Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

9 sfaturi pentru amenajarea unei camere de fete

Amenajați o nouă cameră de copii sau renovați camera actuală? Vă vom sfătui cum să amnejați camera unui băiat indiferent de vârstă și cum să fie dispoziția acesteia pentru ca să fie cât mai practică și funcțională.

Cum se amenajează o cameră de copii pentru un băiat

La amenjarea camerei de copii pentru un băiat mic aveți în vedere faptul că ar trebui să existe trei zone de bază: locul de lucru, locul de joacă sau relaxare și un loc liniștit de dormit. Nu trebuie să lipsească o iluminare suficientă formată din lumina centrală completată cu surse mai mici de lumină la masa de scris sau în apropierea patului. Pentru iluminare puteți folosi și becuri inteligente. Domnișoarele se vor putea juca cu atmosfera de culori în cameră, cele mai iscusite vor putea comanda lumina cu ajutorul vocii. 

Ce face parte dintr-o cameră pentru fetiță?

Aveți în plan amenajarea unei camere pentru un nou membru al familie și știți deja că este vorba despre o fetiță? Zugrăveala, mobilierul și decorația nu trebuie realizate numai în culoarea roz obligatorie, în realitate aveți oferta unei întregi game de culori de la bej și gri până la galben-muștar, verde-măslin sau albastru-azuriu. Nu greșiți prin alegerea unei game de culori neutre care poate fii aprinsă prin câteva accesorii de culori mai pronunțate. Tot spațiul va deveni confortabil prin picturi, fototapete sau autocolante cu motive de vis ale copiilor, în special animale și figuri din desene animate.

Tapet după amplasare De copii tablouri De copii fototapete

Care ar fii dotarea camerei de copii pentru o fetiță? Elementul de bază este pătuțul pentru copii, masa pentru înfășat, spații suficiente de depozitare și locul de joacă unde se pot amplasa cutii sau dulapuri cu rafturi pentru jucăriile fetiței. 

Care ar fii dotarea unei camere pentru un preșcolar?

La vârsta preșcolară camera de copii va reprezenta în principal un loc de joacă. Dotarea acesteia ar trebui să aducă a distracție și să dezvolte fantezia și creativitatea copiilor. Alegeți culori vesele, împodobiți pereții camerei cu tapete și autocolante și acoperiți podeaua cu un covoraș de joacă pentru copii. Cu cât va fii camera mai interactivă, cu atât dezvoltarea copilului este mai bună. 

Chiar dacă jucăriile vor ocupa un spațiu mare al camerei, nu uitați de celelalte două zone – zona pentru învățare și pentru domit. Țineți cont de dispoziția acestora mai ales în cazul în camera este folosită de frați. Încercați să oferiți fiecărui copil un spațiu propriu în care nu se vor deranja reciproc la dormit, joacă, citit nici la învățare. Veți scăpa de multe grijuri cu ajutorul unui pat etajat care poate fii conectat cu un spațiu de depozitare dau de joacă.

Care ar fii dotarea camerei unei eleve?

Odată cu începerea școlii, camera de copil trebuie adaptată. Nu uitați de un loc pentru ghiozdanul de școală. Amenajați mai degrabă camera în stil neutru și uitați de extravaganță, aspect ce ar sustrage nejustificat atenția copilului și ar alunga gândirea acestuia de la învățare.

Tapet pentru camera copiilor

Mențineți în continuare în încăpere o zonă separată pentru dormit, joacă și învățare – acordați însă mai multă atenție ultimei zone. Amplasați zona de învățare de așa natură ca să masa de scris pentru copii să dispună de suficientă lumină și nu uitați de sursa auxiliară de lumină sub forma unei lampe de masă. Puteți să cumpărați o masă reglabilă pe înălțime astfel că masa va crește împreună cu copilul dvs. iar în cazul scaunului acordați atențue ergonomiei care va asigura o poziție corectă a corpului și va preveni durerile de spate

Cum amenajăm o cameră pentru o domnișoară?

Cu trecerea în ciclul doi gimnazial este mai mult ca sigur faptul că toate jucăriile, decorațiile cu motive de copii și tapetele pentru copii vor cărea în dizgrație. Pregătiți-vă pentru aceasta și ajutați pe fiica dvs. la amenajarea camerei sale.

