Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să amenajăm o bucătărie și living open space

Vă bateți capul cum să amenajați o bucătărie conectată la sufragerie? Vreți să vă bucurați de gătit, de luat masa și de relaxare aici? Urmați doar câteva reguli de aur. Aruncați o privire la ceea ce nu ar trebui să neglijați la amenajarea spațiului.

Cum să amenajăm bucătăria și sufrageria

Ați cedat si dvs. farmecului unei bucătării combinată cu un living, dar acum nu știți cum să o amenajați? Regula numărul unu este, tratați acest spațiu ca o singură cameră. Deci, cum să facem, astfel încât bucătăria și camera de zi să pară conectate?

Alegeți și rămâneți la un stil

Evitați combinarea mai multor stiluri într-o singură cameră. Dacă vă place un anumit stil, rămâneți de el ca o căpușă în bucătărie și în sufragerie. Într-o bucătărie modernă cu living, nu trebuie să lipsească o unitate de bucătărie cu dulapuri și electrocasnice multifuncționale și mobilier simplu. Puteți anima spațiul cu un tapet după mobila de bucătărie.

Jucați-vă cu culorile

Alegeți o culoare dominantă pentru întreg spațiul. O alegere sigură sunt culorile neutre precum bej, gri sau alb. Apoi asortați cu două culori complementare pentru a crea o combinație armonioasă. Puteți urma traseul culorilor similare, adică cele care stau una lângă alta în spectrul de culori (verde, galben și portocaliu sau alb, gri și negru). Cei mai îndrăzneți se pot juca cu o culoare contrastantă (de exemplu roșu) și o pot folosi pentru a evidenția locurile selectate, cum ar fi o insulă sau un perete de separare. 

Mizați pe decorațiuni

Știi deja ce stil și culori vei alege? Rămâne doar să alegeți mobilierul și accesoriile. Cum să echipați o bucătărie cu o cameră de zi open space? Mobilierul pentru camera de zi, cum ar fi o masă sau o canapea, ar trebui să se potrivească întotdeauna cu unitatea de bucătărie. Nu uitați de uniformitatea materialelor. Dacă aveți un blat de lucru din lemn, completați-l cu o masă sau scaune din lemn. Faceți spațiul confortabil cu un covor, flori, tapet pentru living, foografii sau

Sfat: Utilizați diferite tipuri de iluminat dintr-o singură colecție.

Sfaturi privind amenajarea unei bucătării și living open space

Cum și cu ce să amenajați un living cu bucătărie open space? În primul rând, luați în considerare cât spațiu aveți la dispoziție. Schițați pe hârtie sau în cap unde vor fi zonele de gătit, de luat masa și de relaxare. Ce trebuie să conțină camera dvs.? Aveți multe cărți sau aveți nevoie de o masă mare pentru șase oaspeți? Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă organizați:

  • Alegeti o dimensiune potrivita pentru mobilier, proportional cu spațiul dvs. Păstrați un spațiu suficient (cel puțin 70 cm) între piesele individuale de mobilier.
  • Iluminați spațiul corespunzător. Nu vă fie teamă să combinați mai multe tipuri de iluminat. Folosiți spoturi practice în bucătărie, completați cu un candelabru distinctiv deasupra mesei de sufragerie și lămpi în sufragerie, care vor adăuga o atmosferă intimă.
  • Investiți în aparate silențioase. Cu siguranță nu doriți să fiți întrerupt de mașina de spălat vase în funcțiune sau de pregătirea cinei în timp ce vizionați un film sau lecturați o carte captivantă. Atunci când alegeți aparatele, verificați întotdeauna nivelul de zgomot al acestora, care ar trebui să fie în mod ideal în jur de 40 dB. 

Cu vom separa bucătăria de living

Vă place un spațiu deschis, dar ai vrea totuși să-l puteți împărți ocazional sau măcar să indicați o graniță imaginară între zonele individuale? În acest caz, este suficient să știți cum să separați camera de zi de bucătărie. Există mai multe opțiuni:

  • Insula de bucătărie practic împarte spațiul și în același timp vă pune la dispozițe o zonă suplimentară de lucru. Luați în considerare ce scop ar trebui să servească. Doriți să gătiți pe el cu vedere în camera de zi – echipați-l cu o plită. Sau, dimpotrivă, va fi doar un blat și un loc pentru cafeaua de dimineață?
  • Masa de bucătărie indică subtil unde se termină zona „de luat masa”.
  • Spatiul poate fi usor separat de mobilier. Dacă întoarceți setul de canapele cu spatele spre unitatea de bucătărie, va fi clar pentru toată lumea unde se află zona de living. De asemenea, puteți împărți camera cu o bibliotecă, de exemplu.
  • Selecția de decorațiuni potrivite vă va prinde și ea bine. Livingul poate fi delimitat clar cu un covor sau tapet. Puteți folosi de asemenea rafturi, flori sau fototapete.
  • Ușile glisante vă împart rapid spațiul oricând doriți. Alegeți întotdeauna un design care se îmbină ușor cu bucătăria și camera de zi.
  • Dacă doriți să păstrați cât mai mult aspectul a două încăperi separate, utilizați un perete de separare. 

Inspirație pentru o bucătărie cu living open space

Aveți deja clar cum ar trebui să arate bucătăria și camera de zi visate? Obțineți mai multă inspirație aici despre cum să folosiți potențialul maxim al acestei camere, astfel încât dvs. și oaspeții dvs. să vă simțiți bine aici.

 

 

Produsele au fost puse în coș