă bogată de mese de lucru pe Biano.cz. unde este posibilă filtrarea nu numai după aspect ci și după parametrii cheie pentru fiecare student – reglare înălțime, suprafață de lucru, formă.

Un scaun ergonomic va asigura ținerea corectă a corpului

Pentru cumpărarea unui scaun mai scump, ergonomic, ar trebui să vă gândiți în perioada în care copilul trece în ciclul secundar al școlii elementare. Acum timpul petrecut cu studiul se lungește semnificativ. Un scaun recomandat studenților este unul ergonomic, care va asigura ținerea corectă a corpului. Totodată este prevăzut cu brațe pentru mâini cu spătar și înălțime a scaunului reglabile. Astfel scaunul va crește împreună cu copilul și va putea fii folosit mulți ani.

 

Și restul camerei este împortant

Dotarea generală a camerei, alegerea mobilierului, decorațiunile dar și culorile, au un efect important asupra omului, atât pozitiv dar și negativ. Pentru camera de student efroturile ar trebui concentrate asupra faptului ca la modul general aceasta să ofere o senzație de ordine și prospețime. Este important a avea suficient spațiu de depozitare, ca toate să aibă locul lor dat și a se putea face ordine cu ușurință.

Impact deosebit al culorilor

În ce culoare trebuie zugravită camera de student? Nu uitați că studentul petrece majoritatea timpului său în camera sa. Ar fii neresponsabil să nu conștientizăm faptul că culorile care îl înconjoară să nu aibă un impact asupra lui. Ce culori nu sunt recomandate și care culori pot fii recomandate pentru o cameră de student?

Culori necorespunzătoare:

  • Roșu – culoare energică, care poate produce la persoane sensibile senzații neplăcute. La fel acționează asupra persoanelor iritate și iritabile.
  • Gri – reduce activitatea și sprijină lenea. Atrage dorința de odihnă. 

Culori recomandate pentru o cameră de student:

  • Galben – susține capacitatea de învățare și concentrare. Este o sursă de inspirație, îmbunătățește memoria și activitatea creierului.
  • Portocaliu - culoarea succesului, a încrederii și a creativității. Furnizează energie și încurajează capacitatea de gândire și de învățare.
  • Verde – are în principal efecte regeneratoare și calmante. Calmează și stimulează mintea suprasolicitată și întărește nervii epuizați. Prin urmare, este o alegere bună în timpul pregătirii pentru examen!
  • Albastru – calmează, adaugă răbdare și încurajează concentrarea. Trezește creativitatea și inspirația artistică.
  • Mov – susține creativitatea și este o sursă excelentă de inspirație. Este potrivit în special pentru studenții disciplinelor artistice.

 

 

Pereții camerei prind viață cu tapete și fototapete

 

În afară de zugrăveală există și o altă posibilitate de împodobire a pereților camerei de student, tapete și fototapete. Și pentru alegerea acestora este recomandat a respecta anumite reguli:

  • Alegeți culoarea tapetului în funcție de efectele acestuia.
  • Adaptați culoarea și motivele tapetului la mobilierul general al camerei.
  • Unul sau doi pereți sunt de obicei suficienti pentru tapet.
  • Chiar și cu ajutorul modelelor, puteți transforma optic camera - dungile verticale ridică optic tavanul, în timp ce dungile orizontale sau modelele mari fac camera confortabilă.
https://www.buvu.ro/tapete/

Decorațiunile ca cireașa imaginară de pe tort

La fel precum un exces de decorațiuni distrage atenția și prezintă un aspect haotic și insuficiența sau lipsa acestora poate face din camera pentru copii ca ceva inconfortabil și prea rece. Nici unul dintre aceste medii nu este proprice pentru studiu. Printre decorațiunile recomandate fac parte tablourile de perete. Într-o cameră de student se pretează în special tabourile foto dar nu greșiți nici cu tablourile canvas. Ce trebuie avut în vedere la alegerea tablourilor?

  • Atunci când alegeți un tablou, consultați-vă copilul direct - el știe cel mai bine ce fel de tablou îi facebine.
  • Cu toate acestea, sarcina dumneavoastră ar trebui să fie să decideți dacă tabloul se potrivește pentru camera copiilor. Asigurați-vă că nu este realizat în culori prea luminoase care ar distrage atenția și că se armonizează cu alte elemente din cameră.
  • Urmați regula că mai puțin înseamnă mai mult - culori mai puțin variate, motive mai puțin îndrăznețe și, nu în ultimul rând, mai puținetablouri. Nu exagerați cu combinațiile!
  • Găsiți un loc potrivit pentru tablou. Acesta nu este de obicei peretele de deasupra capului patului.

 


Produsele au fost puse în coș