Este posibil ca locul de joacă să devină peste zi un loc pentru o activitate creativp, precum desenul și cusutul sau un loc relaxant pentru lectură. O domnișoară în creștere va fii impresionată de un dulap mare de haine cu oglindă mare și măsuță cosmetică la care petrece ore întregi cu înfrumusețarea aspectului său.

Ce culori vom alege pentru o cameră de copii pentru fetiță?

La alegerea culorilor pentru o cameră de băiat este bine să țineți cont de faptul că acestea pot influența psihicul și comportamentul acestuia. La modul general:

  • Culorile calzi sunt vesele și motivatoare. Acestea reușesc să aducă strălucire și viață încăperii fiind o alegere perfectă pentru camera de copii. 
  • Culorile reci conduc la pasivitate. Acestea se recomandă în special persoanelor care preferă un spațiu curat, senin și proaspăt. Se folosesc în special în bucătării, băi și dormitoare.
  • Culorile închise aduc calmare. Au o acțiune nobilă și practică dar delimitează și îngustează spațiul. Se recomandă pentru încăperi mari, întinse unde aduc confort.

Și care sunt culorile cele mai recomandate pentru o cameră de copii?

  • Galbenul – sprijină capacitatea de învățare și concentrare. Este o sursă de inspirație, îmbunătățește memoria și activitatea creierului.
  • Portocaliul – culoarea succesului, încrederii în sine și a creativității. Oferă energie și stimulează gândirea și capacitatea de învățare.
  • Verdele – prezintă în special efecte de regenerare și de calmare. Calmează și stimulează gândirea solicitată și întărește nervii obosiți. Este alegerea adecvată pentru perioada de pregătire pentru examene!
  • Albastrul – calmează, oferă răbdare și sprijină concentrarea. Trezește creativitatea și inspirația artistică. 
  • Violetul – sprijină creativitatea fiind o sursă mare de inspirație. Este recomandat în special pentru studenții profilelor artistice. 
De copii fototapete De copii fototapete Tapet pentru camera copiilor

Suficiente spații de depozitare

A solicita copilului să mențină ordinea în camera sa poate fii o muncă asiduă. De aceea, la amenajarea camerei acordați atenție spațiilor suficiente de depozitare, unde veți ascunde tot ce stă întins pe jos, pe scaun sau pe pat. 

Pardoseală, sau covor? 

Nu vă puteți decide dacă podeaua din camera de copii va fii acoperită cu un covor? Faceți un compromis și cumpărați un covoraș mai mic și întideți-l numai în zona de joacă a copilului. Creați acestuia un colț de joacă unde se va putea juca, desena sau modela.

Cum să descorăm camera unei fete?

La decorarea camerei unui băiat țineți cont de vârsta și de interesele copilului. La început creați o bază neutră sub forma unor pereți zugrăviți în culori deschise și un mobilier din lemn apoi puteți alege decorațiile și accesoriile pentru o cameră de băiat care pot fii schimbate ușor cu trecerea anilor (fără investiții financiare semnificative). Astfel veți putea ține pasul cu vremea iar camera de copii va fii mereu modernă.  

Decorația camerei unei fete poate fii formată din picturi de perete și autocolante de perete. În ceea ce privește motivele, cele mai preferate sunt inspirate din poveștile cu prințese, zâna magice și unicorni misterioși. Funcționează bine și posterele pentru camere de copiiLa alegere vă puteți inspira prin colecțiile tematice ale e-shopului nostru unde veți găsi decorații de perete pentru camere de copii:

De copii fototapete De copii fototapete

Alegeți tapetele pentru camere de copii

Nu veți greși cu tapetele pentru camere de copii

Nu uitați – interesele copiilor se schimbă mai des ca vremea probabilă. Nu procedați de aceea la zugrăvirea nejustificată a pereților ci mai degrabă instalați tapete și fototapete pentru copii, care pot fii schimbate aleatoriu și astfel puteți reacționa flexibil la modificarea intereselor și hobby-urilor copilului. 

Concluzie

Amenajarea unei camere mici sau mari de copii astfel ca aceasta să fie practică și confortabilă nu este un lucru deloc ușor. Elementul de bază este împărțirea camerei în trei zone – joacă, dormit și învățare – și alegerea unei dotări de calitate mai degrabă în culori neutre care pot fii ușor completate cu decorații și textile casnice în diferite culori și modele.


Produsele au fost puse în coș