Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să amenajăm biroul și să creștem astfel productivitatea muncii

Fie că lucrăm de acasă, mergem la birou sau amenajăm birouri pentru angajații dvs., întotdeauna este bine să alocați un timp pentru pregătirea mediului de muncă. Este demonstrant faptul că mediul influențează puternic morala de muncă, puterea de concentrare și producitivitatea. Un rol important este jucat nu doar de amplasarea mobilierului, cum cred mulți oameni, dar și detalii aparent nsemenificative precum culorile sau accesoriile.

Dotarea de bază a biroului

Biroul este locul unde veți face față diferitelor provocări și veți avea întâlniri de serviciu importante. De aceea ar trebui să fie confortabil și reprezentativ pentru ca dvs., colegii dvs. și partenerii comerciali să se simtă cât mai bine. Printre dotările de bază, fără de care nu se poate, face parte masa de lucru și scaunele. În cazul în care veți petrece îăn birou mare parte din ziua lucrătoare, investiți într-un scaunm de birou ergonomic cu spătar reglabil și cotiere. La masa de lucru veți aprecia desigur o suprafață mare de lucru și suficiente sertare. În afară de aceste două elemente de mobilier, trebuie să vă gândiți și la o canapea confortabilă și la o măsuță de cafea, la care întâlnirea de afaceri va fii céva mai plăcută. Vă va prinde bine și o bibiotecă sau un dulăpior pentru depozitarea contractelor, documentelor și tonerelor pentru imprimantă.

Iluminarea și amplasarea mobilierului

Nimic nu ajută la o productivitate mai bună decât suficientă lumină naturală. Masa de lucru trebuie amplasată de aceea aproape de fereastră, cel mai bine oblic pentru a nu fii deranjați de activitatea de afară sau pentru a nu vă deranja umbra dvs. Vă va fii de folos și o lampă de masă.

În ceea ce privește amplasarea mobilierului, există un principiu, anume a nu sta niciodată cu spatele la ușă. Restul depinde de dvs. Veți obține un aspect confortabil dacă amplasați masa de lucru la partea opusă ușii. Birourile moderne se remarcă printr-un colț mai puțin formal cu canapea și fotolii.

Relaxare la muncă? Desigur!

Chiar dacă poate părea ciudat, locul de odihnă nu trebuie să lipsească în biroul dvs. Cele mai noi studii arată faptul că omul nu se poate concentra deplin asupra unei activități mai mult de 50 de minute. Acest timp se scurtează în cazul în care activitatea nu este atrăgătoare sau în cazul în care mediul este plin de aspecte deranjante. Această problemă poate fii însă evitată. Cum? Soluția este dată de așa zisul chill out și zonele moi dotate de exemplu cu fotolii puf și activități de joacă precum fotbal de masă.  

Cu toate că aveți un timp de odihnă în biroul dvs. nu ar trebui să uitați de activitățile sportive periodice. Pauzele scurte la birou cu un joc de fotbal de masă nu vor înlocui mișcarea. Va fii suficient să mergeți o dată la două zile la o alergare de jumătate de oră. Alergarea este unul din sporturi pentru care nu aveți nevoie de alte echipamente, în afară de pantofi de alergare.

O odihnă ocazională în zona de relaxare permite modificarea poziției corpului și om deconectare totală de moment. Fotbalul de masă, darts sau alte elemente de joc ajută la apropierea colectivului precum și la o mai bună circulație a sângelui și oxigenare a organismului. Modificarea mediului și a activității conduce în final la creșterea productivității muncii, la o mai bunpă stare de spirit și o concentrare sporită.

Motivați-vă cu culori și creați un birou cu stil

Prima impresie face mult. Ar trebui să țineții cont de acest aspect și la amenajarea biroului. Un impact amre asupra eficienței și performanței îl au culorile ambientale, care nu ar trebui să fie țipătoare dar nici prea atenuate. Culorile puternice ar putea aduce o senzație agresivă, culorile închise ar putea produce adormire. Este indicată alegerea unor culori care duc la creativitate și produc o senzație plăcută. Printre aceste culori fac parte cu siguranță culoarea verde, albastră, galbenă și albă. Puteți să procedați și la o combinare a acestora.

Un mod simplu și eficient de împodobire a peretelui din biroul sau locul dvs. de muncă îl reprezintă tapetele și fototapetele. Acestea pot fii schimbate din când în când, ceea ce vă va menține capacitatea dvs. de concentrare la un nivel ridicat. Pentru birou se recomandă:

  • Tapetul bej structurat Oneroa, care va crea un loc adecvat pentru concentrare. Este ideal pentru pereții unui colț de lucru din apartament sau în birourile mari tipul open space, unde poate fii combinat bine cu culori mai puternice folosite pentru panouri de despărțire sau mobilier.
  • Tapetul vinil lavabil cărămidă cu culori portocalii va ieși bine în evidență pe peretele din zona de relaxare cu fotbal de masă și fotolii puf. Va crea un spație de joc relaxant unde ne vom putea „limpezi” capul.
  • Fototapetul cu harta metalică a lumii. Acesta va asigura un birou atemporal și confortabil al cărui aspect va fii atrăgător și impresionant.

Produsele au fost puse în coș