Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum să alegem tapetul sau fototapetul pentru bucătărie

Tapetele și fototapetele sunt o modalitate recunoscătoare de a însufleți ușor și rapid pereții oricărei încăperi - inclusiv bucătăria. Dar pe care să alegi – vinil sau vlies? Cu sau fără model? Vă vom sfătui cum să alegeți tapetul pentru bucătărie și nu vom uita nici de fototapete.

Alegerea tapetului pentru peretele din bucătărie

Atunci când alegeți tapet pentru bucătărie, răspundeți mai întâi la câteva întrebări de bază care vă vor face alegerea mult mai ușoară. Pe ce fundal vei tapeta? Ce caracteristici aveți nevoie la tapetul ales? Ar trebui să fie impermeabil și lavabil? Ce culori și modele se vor potrivi cu dotarea existentă în bucătăria dvs.?

Am scris instrucțiunile de bază despre cum să alegeți tapetul și fototapetul pentru camerele individuale ale apartamentului dvs. într-un articol separat. Și ce tapet să alegeți pentru bucătărie? Să împărțim selecția în câțiva pași pentru a găsi cele mai bune tapete pentru bucătărie.

Alegerea tapetului în funcție de suprafața tapetată

Tapetele pot fi aplicate pe cele mai multe suprafețe imaginabile. Dar este important să cunoaștem absorbția, pentru care există un test simplu. Pulverizați apă pe perete cu o perie sau un pulverizator. Dacă absorbția de apă este bună, suprafața de bază își va schimba culoarea după o perioadă scurtă de timp sub influența apei. Dacă absorbția este prea mare, zona se va întuneca rapid.

  • O suprafață neabsorbantă este de exeplu din umakart, sticlă sau plăci solide. O suprafață neabsorbantă trebuie curățată și degresată înainte de tapetare. 
  • O suprafață absorbantă este de exemplu o placă din gips-carton sau o tencuială. Înainte de tapetare trebuie aplicat pe perete un strat de amorsare în profunzime care trebuie lăsat să se usuce cel puțin 6 ore. Cum și de ce este necesară amorsarea peretelui înainte de tapetare sunt descrise în cadrul acestui articol.

Alegerea tapetului în funcție de proprietăți

Tapetul pentru bucătărie nu este doar un element decorativ, ci are și o funcție pur practică. Mai ales dacă alegeți un tapet pentru bucătărie, doriți un tapet impermeabil, ușor de spălat și rezistent mecanic. Doar așa vor deveni un înlocuitor potrivit pentru faianța clasică și nu va trebui să le schimbați cu altele noi după câteva luni.

Alegerea tapetului în funcție de dotarea încăperii

În general, vă puteți permite să experimentați mai mult cu culori și modele într-o bucătărie minimalistă - tapete și fototapete cu motive 3D sunt ideale pentru dvs. Dimpotrivă, pentru o cameră bogat împodobită alegeți tapete într-o singură culoare cu un motiv simplu.

Alegerea tapetului în funcție de mărimea încăperii

Cu o combinație potrivită de culori și modele, puteți obține cu ușurință faptul ca o bucătărie mică să iasă în evidență, dimpotrivă, o cameră spațioasă va oferi o impresie mai confortabilă. Amintiți-vă doar că culorile deschise și modelele mai simple măresc optic spațiul, în timp ce tapetele în culori închise cu motive puternice micșorează spațiul.

Care sunt tapetele recomandate pentru bucătărie?

Am atins deja puțin - tapetele de bucătărie potrivite sunt mai presus de toate cele impermeabile, lavabile și rezistente la abraziune. Tapetele din vinil îndeplinesc cel mai bine această caracteristică - ar trebui să le amplasați direct în spatele blatului din bucătărie. Cu toate acestea, dacă doriți să tapetați un perete care nu se află în imediata apropiere a mobilei de bucătărie, vă va fi de folos și tapetul vlies.

Tapete din vinil pentru bucătărie

Vreți să puneți tapet în bucătărie în spatele blatului? Atunci tapetul modern din vinil va fii o alegere bună pentru dvs. Obțineți nu doar un element de design, ci și un element funcțional rezistent la apă, abur și grăsime. În caz de contaminare, ștergeți-le doar cu un burete umed înmuiat într-o soluție apoasă cu câteva picături de detergent.

Tapete vlies pentru bucătărie

Veți plăti puțin mai mult pentru tapetele vlies, dar vei obține tapete rezistente mecanic și ușor de întreținut. Ca tapete decorative pentru bucătărie, sunt deci absolut ideale. În plus, veți fi mulțumiți de instalarea lor și îndepărtarea ulterioară simplă, după care peretele este pregătit imediat gata pentru tapetarea ulterioară.

Tapete autoadezive pentru bucătărie

O altă opțiune este tapetul autoadeziv lavabil, care excelează printr-o rezistență mare și o aplicare simplă. Le puteți lipi pe orice suprafață netedă și neabsorbantă - acestea sunt tapete potrivite pentru faianță și puteți chiar decora mobila de bucătărie cu ele.

 

Fototapete recomandate pentru bucătărie

Cum să alegeți un fototapet pentru bucătărie? Procedura este aceeași ca la alegerea tapetelor, singura diferență este că fototapetele de bucătărie sunt imprimate fie pe un suport de hârtie, fie pe un suport vlies și sunt decorate cu un motiv de tablou de format mare. Autoadeziv fototapet după mobila de bucătărie imită adesea plăci placate cu cărămidă sau piatră, de exemplu, și se combină perfect cu decorațiunile din materiale naturale.

Tapete și fototapete pentru bucătărie: Inspirații

Ce tapete și fototapete concrete vor fii amplasate în bucătărie?

Fototapet vlies Tapete de vinil zid de cărămidă cenușiu-maro

Știți deja cum să alegeți un tapet pentru baie și ce tip să alegeți? Daca aveți de gând să tapetați alte camere ale apartamentului dvs., citiți și alte articole cu sfaturi și idei. Sau scrieți-ne și vom fi bucuroși să vă sfătuim cu privire la alegerea dvs.

 

Citiți de asemenea:


Produsele au fost puse în coș