Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

Cum mărim un coridor îngust – sfaturi garantate

Aveți și un coridor îngust în apartamentul sau casa dvs.? Nu vă pierdeți inima. Chiar si un astfel de spațiu poate fi mărit optic și amenajat astfel încât tot ce aveți nevoie să încapă bine acolo.

Cum vă imaginați un coridor îngust?

În zilele noastre, spațiul de pe coridor este adesea sacrificat, de exemplu, în favoarea bucătăriei sau a băii. Acest lucru lasă doar o „fidea” îngustă din coridor. Apartamentele din panouri și cărămidă și casele mai mici, în special cele terasate, au coridoare înguste. Cea mai mică lățime posibilă a coridorului este de 0,8-1 m. Înălțimea minimă a coridorului ar trebui să fie de 2,1 m.

Cum ne descurcăm cu un coridor sau hol îngust

Fiecare spațiu mic necesită organizare perfectă și eliminarea lucrurilor inutile. Păstrați ceea ce nu aveți nevoie în coridor în altă parte. Ne referim în mod specific la:

  • haine și pantofi pe care nu le purtați în prezent,
  • echipament sportiv,
  • decorațiuni (puneți-le în încăperi mai mari, unde ies mai bine in evidență).

Faceți o listă cu lucrurile care nu trebuie să lipsească în coridor. Schițați un plan simplu și introduceți dimensiunile exacte. Gândiți-vă ce fel de mobilier puteți amplasa aici. Puteți instala un pantofar îngust sau un dulap? Sau va trebui să vă mulțumiți cu un cuier de perete? 

Desenați piesele individuale de mobilier în planul dvs. Verificați să vă mai rămână cel puțin 80 cm pentru ca coridorul să fie în continuare practicabil.

Cum mărim optic un coridor îngust? Folosiți oglinzi

Veți aprecia de două ori oglinda din coridorul îngust. Pe lângă faptul că este folosită pentru a vă controla exteriorul, mărește optic un spațiu mic și îi oferă un aspect aerisit. Acest lucru va face ca coridorul îngust să pară mai puțin înghesuit. Prin urmare, nu ezitați să vă echipați coridorul cu o oglindă mare sau chiar două.

 

Nu vă fie frică de oglinzi în rame expresive, care vor înlocui pozele și vor deveni un decor practic al coridorului dvs. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru o oglindă, o puteți înlocui cu o folie acrilică pe care o veți lipi pe ușă. 

Sfat: Încercați o oglindă ovală sau rotundă care va face spațiul delicat.

Ce culoare se pretează pentru un coridor îngust?

Culorile potrivite pentru hol sunt cele neutre care se vor potrivi cu restul interiorului. Și cum să zugrăviți un coridor îngust, astfel încât să nu pară înghesuit? Respectați recomandările clasice pentru spații mici. Alegeți culori deschise care măresc vizual camera. Utilizați aceste culori pe pereți, podele și mobilier.

Dimpotrivă, evitați culorile extravagante precum roșul sau portocaliul, precum și nuanțele închise care ți-ar transforma holul intr-un bârlog mohorât. Dacă nu vreți sa renunțați la culorile inchise, lăsați-le pe umerașe sau pe oglindă și ramele de fotografii.

Sfat: Dacă doriți să vă scurtați optic coridorul îngust, vopsiți peretele de la capătul său cu o culoare închisă.

Nu vă fie teamă de tapete

Chiar și un coridor îngust arată bine cu tapet. Alegeți tapete monocolor în tonuri deschise și cu un model decent. Potriviți stilul și culorile tapetului cu mobilierul și podeaua. Este potrivit și tapetul cu dungi verticale, care ridică optic tavanul și dă aspectul unui spațiu mai mare. Dacă gândiți practic (mai ales dacă aveți copii sau animale de companie), alegeți un tapet lavabil care poate fi curățat ușor cu o cârpă umedă.

 Ofeiți coridorului o lumină corespunzătoare

Un spațiu îngust necesită iluminare suficientă, mai ales dacă nu există lumină naturală. Cu toate acestea, este mai bine să evitați candelabrele voluminoase și lămpile spațioase care ocupă mult spațiu și optați pentru iluminatul spot sau suspendat. Luminile de orientare încorporate în perete sunt ideale și pentru coridoarele lungi și înguste. Nu faceți economii la becuri, alegeți pe cele mai puternice. 

Sfat: Hitul ultimilor ani sunt luminile cu senzor de mișcare, care te scutesc de căutarea comutatorului și de consumul de energie electrică.

Lăsați ca ușile să se îmbine cu peretele

Ușile de la baie sau din altă cameră se deschid în hol și deranjează vizual spațiul mic? Le puteți face să dispară cu un simplu truc. Vopsiți ușile în aceeași culoare cu pereții din jur sau instalați un tapet foto autoadeziv pe ușă. Dacă doriți ca ușa să rămână vizibilă, dar să deranjați cât mai puțin restul interiorului, alegeți cel puțin o culoare similară cu pereții dvs.

Sfat: Alegeți elementele de feronerie în aceiași culoare cu ușa.

Ce mobilier vom alege pentru un coridor îngust

Luați întotdeauna în calcul dimensiunile coridorului și țineți cont de limita de 80 cm pentru trecerea liberă. Dacă holul dvs. are dimensiuni atipice, nu ezitați să aveți mobilier la comandă. Veti vedea că această investiție este justificată sub forma spațiilor de depozitare. Evita piesele de mobilier voluminoase si expresive care ar "aglomera" inutil camera.

Cuier numai de perete

Alegeți întotdeauna un cuier de perete care ocupă cât mai puțin spațiu posibil. Folosiți peretele până în tavan. Puteți alege un cuier legat de o bancă, un cuier tip raft sau cârlige simple care pot fi așezate pe perete dupa imaginația dvs. Luați în considerare întotdeauna câte jachete pot fi atârnate pe el. 

Sfat: Instalați cuierul pentru copii la o înălțime de aproximativ 1 m, astfel încât aceștia să poată ajunge singuri la el.

Cum să alegem un pantofar pentru un coridor îngust

O piesă practică pentru un spațiu mic este un pantofar cu balamale cu compartimente. Puteți ascunde in el o multime de pantofi, iar avantajul este că puteți așeza mai mulți pantofi unul lângă altul sau unul peste altul. O altă variantă este să folosiți un pantofar simplu agățat, unde pantofii devin și un decor al coridorului dvs. Dacă aveți un coridor de cel puțin 1 m lățime, vă puteți permite o bancă îngustă cu rafturi pentru pantofi.

Ce decorațiuni vom pune într-un coridor îngust? 

O cameră mică nu oferă mult spațiu pentru decorațiuni. Prin urmare, decorul ar trebui să fie accesoriile sale funcționale, cum ar fi oglinzile sau umerașele. Decorul ideal, adică unul care nu ocupă spațiu, sunt tablourile, autoadezivele sau plăcile de perete. 

Dacă aveți un coridor lung și îngust, alegeți tablouri care se potrivesc între ele - din aceeași colecție sau cu o temă similară. Dacă doriți ca holul să se simtă mai confortabil și mai personal, imprimați fotografiile preferate și plasați-le într-o ramă pentru fotografii. Dar nu exagerți cu decorațiunile pe coridor. Păstrați acele adevărate comori de artă pentru sufragerie sau bucătărie, unde ies mai mult în evidență.

Cum poate arăta coridorul la intrare: Inspirație

 


Produsele au fost puse în coș