Autentificați-vă

Administrare cont

Reducere la prima cumpărătură pe Buvu.ro 16 LEI *

* Reducerea o puteți folosi pentru o comandă în valoare de peste 160 LEI
 
 

8 sfaturi, pentru amenajarea unei camere de băiat

Amenajați o nouă cameră de copii sau renovați camera actuală? Vă vom sfătui cum să amnejați camera unui băiat indiferent de vârstă și cum să fie dispoziția acesteia pentru ca să fie cât mai practică și funcțională.

Cum se amenajează o cameră de copii pentru un băiat

La amenjarea camerei de copii pentru un băiat mic aveți în vedere faptul că ar trebui să existe trei zone de bază: locul de lucru, locul de joacă sau relaxare și un loc liniștit de dormit. Nu trebuie să lipsească o iluminare suficientă formată din lumina centrală completată cu surse mai mici de lumină la masa de scris sau în apropierea patului.

Ce face parte din camera de copii pentru un băiețaș?

Aveți în plan o cameră de copii pentru un nou membru al familiei și știți deja că acesta va fii un băiețaș? La alegerea culorilor care vor da tonul dotării camerei nu trebuie să vă limitați la culoarea albastră obligatorie – dați o șansă tot mai popularelor culori neutre precum bej, gri sau galben-muștar. Acestea se combină binec u alte decorații care nu ar trebui să lipsească dintr-o cameră de copii. Tot spațiul va fii înfrumusețat de picturi, fototapete sau autocolante cu motive de vis ale copiilor, în special cu animale și figuri de desene animate.

De copii fototapete  Descrierea produsului Tablou pe pânză sau, în engleză, Canvas. Pânza este întinsă pe o ramă invizibilă, așa-zisa ramă. Asta înseamnă că nu necesită nicio altă adaptare și se poate suspenda imediat pe perete. Toate tablourile noastre sunt ambalate într-o folie de protecție și sunt prevazute du elemente de protecție la colțuri, așa că, în cursul transportului la dumneavoastră acasă, tabloul nu este deloc în pericol.  Tablou canvas

Care ar fii dotarea camerei de copii pentru un băiețaș? Elementul de bază este pătuțul pentru copii, masa pentru înfășat, spații suficiente de depozitare și locul de joacă unde se pot amplasa cutii sau dulapuri cu rafturi pentru jucăriile băiețașului. 

Care ar fii dotarea unei camere pentru un preșcolar?

Locul de joacă la vârsta preșcolară devine o cameră în care nu va trebui să lipsească spațiul pentru concentrare și învățare. În cazul în care încăperea este locuită de frați încercați să oferiți fiecăruia spațiul propriu în care nu se vor deranja la dormit, joacă nici la învățare. Economisim mult loc în această situație printr-un pat etajat care poate fii conectat cu spațiu de depozitare.

Care ar fii dotarea camerei unui elev?

Un copil la vârsta școlară trebuie să aibă o ordine în viață care îl va ajuta la concentrare. Amenajați camera mai degrabă în culori neutre și uitați de extravaganță care ar distrage atenția de la învățare și ar sustrage nejustificat atenția copilului.

Mențineți în continuare în încăpere o zonă separată pentru dormit, joacă și învățare – acordați însă mai multă atenție ultimei zone. Amplasați zona de învățare de așa natură ca să masa de scris pentru copii să dispună de suficientă lumină și nu uitați de sursa auxiliară de lumină sub forma unei lampe de masă. Puteți să cumpărați o masă reglabilă pe înălțime astfel că masa va crește împreună cu copilul dvs. iar în cazul scaunului acordați atențue ergonomiei care va asigura o poziție corectă a corpului.

Ce culori vom alege pentru o cameră de copii pentru băiat?

La alegerea culorilor pentru o cameră de băiat este bine să țineți cont de faptul că acestea pot influența psihicul și comportamentul acestuia. La modul general:

  • Culorile calzi sunt vesele și motivatoare. Acestea reușesc să aducă strălucire și viață încăperii fiind o alegere perfectă pentru camera de copii. 
  • Culorile reci conduc la pasivitate. Acestea se recomandă în special persoanelor care preferă un spațiu curat, senin și proaspăt. Se folosesc în special în bucătării, băi și dormitoare.
  • Culorile închise aduc calmare. Au o acțiune nobilă și practică dar delimitează și îngustează spațiul. Se recomandă pentru încăperi mari, întinse unde aduc confort.

Și care sunt culorile cele mai recomandate pentru o cameră de copii?

  • Galbenul – sprijină capacitatea de învățare și concentrare. Este o sursă de inspirație, îmbunătățește memoria și activitatea creierului.
  • Portocaliul – culoarea succesului, încrederii în sine și a creativității. Oferă energie și stimulează gândirea și capacitatea de învățare.
  • Verdele – prezintă în special efecte de regenerare și de calmare. Calmează și stimulează gândirea solicitată și întărește nervii obosiți. Este alegerea adecvată pentru perioada de pregătire pentru examene!
  • Albastrul – calmează, oferă răbdare și sprijină concentrarea. Trezește creativitatea și inspirația artistică. 
  • Violetul – sprijină creativitatea fiind o sursă mare de inspirație. Este recomandat în special pentru studenții profilelor artistice.
Graffiti fototapete Avengers fototapete

Suficiente spații de depozitare

A solicita copilului să mențină ordinea în camera sa poate fii o muncă asiduă. De aceea, la amenajarea camerei acordați atenție spațiilor suficiente de depozitare, unde veți ascunde tot ce stă întins pe jos, pe scaun sau pe pat.

Pardoseală, sau covor? 

Nu vă puteți decide dacă podeaua din camera de copii va fii acoperită cu un covor? Faceți un compromis și cumpărați un covoraș mai mic și întideți-l numai în zona de joacă a copilului. Creați acestuia un colț de joacă unde se va putea juca, desena sau modela.

Cum să descorăm camera unui băiat?

La decorarea camerei unui băiat țineți cont de vârsta și de interesele copilului. La început creați o bază neutră sub forma unor pereți zugrăviți în culori deschise și un mobilier din lemn apoi puteți alege decorațiile și accesoriile pentru o cameră de băiat care pot fii schimbate ușor cu trecerea anilor (fără investiții financiare semnificative). Astfel veți putea ține pasul cu vremea iar camera băiatului va fii mereu modernă.
Colecții tematice Batman Colecții tematice Spiderman

Nu veți greși cu picturile de perete cu motive pentru copii și autocolantele de perete. Prind bine și posterele pentru camere de copii. La alegere vă puteți inspira prin colecțiile tematice ale e-shopului nostru unde veți găsi decorații de perete pentru camere de copii:

Nu veți greși cu tapetele pentru camere de copii

Nu uitați – interesele copiilor se schimbă mai des ca vremea probabilă. Nu procedați de aceea la zugrăvirea nejustificată a pereților ci mai degrabă instalați tapete și fototapete pentru copii, care pot fii schimbate aleatoriu și astfel puteți reacționa flexibil la modificarea intereselor copilului.

Tapet pentru camera copiilor

Concluzie

Amenajarea unei camere mici sau mari de copii astfel ca aceasta să fie practică și confortabilă nu este un lucru deloc ușor. Elementul de bază este împărțirea camerei în trei zone – joacă, dormit și învățare – și alegerea unei dotări de calitate mai degrabă în culori neutre care pot fii ușor completate cu decorații și textile casnice în diferite culori și modele.


Produsele au fost puse în coș